Buzz

Δείτε πρώτοι το «J. Edgar» του Κλιντ Ιστγουντ. 2 προβολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

στα 10

Πορτρέτο μιας από τις πιο αμφιλεγόμενες φιγούρες της σύγχρονης Αμερικής, ενός ανθρώπου που άντλησε δύναμη από τα μυστικά και φυλακίστηκε σε αυτά. Αν ζείτε στην Αθήνα, ή Θεσσαλονίκη, το flix σας δίνει την ευκαιρία να δείτε την ταινία σε avant premiere.

Flix Team
Δείτε πρώτοι το «J. Edgar» του Κλιντ Ιστγουντ. 2 προβολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζούντι Ντεντς

Η ταινία «J. Edgar» εξερευνά τη ζωή του Χούβερ, μέσα από τη δική του οπτική. Εξερευνά την προσωπική και δημόσια ζωή και τις σχέσεις ενός ανθρώπου που θα μπορούσε να διαστρεβλώσει την αλήθεια πολύ εύκολα, παρόλο που κατά ένα τρόπο αφιέρωσε τη ζωή του στην ιδέα της - δικής του - δικαιοσύνης, συχνά επηρεαζόμενος από σκοτεινές δυνάμεις εξουσίας.

Είχε καταλυτικό ρόλο στη σύγχρονη εγκληματολογία και δημιούργησε ένα σύστημα ομοσπονδιακών νόμων που άλλαξε την Αμερική, με ποικίλους τρόπους, οι οποίοι παραμένουν επίκαιροι ακόμα και σήμερα. Ήταν ταυτόχρονα σεβαστός, αλλά και ενέπνεε το φόβο. Εξαιτίας της διττής φύσης του χαρακτήρα του, η δημόσια και ιδιωτική του ζωή προκαλούσε φήμες και υπονοούμενα, αλλά, χάρη στην αιώνια μυστικότητά του, το ερώτημα, ποιος ήταν πραγματικά, παραμένει σε μεγάλο βαθμό αδιευκρίνιστο ακόμα και σήμερα.

Ο Κλιντ Ίστγουντ, ο οποίος μεγάλωσε κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του, λέει για την προσωπικότητα του Χούβερ : «Ηταν ένας κορυφαίος αστυνομικός, ένας G-Man, όπως τον αποκαλούσαν εκείνη την εποχή, αλλά δεν γνωρίζαμε πολλά για αυτόν. Κρατούσε ένα κρυφό προφίλ. Τον είχαν δει να συναναστρέφεται με ηθοποιούς και διάσημους συγγραφείς σε κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά ήταν ένα αίνιγμα από πολλές απόψεις. Ημουν ήδη περίεργος, ιδιαίτερα για το πώς ο σεναριογράφος, Ντάστιν Λανς Μπλακ, το είχε προσεγγίσει. Ήταν πραγματικά μια μελέτη χαρακτήρων».

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, συμφωνεί. «Ο Λανς έγραψε αυτό το απίστευτο σενάριο, οπότε ήταν φυσικό να τραβήξει το ενδιαφέρον, τόσο το δικό μου, όσο και του Κλιντ. Ο Χούβερ ήταν πάντα αυτή η μυθική, συμβολική φιγούρα στην αμερικανική ιστορία, αλλά ένα μυστήριο κάλυπτε με κάποιο τρόπο τόσο την κοινωνική όσο και την προσωπική του ζωή. Φαινόταν τρομακτικό το να ασχοληθεί κάποιος με την ιστορία της ζωής του, αλλά ο Λανς το κατάφερε με ιδιαίτερα συναισθηματικό τρόπο.»

«Είναι μια ιστορία για τις σχέσεις,» λέει ο Ίστγουντ, «τη στενή αλληλεπίδραση που είχε ο Χούβερ με τον κόσμο γύρω του, και τους πιο κοντινούς του – τον Κλάιντ Τόλσον, την Έλεν Γκάντι, τη μητέρα του – τη σχέση του με τον Ρόμπερτ Κένεντι και άλλα γνωστά πολιτικά πρόσωπα, ακόμα και προέδρους. Αν επρόκειτο απλά για μία βιογραφία, δεν νομίζω ότι θα ήθελα να το κάνω. Μου αρέσει να απεικονίζει σχέσεις, μου αρέσει να διερευνώ τους λόγους που οδήγησαν τους ανθρώπους στις επιλογές που όρισαν τη ζωή τους.»

H ταινία βγαίνει στις αίθουσες στις 19 Ιανουαρίου, αλλά αν ζείτε στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη μπορείτε να την δέιτε πρώτοι την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 20:30. Η προβολή θα γίνει στην Αθήνα στα Village Cinemas, στο The Mall Athens (αίθουσα 4), ενώ στη Θεσσαλονίκη στα Village Cinemas, στο Mediterranean Cosmos (αίθουσα 7).

Είσκοσι από εσάς (δέκα σε κάθε πόλη) θα κερδίσουν από μια διπλή πρόσκληση για την avant premiere. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα email στη διεύθυνση win@flix.gr, με θέμα «J. Edgar». Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας, καθώς και την πόλη στην οποία θέλετε να δείτε την ταινία.

Οι τυχεροί, θα ειδοποιηθούν με μέιλ την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου