Φεστιβάλ / Βραβεία

Επέτειος δέκα χρόνων για την «Οικογένεια Τένενμπαουμ»

στα 10

Στο πλαίσιο των αφιερωμάτων που διοργανώνει το 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, η ταινία του Γουες Αντερσον θα σβήσει τα 10 της κεράκια με τον δημιουργό και το καστ της σε απαρτία.

Επέτειος δέκα χρόνων για την «Οικογένεια Τένενμπαουμ»
Γκουίνεθ Πάλτροου - Λουκ Γουίλσον

Πέρασαν 10 ολόκληρα χρόνια από τότε που η «Οικογένεια Τένενμπαουμ» έκανε την πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης για να ξεκινήσει από εκεί μια καριέρα που την οδήγησε στο να γίνει η πιο cult ταινία του Γουες Αντερσον και ταυτόχρονα η πιο επιτυχημένη του (με εισπράξεις 70 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως).

Θέλοντας να τιμήσει τη σύγχρονη αμερικανική ιστορία του σινεμά, το φεστιβάλ της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε πως θα συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του μια τιμητική προβολή της ταινίας, παρουσία του δημιουργού της και των ηθοποιών που θα έχουν σίγουρα να πουν πολλά για το πόσο διαφορετικά μοιάζουν όλα, μια δεκαετία μετά, στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Εκτός από το φιλμ του Αντερσον θα προβληθούν ακόμη το «Spirited Away» και το «Castle in the Sky» του Χαγιάο Μιγιαζάκι, γιορτάζοντας τα 10 και 20 χρόνια αντίστοιχα, το «Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ» του Τζέιμς Αϊβορι που κλείνει φέτος τα 20 του χρόνια και ο «Εξολοθρευτής Αγγελος» του Λουίς Μπουνιουέλ που μετράει ήδη μισό αιώνα ζωής.

Μπαίνοντας σε νοσταλγικό mood, δείτε παρακάτω μια από τις ωραιότερες σκηνές της «Οικογένειας Τένενμπαουμ» με μουσική υπόκρουση το «These Days» της Nico.