Buzz

«Duquesne Whistle»: το video clip του νέου τραγουδιού του Μπομπ Ντίλαν είναι ένα μικρό αριστούργημα!

στα 10

... και το βασικότερο; Το υπογράφει ο Νας Ετζερτον, ο αδελφός του Τζόελ Ετζερτον ( «Animal Kingdom», «Warrior», «The Great Gatsby»). Δείτε το στο Flix!

«Duquesne Whistle»: το video clip του νέου τραγουδιού του Μπομπ Ντίλαν είναι ένα μικρό αριστούργημα!

Σήμερα έκανε το ντεμπούτο του στο επίσημο site του Rolling Stone. Και άφησε απίστευτη αίσθηση, με σχόλια που ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Σκοτεινό, αστείο και ασυμβίβαστα βίαιο βρήκαμε ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι είναι σκηνοθετημένο από τον μεγαλύτερο, αλλά λιγότερο διάσημο αδελφό του Αυστραλού πρωταγωνιστή Τζόελ Ετζερτον. Ο Νας Ετζερτον, μπορεί να φλερτάρει την μεγάλη οθόνη από την εποχή του «Matrix», αλλά έχτισε την καριέρα του κυρίως ως stunt actor σε ταινίες όπως τα «The Thin Red Line» και «Moulin Rouge!» (αντικαθιστώντας από τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ μέχρι και... τον ίδιο του τον αδελφό).

Ψάχνοντας λίγο ακόμα όμως, ανακαλύψαμε ότι με τον Μπομπ Ντίλαν η σχέση τους μετράει χρόνια: ο Αυστραλός καλλιτέχνης έχει σκηνοθετήσει ακόμα δύο βίντεο του Ντίλαν στο παρελθόν, τα «Must Be Santa Claus» και «Beyond Here Lies Nothin».

Βλέποντας και ξαναβλέποντας το σημερινό «Duquesne Whistle» του βγάζουμε το καπέλο. Είναι πολύ δύσκολο να κινηματογραφήσεις έναν καλλιτέχνη που σιχαίνεται τις κάμερες, αλλά να του δώσεις έναν ρόλο που του ταιριάζει. Στην Νέα Υόρκη που περιγράφει το βίντεο κλιπ του Εντγκερτον, η φιγούρα του Ντίλαν κολλάει γάντι: κυνισμός και άκρατος ρομαντισμός μαζί, σκοτεινιά, βία και ένα αλά Τσάρλι Τσάπλιν χιούμορ να συνυπάρχουν σαρδόνια. Ειρωνικά, όπως και το χαμόγελο του απλά «περαστικού» παρατηρητή Ντίλαν, ο οποίος διηγείται την ιστορία χωρίς στην ουσία να συμμετέχει.

Η ιστορία θέλει έναν ερωτοχτυπημένο νεαρό να ακολουθεί την κοπέλα που έχει παθιασμένα ερωτευτεί στους δρόμους της Νέας Υόρκης, να την κυνηγά για να της χαρίσει ένα τριαντάφυλλο και, κάθε μέρα, να μπαίνει και σε πιο χοντρές περιπέτειες. Αλλά εκείνος να επιμένει. Ο τόνος ξεκινά αστεία, γλυκά - ένας ντροπαλός Σαρλό που ξεθαρρεύει κι αναζητά τις «500 Μέρες» με το αντικείμενο του πόθου του. Γρήγορα όμως ο Ετζερτον γυρίζει το ύφος σε Γκάι Ρίτσι ματωμένη αναμέτρηση (ο Τζόελ Ετζερτον κάνει ένα πέρασμα ως ο αρχηγός της συμμορίας που σπάει στο ξύλο τον απερίσκεπτο και πεισμωμένο εραστή).

Ο Ντίλαν πιστεύει ότι η αγάπη είναι η ευχή και η κατάρα στις ζωές των ανθρώπων, ο λόγος που τυραννιόμαστε και η μόνη σωτηρία. Ο Ετζερτον το δείχνει με μία σκορσεζική ωμότητα στην απεικόνιση της βίας, αλλά και κρατώντας πάντα το φαρσικό κλείσιμο ματιού του Ντίλαν, ο οποίος μειδιώντας κυριολεκτικά «προσπερνά» το ρομάντζο που ο ίδιος διηγείται, χωρίς δεύτερη σκέψη.

I wake up every morning with that woman in my bed

Everybody telling me she's gone to my head

Listen to that Duquesne whistle blowing

Blowing like it's gon' kill me dead...

Τι να λέμε τώρα. Αν ήταν ταινία, θα θέλαμε πολύ να τη δούμε!

Να θυμίσουμε ότι το νέο άλμπουμ του Μπομπ Ντίλαν, «Tempest», θα κυκλοφορήσει στις 11 Σεπτεμβρίου (κι ότι ο ίδιος έχει αποκαλύψει ότι πηγή έμπνευσης του ήταν ο .. «Τιτανικός»!)

Περισσότερα νέα σχετικά με τον Μπομπ Ντίλαν: