Φεστιβάλ / Βραβεία

Γυρίζοντας ταινίες - αδιαπραγμάτευτα - στην... Μακεδονία!

στα 10

Την ώρα που η Ελλάδα νιώθει τόσο σίγουρη ότι διαπραγματεύεται το όνομα των Σκοπίων κατά το επιθυμητό, ο κόσμος του σινεμά βλέπει το «Film in Macedonia» ως μια αδιαπραγμάτευτη αλήθεια.

Γυρίζοντας ταινίες - αδιαπραγμάτευτα - στην... Μακεδονία!

Η διαφημιστική καταχώρηση στο The Hollywood Reporter, ένα από τα πιο ισχυρά μέσα στη βιομηχανία του σινεμά, εντός και εκτός Ευρώπης, που ειδικά τις ημέρες που διεξάγεται το Φεστιβάλ Καννών διαβάζεται από εκατοντάδες ανθρώπους του χώρου, είναι μόνο μια πράξη εξωστρέφειας του Macedonian Film Agency.

Οπως έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν, τα Σκόπια αναφέρουν σπάνια τη χώρα τους ως ΠΓΔΜ στην κινηματογραφική τους παρουσία. Οσο για την καμπάνια για το «Film in Macedonia» βρίσκεται εν ενεργεία από το 2014, είναι παρούσα σε κάθε μεγάλη κινηματογραφική διοργάνωση και φυσικά δεν κρύβει την ονομασία της, παρά το πολιτικό διπλωματικό παιχνίδι που θεωρητικά βρίσκεται εν εξελίξει...

Macedonia Film Agency

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου για την παρουσία του Macedonian Film Institute στο 71ο Φεστιβάλ Καννών, η αποστολή της χώρας συνοδεύει το «The Wild Pear» του Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν που διαγωνίζεται για τον Χρυσό Φοίνικα και είναι μια συμπαραγωγή Τουρκίας, Μακεδονίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Βοσνίας και Σουηδίας, ενώ ταινίες της χώρας θα προωθηθούν από το περίπτερο που η... Μακεδονία μοιράζεται με ακόμη επτά χώρες της περιοχής, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Βουλγαρία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και την Κύπρο.

Δείτε παρακάτω ένα από τα προωθητικά βίντεο του Film in Macedonia:


Διαβάστε ακόμη: Περί... Μακεδονίας και (ουδόλως κινηματογραφικής) περηφάνιας