Buzz

«Αν κάνω λάθος και υπάρχει Θεός, θα πέσει φωτιά να μας κάψει!»: Aπολαυστικός Γούντι Αλεν στο trailer του «Crisis in Six Scenes»

στα 10

Η τηλεοπτική σειρά που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Γούντι Αλεν θα κάνει πρεμιέρα στις 30 Σεπτεμβρίου από το Amazon.

«Αν κάνω λάθος και υπάρχει Θεός, θα πέσει φωτιά να μας κάψει!»: Aπολαυστικός Γούντι Αλεν στο trailer του «Crisis in Six Scenes»

Μήπως το γουντιαλενικό χιούμορ χωράει καλύτερα πλέον στην μικρή οθόνη; Σε σφιχτά επεισόδια, όπου κατοικούν οι τυπικοί του, γοητευτικά αλλόκοτοι losers ήρωες; Με πλοκή που έχει χώρο κι όγκο να αναπτυχθεί και σαρκαστικές ατάκες που γεμίζουν το κενό τηλεοπτικού αέρα;

Το πρώτο trailer του «Crisis in Six Scenes» μοιάζει κομμάτι από μία αυθεντική γουντιαλενική σατιρική πίτα - από την μία ο ίδιος κι απαράλλαχτος Γούντι (τρομαγμένος, υποχόνδριος, ταραγμένος) κι από την άλλη η 60ς Αμερική που αλλάζει, πολιτικοποιείται και οι διαδηλώσεις φτάνουν μέχρι το παραδοσιακό, εβραϊκό, προαστιακό του σπίτι.

Διαβάστε ακόμη: Ο Γούντι Αλεν θέλει να τρέξει κόντρα στον Γιουσέιν Μπολτ

Crisis in Six Scenes 607 1

Η σειρά αποτελείται από έξι ημίωρα επεισόδια (που είναι και αυτά από τα οποία αποτελείται η κρίση του τίτλου) και θα έχει μία μονάχα σεζόν, αφού ο Γούντι Αλεν θεωρητικά «έκλεισε» σε σχέση με την τηλεόραση. «Τελικά μου είναι πολύ δύσκολο, είχα μια αλαζονική αυτοπεποίθηση, έλεγα, θα το κάνουμε σαν ταινία, θα είναι μια ταινία σε έξι μέρη. Οπως αποδεικνύεται, κάτι τέτοιο δε γίνεται».

Πάντως πλαισιωμένος από ένα καστ που κυμαίνεται από «βετεράνους» όπως η Ελέιν Μέι, μέχρι το φρέσκο αίμα της Μίλι Σάιρους (που μοιάζει εξαιρετικά άνετη στο γουντιαλενικό σύμπαν), ο Αλεν μοιάζει να διασκεδάζει γράφοντας τις γνωστές του ατάκες για να σχολιάσει την αμερικανική πολιτική - τότε και τώρα:

Crisis in Six Scenes 607 2

Διαβάστε ακόμη: Είναι ο «Νευρικός Εραστής» του Γούντι Αλεν το πιο αστείο σενάριο που γράφτηκε ποτέ;

«Θα πηγαίναμε κι εμείς στις διαδηλώσεις, αλλά είμαι αλλεργικός στα δακρυγόνα» λέει χαρακτηριστικά όταν οι φίλοι σχολιάζουν τις εξεγέρσεις του 1965 που βλέπουν στις νυχτερινές τους ειδήσεις. Η γυναίκα του κι αυτή θα έκαιγε το σουτιέν της μπροστά στο Δημαρχείο με τις φίλες της από το book club, αλλά «έχουν ένα μπαρ-μίτσβα αυτό το Σάββατο».

Crisis in Six Scenes 607 3

Και το απαραίτητο κυνικό του σχόλιο για τις θρησκείες:

  • Ο Θεός θα μας τιμωρήσει να το ξέρεις
  • Μα εσύ είσαι άθεος
  • Ναι, αλλά αν κάνω λάθος τη βάψαμε!

Πατήστε το play κι απολαύστε το trailer του «Crisis in Six Scenes» που θα κυκλοφορήσει στις 30 Σεπτεμβρίου από το Amazon:


Διαβάστε περισσότερα: