Buzz

«Daybreak»: Η Αλβανική πρόταση για τα Οσκαρ είναι μαζί και μια ελληνική υπόθεση

στα 10

Το ντεμπούτο του Τζεντιάν Κότσι είναι ελληνική συμπαραγωγή με ως επι το πλείστον ελληνικό crew και την εκπληκτική Ορνέλα Καπετάνι στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Daybreak»: Η Αλβανική πρόταση για τα Οσκαρ είναι μαζί και μια ελληνική υπόθεση

Γυρισμένο στα Τίρανα του σήμερα, το «Daybreak» είναι η ιστορία μιας μητέρας που μεγαλώνει μόνη της τον μικρό της γιο και που βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση έχοντας χάσει την δουλεία της σαν νοσοκόμα και τα χρέη στον σπιτονοικοκύρη της την αφήνουν στον δρόμο.

Εχοντας αναλάβει να φροντίζει την κατάκοιτη μητέρα μιας φίλης της η οποία αναγκάζεται να την αφήσει μόνη έχοντας λάβει τελεσίγραφο από τον Γάλλο σύζυγό της να επιστρέψει, η να χωρίσουν, θα βρει προσωρινό καταφύγιο στο σπίτι της. Και θα εύχεται την επιβίωση της ηλικιωμένης γυναίκας αφού είναι πια η μόνη πηγή εσόδων της.

Δείτε ακόμη: «Ζούμε σ΄ένα όνειρο. Θα ξυπνήσουμε όταν πεθάνουμε». Τρέιλερ για το «Grain» του Σεμίχ Καπλάνογλου

daybreak 607

Με την Κωνσταντίνα Σταυριανού και την Ρένα Βουγιούκαλου της Graal στην Παραγωγή, τον Ηλία Αδάμη στην διεύθυνση φωτογραφίας, τους Χρήστο Γιαννακόπουλο και την Μπονίτα Παπαστάθη στο μοντάζ κι αρκετούς ακόμη Έλληνες στο συνεργείο της η ταινία είναι σαφώς και μια ελληνική υπόθεση.

daybreak 607

Και στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Ορνέλα Καπέτάνι, ηθοποιός γνωστή μας ήδη από ταινίες όπως «Η Διόρθωση», ή «η Κόρη» του θάνου Αναστόπουλου ή οι «Παρέες» του Σωτήρη Γκορίτσα είναι απλά εξαιρετική στον πρωταγωνιστικό ρόλο, κερδίζοντας δικαίως το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο φεστιβάλ του Σαράγιεβο φέτος το καλοκαίρι.

daybreak 607

Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ του φιλμ.


Δείτε επίσης: