Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Copa-Loca» του Χρήστου Μασσαλά στο Δεκαπενθήμερο του Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Το «Copa-Loca», η μικρού μήκους ταινία του Χρήστου Μασσαλά, θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο φετινό Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, το παράλληλο τμήμα του Φεστιβάλ Καννών που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 28 Μαΐου.

Το «Copa-Loca» του Χρήστου Μασσαλά στο Δεκαπενθήμερο του Φεστιβάλ Καννών

Η νέα μικρού μήκους ταινία του Χρήστου Μασσαλά («Η Γυναίκα με το Πλαστικό Λουλούδι», «Make-Up», «Flowers and Bottoms»), με τον τίτλο «Copa-Loca», επιλέχθηκε στο φετινό πρόγραμμα της Quinzaine des Réalisateurs (Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών) του Φεστιβάλ Καννών.

Διαβάστε αναλυτικά: Αυτό είναι το Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Καννών 2017

Η ταινία, που θα είναι υποψήφια για το βραβείο Illy για την καλύτερη μικρού μήκους ταινία, αφηγείται την ιστορία της Copa-Loca, ενός εγκαταλελειμμένου καλοκαιρινού θερέτρου. Η Πωλίνα είναι το κορίτσι στην καρδιά της Copa-Loca. Ολοι νοιάζονται για εκείνη και εκείνη νοιάζεται για τους πάντες – με κάθε δυνατό τρόπο.

Διαβάστε επίσης: Ο Χρήστος Μασσαλάς στους 15 πιο υποσχόμενους νέους σκηνοθέτες του 69ου Φεστιβάλ του Λοκάρνο

copaloca1

Ο Χρήστος Μασσαλάς γεννήθηκε το 1986 και σπούδασε Κινηματογραφική Θεωρία στο Πανεπιστήμιο του Kingston στο Λονδίνο και Κινηματογράφο στο London Film School. Οι μικρού μήκους ταινίες του έχουν προβληθεί και βραβευθεί σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως εκείνα του Λοκάρνο, του Τάμπερε, του BFI, του Σάο Πάολο, της Ουψάλα, της Θεσσαλονίκη και του Silhouette. Εχει επίσης κερδίσει καλλιτεχνικές υποτροφίες στη Σερβία και τη Νορβηγία. Αυτήν την περίοδο, γράφει το σενάριο της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του, με τίτλο «Broadway», σε παραγωγή της Heretic.

Διαβάστε επίσης: Το «The Killing of a Sacred Deer» του Γιώργου Λάνθιμου στο διαγωνιστικό τμήμα του 70ού Φεστιβάλ Καννών

Το «Copa-Loca» είναι μια παραγωγή του Χρήστου Μασσαλά, σε συμπαραγωγή του Κωνσταντίνου Κοντοβράκη και του Γιώργου Καρναβά, και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Η Heretic Outreach θα χειριστεί τις διεθνείς πωλήσεις.

copaloca2

COPA-LOCA

Σενάριο/Σκηνοθεσία Χρήστος Μασσαλάς
Διεύθυνση φωτογραφίας Κωνσταντίνος Κουκουλιός
Εμφανίζονται οι Ελσα Λεκάκου, Τζένη Χειλουδάκη, Παύλος Ιορδανόπουλος, Talat Iqbal, Στάθης Σταμουλακάτος, Μιχάλης Πιτίδης, Φώτης Στρατηγός, Νάντια Κατσούρα, Πάνος Ιωσηφίδης, Γιώργος Ραμαντάνης, Γιάννης Συμβώνης
Οργάνωση παραγωγής Μάρια Ρεπούση
Μοντάζ Χρήστος Μασσαλάς
Μουσική Σtella
Σχεδιασμός κοστουμιών Μάρλι Αλιφέρη
Μακιγιάζ Ιωάννα Λυγίζου
Ηχος Δημήτρης Κανελλόπουλος, Γιώργος Ραμαντάνης
Παραγωγός Χρήστος Μασσαλάς
Συμπαραγωγοί Γιώργος Καρναβάς, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης
Διάρκεια 14’
Χώρα παραγωγής Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα: