Buzz

Οχι, δεν είναι αστείο: Η Disney ετοιμάζει τη live action εκδοχή της «Φαντασίας»

στα 10

Μέσα στην επιθυμία του να ξαναλανσάρει (και εισπράξει) όλες τις animation επιτυχίες του σε live action μορφή, το στούντιο της Disney ξεκινά το ακατόρθωτο: ν' ανέβει με τα πόδια στο Φαλακρό Βουνό!

Οχι, δεν είναι αστείο: Η Disney ετοιμάζει τη live action εκδοχή της «Φαντασίας»

Αν η πρώτη απόπειρα της Disney να μεταφέρει σε live action τις κλασικές της επιτυχίες κινουμένων σχεδίων ήταν η «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του Τιμ Μπάρτον το 2010 (περιμένουμε και το «Alice Through the Looking Glass» το 2016), το πείραμα γνώρισε τη μέγιστη επιτυχία με το «Maleficent» και, ανακαλύπτοντας τη φλέβα χρυσού, συνέχισε ακάθεκτη: η «Cinderella» ήλθε και παρήλθε χαριτωμένα και περιμένουμε ακόμα την «Πεντάμορφη και το Τέρας», το «Βιβλίο της Ζούγκλας», τη «Μουλάν» και τον «Ντάμπο» τουλάχιστον. Μόνο που τώρα η Disney είναι έτοιμη για κάτι πιο... κλασικό.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τιμ Μπάρτον θα σκηνοθετήσει το live action «Dumbo» για την Disney!

Με τη «Φαντασία» του 1940, το grand opus της καταπιάνεται η Disney και, συγκεκριμένα, με το τελευταίο από τα 8 μέρη της ταινίας, τη «Νύχτα στο Φαλακρό Βουνό» με την αξέχαστη φιγούρα του σκοτεινού δαίμονα Τσέρναμπογκ που ξυπνά τους νεκρούς με την υποβλητική μουσική του Μοσόργκσκι ώσπου τα πνεύματα διώχνει το φως της ημέρας και το Ave Maria του Σούμπερτ. Το κομμάτι αυτό θα διασκευαστεί σε ολόκληρη ταινία, σε σενάριο των Ματ Σαζάμα και Μπερκ Σάρπλες, ασφαλώς με την ατμόσφαιρα του θρίλερ και της μαγείας και αναμφίβολλα με τη βοήθεια (ελπίζουμε υπέροχων) CGI. Θυμηθείτε τη σεκάνς παρακάτω κι ετοιμαστείτε για μεγαλείο.