Buzz

Ματ Ντέιμον - Ρις Γουίδερσπουν, τόσοι δα στο «Downsizing» του Αλεξάντερ Πέιν

στα 10

Αλλάζει στούντιο, αλλάζουν... μέγεθος, αλλά το «Downsizing» του Αλεξάντερ Πέιν είναι έτοιμο να ξεκινήσει γύρισμα.

Ματ Ντέιμον - Ρις Γουίδερσπουν, τόσοι δα στο «Downsizing» του Αλεξάντερ Πέιν

Ο Αλεξάντερ Πέιν προσπαθεί εδώ και χρόνια να κάνει το «Downsizing» πραγματικότητα, αλλά καθώς το μέγεθος του φιλμ είναι πολύ πιο φιλόδοξο (κι ακριβό) από τις πιο «καλλιτενιχκές» ταινίες που κάνει συνήθως, το απαιτούμενο μπάτζετ καθυστερούσε την πραγματοποίηση του σχεδίου του. Παρότι ως τώρα το πρότζεκτ ανήκε στη Fox, ο Αλεξάντερ Πέιν υπέκυψε στο κάλεσμα της Paramount και, όπου να 'ναι, κατευθύνεται και πάλι προς τη Νεμπράσκα για την προετοιμασία των γυρισμάτων, που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη άνοιξη, με ζηλευτό καστ.

Διαβάστε ακόμη: Αλεξάντερ Πέιν - «Αναγνωρίζω ότι έχω ανάγκη τα στούντιο, αλλά δεν τους επιτρέπω τον τελευταίο λόγο»

Η ιστορία του φιλμ ξεκινά στην Νορβηγία σε ένα όχι πολύ μακρινό μέλλον, όπου οι άνθρωποι μπορούν πλέον να συρρικνωθούν στο 1/8 του μεγέθους τους ώστε να καταναλώνουν λιγότερο και να επιβιώσουν πιο εύκολα σε μια γη όπου τα αποθέματα ενέργειας και τροφής εξαντλούνται. Οι μικροί άνθρωποι κατοικούν πλέον σε μικρές πόλεις και έχουν την επιλογή να ζήσουν μια πολύ πιο πλούσια ζωή, αφού κάθε κανονικό δολάριο, ισοδυναμεί πλέον σε 500 «μικρά» δολάρια. Ο ήρωας της ταινίας είναι ένας άνθρωπος που αποφασίζει να «μικρύνει» μαζί με την γυναίκα του, μόνο που όταν θα αποφασίσει να κάνει την αλλαγή θα ανακαλύψει πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα περίμενε...

Δείτε ακόμη: Ο Ματ Ντέιμον αναπαριστά σε λίγα λεπτά και live όλη τη φιλμογραφία του με τον Τζέιμς Κόρντεν

Ταινία φαντασίας, ναι, αλλά περισσότερο κοινωνικο-πολιτική σάτιρα όπως ο Πέιν ξέρει να κάνει καλά, σε σενάριο που υπογράφει ο ίδιος μαζί με τον Τζιμ Τέιλορ: οι δυο τους, άλλωστε, βραβεύτηκαν και με το Οσκαρ διασκευασμένου σεναρίου για το «Sideways». Ο Ματ Ντέιμον κι η Ρις Γουίδερσπουν έχουν ήδη κλειστεί για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, σημειώνοντας έτσι τη δεύτερη συνεργασία της ηθοποιού με τον σκηνοθέτη, μετά την αξέχαστη Τρέισι Φλικ του «Election».

Διαβάστε ακόμη: