Buzz

Αυτό θα είναι πλεόν το νέο πλάνο της Marvel για τις ταινίες και σειρές της

στα 10

Ο CEO της Disney, Μπομπ Αϊγκερ, αποκάλυψε το πώς θα κινηθεί το στούντιο της Marvel από εδώ και στο εξής μετά τις συνεχόμενες εισπρακτικές αποτυχίες της.

Αυτό θα είναι πλεόν το νέο πλάνο της Marvel για τις ταινίες και σειρές της

Είναι γνωστό πλέον πως η Marvel, μετά το «Endgame», κάθε χρονιά πάει από το κακό στο χειρότερο. Αλλά το 2023 ήταν η χρονιά που το στούντιο έπιασε, φαινομενικά, πάτο. Οι εισπρακτικές αποτυχίες των «Ant-Man and the Wasp: Quantumania» και «The Marvels» και η χλιαρή υποδοχή τόσο από τους κριτικούς όσο και από τους φανς της σειράς «Secret Invasion» έκαναν τη Marvel να καταλάβει πως πρέπει επιτέλους να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Μετά την εξαιρετική υποδοχή του «X-Men '97», η Marvel αποφάσισε πως θα μειώσει το περιεχόμενο που κυκλοφορεί στις αίθουσες και στην τηλεόραση κάθε χρόνο, πιστεύοντας πως η κούραση του κοινού από τις υπερηρωικές ταινίες έχει συμβάλει στις συνεχόμενες αποτυχίες της. Ο Μπομπ Αϊγκερ εξήγησε πώς θα λειτουργεί από εδώ και στο εξής όλο αυτό.

Διαβάστε ακόμα: Κρίση στο MCU. Πόσο μεγάλο πρόβλήμα έχει πλέον το στούντιο της Marvel;

marvel 607

Ξεκίνησε λέγοντας ότι συνεργάζεται με την κινηματογραφική πλευρά της Disney για να «μειώσει την παραγωγή και να επικεντρωθεί περισσότερο στην ποιότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη Marvel». Αυτό σημαίνει πως από εδώ στο εξής η Disney έχει σκοπό να κυκλοφορεί έως και τέσσερις ταινίες το χρόνο και τουλάχιστον δυο τηλεοπτικές σειρές της Marvel. «Θα μειώσουμε σιγά σιγά τον όγκο και θα πάμε πιθανώς σε περίπου δύο τηλεοπτικές σειρές το χρόνο αντί για τέσσερις, και θα μειώσουμε την παραγωγή ταινιών μας από ίσως τέσσερις το χρόνο σε δύο ή το πολύ τρεις. Και εργαζόμαστε σκληρά για να δούμε ποιο είναι αυτό το μονοπάτι, έχουμε μερικές καλές ταινίες το ’25 και μετά οδεύουμε σε περισσότερα “Avengers”, για τα οποία είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι», εξήγησε ο Αϊγκερ.

Ετσι, το στούντιο έχει μόνο μια ταινία για το 2024, το «Deadpool & Wolverine» και φαίνεται πως είναι εντάξει με αυτό. Ο Κέβιν Φάιγκι μιλώντας στο Empire είπε, «είναι ωραίο να μπορείς να συσπειρώσεις τη δύναμή σου πίσω από μια μεγάλου μήκους ταινία φέτος. Νιώθω πολύ πιο άνετα που είμαι το αουτσάιντερ. Προτιμώ να εκπλήξουμε τον κόσμο και να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες. Φαίνεται λοιπόν ότι η τελευταία χρονιά, που δεν ήταν ιδανική, μας έχει προετοιμάσει καλά γι' αυτό.»

Πάντως δεν αργεί πολύ ακόμα για να μάθουμε κατά πόσο το «Deadpool & Wolverine» θα είναι η πολυαναμενόμενη δευτέρα παρουσία της Marvel μιας και η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Ιούλιο.