Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «The Killing of a Sacred Deer» του Γιώργου Λάνθιμου στο διαγωνιστικό τμήμα του 70ού Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Δύο χρόνια μετά το ειδικό βραβείο της επιτροπής για το «The Lobster», ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών με τη δεύτερη ξενόγλωσση ταινία του και πρωταγωνιστές τον Κόλιν Φάρελ και την Νικόλ Κίντμαν.

Flix Team
Το «The Killing of a Sacred Deer» του Γιώργου Λάνθιμου στο διαγωνιστικό τμήμα του 70ού Φεστιβάλ Καννών

Μόλις ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα του εορταστικού φέτος 70ού Φεστιβάλ Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 17 μέχρι και τις 28 Μαΐου.

Μέσα στις ταινίες που θα διαγωνιστούν για το Χρυσό Φοίνικα βρίσκουμε - όπως ήταν αναμενόμενο - το «Killing of a Sacred Deer», τη δεύτερη αγγλόφωνη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου μετά το «The Lobster», σε συνεργασία ξανά στο σενάριο με τον Ευθύμη Φιλίππου και πρωταγωνιστές τον Κόλιν Φάρελ, τη Νικόλ Κίντμαν και την Αλίσια Σίλβερστόουν.

Tο «The Killing of a Sacred Deer» αφηγείται την ιστορία ενός χειρουργού, ο οποίος προσπαθεί να προσθέσει ένα καινούργιο μέλος στην οικογένειά του, ένα έφηβο αγόρι. Μόνο που η συμπεριφορά του αγοριού θα αποδειχθεί προβληματική και θα θέσει σε κίνδυνο την οικογενειακή γαλήνη του με την σύζυγό του, γκρεμίζοντας την ιδανική τους ζωή. Σύμφωνα με τις φειδωλές πληροφορίες από την παραγωγή, η ταινία είναι εμπνευσμένη από τον Ευρυπίδη με αναφορές στις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες.

The Killing of a Sacred Deer Shooting 607

To 70o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 17 μέχρι και τις 28 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη