Φεστιβάλ / Βραβεία

Δεύτερη χρονιά για το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σικάγο!

στα 10

Για δεύτερη χρονιά φέτος, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σικάγο μοιράζει σε τέσσερις μέρες 19 ελληνικές ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, επιμένοντας στις διεθνείς προοπτικές του ελληνικού σινεμά.

Δεύτερη χρονιά για το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σικάγο!

Μετά την πρώτη επιτυχημένη του διοργάνωση το 2011, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σικάγο επιστρέφει φέτος, από τις 4 έως και τις 8 Οκτωβρίου για να παρουσιάσει μια επιλογή από ελληνικές ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους.

Το Φεστιβάλ θα ανοίξει τις πύλες του με τον «Αδικο Κόσμο» του Φίλιππου Τσίτου, την ταινία που χάρισε στον σκηνοθέτη του και τον ηθοποιό του, Αντώνη Καφετζόπουλο από ένα βραβείο στο περσινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν και μετά τη διεθνή καριέρα του στα Φεστιβάλ του κόσμου και τη βράβευση του από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου αποτελεί την επίσημη πρόταση της Ελλάδας για την κούρσα του ξενόγλωσσου Οσκαρ.

Ανάμεσα στις ταινίες που αποτελούν το φετινό του πρόγραμμα, βρίσκουμε το «Απ'τα Κόκαλα Βγαλμένα» του Σωτήρη Γκορίτσα, τα «Κωλόπαιδα» του Στέλιου Καμμίτση, το «Σούπερ Δημήτριο» του Γιώργο Παπαϊωάννου και τον «Παράδεισο» του Παναγιώτη Φαφούτη και το «Fish n' Chips» του Ηλία Δημητρίου που θα κλείσει και το Φεστιβάλ.

Επίσης στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σικάγο θα προβληθούν το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Νίκου Νταγιαντά «Σαγιόμι», το «Φιλιά Εις τα Παιδιά» του Βασίλη Λουλέ, ο «Νόστος» του Νικόλα Πανουτσόπουλου, το «Αγαπητέ Πρόγονε» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη καθώς και μια επιλογή από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους της χρονιάς.

Περισσότερες πληροφορίες για το φετινό πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του Φεστιβάλ, αλλά και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.