Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Στο «Rams» το μεγάλο βραβείο του Un Certain Regard

στα 10

To εξαιρετικό φιλμ του Ισλανδού Γκριμούρ Χακόναρσον, πήρε το μεγάλο βραβείο στο παράλληλο τμήμα του επίσημου προγράμματος,

Κάννες 2015: Στο «Rams» το μεγάλο βραβείο του Un Certain Regard

Η αστεία, δραματική, τρυφερή κι απόλυτα γοητευτική ιστορία δυο αδελφών στην επαρχιακή ισλανδια που έρχονται και πάλι κοντά, όταν μια επιδημία τους αναγκάζει να θανατώσουν τα προβατά τους, μας γοήτευσε από την πρώτη στιγμή που τη είδαμε στις Κάννες.

Και το ίδιο προφανώς συνέβη με την κριτική επιτροπή του Un Certain Regard, στην οποία φέτος προέδρευε η Ιζαμπέλα Ροσελίνι και ανάμεσα στα μέλη της είχε τον έλληνα σκηνοθέτη Πάνο Χ. Κούτρα.

Το φιλμ του Χακόναρσον ήταν από την αρχή ένα από αυτά που ξεχώρισαν από νωρίς στις φετινές Κάννες, κι έχει ήδη εξασφαλίσει διανομή στην Ελλάδα από την Ama Films.

Διαβάστε τη γνώμη του Flix για το «Rams»

rams 607

To βραβείο της επιτροπής πήγε στο Κροατικό φιλμ «The High Sun» του Ντάλιμπορ Μάτανιτς, ενώ το «Journey to the Shore» του Κιγιόσι Κουροσάουα κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας και το «The Treasure» του Ρυμάνου Κορνέλιου Πορομπόιου πήρε ένα ειδικό βραβείο με τον τίτλο «Un Certain Talent».

Διαβάστε τη γνώμη του Flix για το «Journey to the Shore»

Journey to the Shore 607

Τέλος δυο πρωτοεμφανιζόμενοι σκηνοθέτες μοιράστηκαν ένα ειδικό βραβείο για ελπιδοφόρο μέλλον, αναγνωρίζοντας την σημασία των φιλμ τους που αγγίζουν θέματα που αφορούν στις προσωπικές ελευθερίες: Η Ιρανή Ιντα Παναχαντέ για την τιανία της «Nahid» και ο Ινδός Νεράτζ Γκαϊγιάν για το «Maasan».

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, φέτος δεν δόθηκαν βραβεία για τον καλύτερο ανδρικό και γυναικείο ρόλο.

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.