Buzz

Ο Κρίστοφερ Νόλαν χρησιμοποίησε πραγματικούς επιστήμονες για κομπάρσους στο «Oppenheimer»

στα 10

Για άλλη μια φορά ο Νόλαν δίνει τη δέουσα προσοχή ακόμα και στις πιο μικρές λεπτομέρειες στη νέα του ταινία.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν χρησιμοποίησε πραγματικούς επιστήμονες για κομπάρσους στο «Oppenheimer»

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον Κρίστοφερ Νόλαν, ακόμα και αν δεν είσαι ο μεγαλύτερος φαν των ταινιών του, είναι ότι δεν έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα κλίμα αληθοφάνειας στις ταινίες τους. Και η καινούργια του ταινία «Oppenheimer» δεν αποτελεί εξαίρεση.

Μιλώντας στο Entertainment Weekly ο Νόλαν αποκάλυψε πως χρησιμοποίησε πραγματικούς επιστήμονες για κομπάρσους στην ταινία του. «Ημασταν στο πραγματικό Λος Άλαμος και είχαμε πολλούς πραγματικούς επιστήμονες ως κομπάρσους. Χρειαζόμασταν τους κομπάρσους για να δίνουν πραγματικές αντιδράσεις και έτσι παίρναμε αυτοσχέδιες, αρκετά επιμορφωτικές, ομιλίες. Ηταν πραγματικά διασκεδαστικό να τις ακούς.»

Και συνέχισε λέγοντας πως «έχω πάει σε σετ όπου έχεις πολλούς κομπάρσου οι οποίοι το μόνο που σκέφτονται είναι το μεσημεριανό. Αυτοί οι τύποι σκέφτονταν τις γεωπολιτικές επιπτώσεις των πυρηνικών όπλων και γνώριζαν πολλά γι' αυτό. Στην πραγματικότητα ήταν μια μεγάλη υπενθύμιση κάθε μέρα πως πρέπει να είμαστε πιστοί στην ιστορία μας και πραγματικά να ξέρουμε τι κάνουμε».

Ενώ ο Νόλαν έφερε πραγματικούς επιστήμονες στο σετ, ο Κίλιαν Μέρφι δεν ασχολήθηκε πολύ με την επιστήμη πίσω από την ατομική βόμβα ενώ προετοιμαζόταν να παίξει τον Οπενχάιμερ. Αντίθετα, διάβασε ό,τι μπορούσε για τον ίδιο τον άντρα, όπως είπε ο ίδιος στο EW.

Διαβάστε ακόμα: Νέο τρίλεπτο τρέιλερ του «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν

oppenheimer

Το σενάριο της ταινίας, το οποίο έγραψε ο ίδιος ο Νόλαν, βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer» των Κάι Μπερντ και Μάρτιν Τζ. Σέργουιν. Η ταινία γυρίστηκε σε διάφορες τοποθεσίες της Αμερικής, όπως στο Νέο Μεξικό, την Καλιφόρνια και το Νιού Τζέρσεϊ, με συνολικό μπάτζετ 100 εκατομμύρια δολάρια.

Στην ταινία, πέρα από τον Κίλιαν Μέρφι στον ρόλο του Οπενχάιμερ, πρωταγωνιστούν και η Εμιλι Μπλαντ, η οποία υποδύεται τον ρόλο της συζύγου του Κάθριν «Κίτι» Οπενχάιμερ, οι Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και Ματ Ντέιμον οι οποίοι υποδύονται τους Λούις Στράους, τον πρόεδρο της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, και τον Αντιστράτηγο Λέσλι Γκρόουβς αντίστοιχα, η Φλόρενς Πιου, η οποία υποδύεται την Τζιν Τάτλοκ, μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών που διατηρεί σχέση με τον Οπενχάιμερ, ο Ράμι Μάλεκ, ο οποίος υποδύεται έναν επιστήμονα, ο Μπένι Σάφντι, ο οποίος υποδύεται τον Εντουαρντ Τέλερ έναν Ούγγρο Φυσικό που είναι γνωστός ως ο πατέρας της βόμβας υδρογόνου και μέλος του Manhattan Project, ο Μάικλ Ανγκαράνο στο ρόλο του Ρόμπερτ Σέρμπερ, ο Τζος Χάρτνετ που ενσαρκώνει τον πρωτοπόρο Αμερικανό πυρηνικό επιστήμονα Ερνεστ Λόρενς και ο Γκάρι Ολντμαν.

Μαζί τους πρωταγωνιστούν και οι Ντέιν ΝτεΧαν, Ντίλαν Αρνολντ, Ντέιβιντ Κρούμχολτζ, Αλντεν Ερενραϊχ και Μάθιου Μοντίν. Την ταινία με τίτλο «Oppenheimer» έχει αναλάβει να κυκλοφορήσει στις αίθουσες το στούντιο της Universal, το οποίο από ότι φαίνεται θα είναι και το νέο κινηματογραφικό σπίτι του Νόλαν μετά και την αποχώρησή του από την Warner, στις 21 Ιουλίου 2023 (ναι την ίδια μέρα με την «Barbie»).

oppenheimer