Buzz

Δωρεάν Χίτσκοκ στην Αμερικανική Ταινιοθήκη!

στα 10

O Χιτσκοκικός ηθοποιός Νόρμαν Λόιντ («Saboteur») κλείνει στις 8 Νοεμβρίου τα 98 του χρόνια! Η Αμερικανική Ταινιοθήκη οργάνωσε ένα αφιέρωμα στο εμβληματικό Egyptian Theatre, με δωρεάν προβολές!

Δωρεάν Χίτσκοκ στην Αμερικανική Ταινιοθήκη!

O Αλφρεντ Χίτσκοκ είχε φέρει τον Νόρμαν Λόιντ από την Αγγλία στο Χόλιγουντ το 1942 για να του δώσει έναν δεύτερο ρόλο στο «Saboteur». Μετά τον χρησιμοποίησε ξανά στο «Spellbound» το 1945, αλλά η σπουδαιότερη συνεργασία τους ήταν ότι του ανέθεσε το ρόλο παραγωγού στην τηλεοπτική του σειρά «Alfred Hitchcock Presents». Εκεί ο Λόιντ έμεινε μέχρι το τέλος της σειράς, ξεκίνησε την καριέρα του κι ως σκηνοθέτης, ενώ παράλληλα συνεργαζόταν με την αφρόκρεμα του Χόλιγουντ σε ρόλους καρατερίστα σε ταινίες όπως π.χ. το «Limelight» του Τσάρλιν Τσάπλιν.

Γεννημένος στις 8 Νοεμβρίου του 1914, ο Νόρμαν Λόιντ φέτος κλείνει τα 98 του χρόνια, είναι ακόμα ακμαίος κι ενεργός, και μάλιστα έπαιξε και σ' ένα επεισόδιο του «Modern Life». Για να γιορτάσει τα γενέθλιά του, η Αμερικανική Ταινιοθήκη οργάνωσε ένα συμβολικό αφιέρωμα: 5 επεισόδια του «Alfred Hitchcock Presents» θα προβληθούν στο Egyptian Theatre της Hollywood Blvd με δωρεάν είσοδο (οι θεατές μπορούν να αφήνουν μία εισφορά στην είσοδο για την ενίσχυση της Ταινιοθήκης, αν αυτοί το επιθυμούν).

normanO Νόρμαν Λόιντ με τον Αλφρεντ Χίτσκοκ στα γυρίσματα του «Saboteur» το 1942

Τα επεισόδια που θα προβληθούν είναι τα εξής:

  • «The Jar» (1964, 48'): Ο Νόρμαν Λόιντ σκηνοθετεί αυτό το επεισόδιο που αφορά μία γυάλα που περιέχει μία μυστηριώδη... μάζα. Βασισμένο σε ιστορία του Ρέι Μπράντμπουρι.
  • «Man From the South» (1960, 26'): Ενα μακάβριο επεισόδιο γυρισμένο σε καζίνο του Λας Βέγκας με πρωταγωνιστικό δίδυμο τους Στιβ ΜακΚουίν και Πίτερ Λόρε. Επίσης σε σκηνοθεσία Νόρμαν Λόιντ.
  • «The Little Man Who Was There» (1960, 25'): Ευαγγελιστές αρχίζουν να παραλογίζονται πιστεύοντας ότι ο «Little Man» είναι ο Διάβολος. Στο ρόλο του μυστηριώδους «Little Man» ο Νόρμαν Λόιντ.
  • «Incident in a Small Jail» (1961, 25'): Ο Λόιντ σκηνοθετεί αυτό το ανατριχιαστικό επεισόδιο όπου ένας ύποπτος για κατά συρροή δολοφονίες κι ένας εμποράκος έχουν παγιδευτεί στο ίδιο σπίτι, ενώ όχλος συγκεντρώνεται απ' έξω για να τους λιντσάρει.
  • «Maria» (1961, 25'): Ο Λόιντ πρωταγωνιστεί ως Λίο Θόρμπι, ένα φιλήσυχο οικογενειάρχη, ο οποίος πιστεύει ότι αγοράζει έναν χιμπατζή, αλλά στην ουσία αγοράζει μία γυναίκα, την Μαρία, σε κουστούμι πιθήκου. Η Μαρία καταστρέφει το γάμο και τη ζωή του.

loydΚαι ένα bonus: ο ίδιος ο Νόρμαν Λόιντ θα είναι παρών για συζήτηση και ερωτήσεις από το κοινό στο τέλος των προβολών!

Διαβάστε περισσότερα για τον Αλφρεντ Χίτσκοκ εδώ.