Φεστιβάλ / Βραβεία

O Γιώργος Λάνθιμος μιλάει λίγο μετά τη βράβευση του «The Lobster» στο 68ο Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Δείτε ολόκληρη τη μίνι συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη βράβευση του «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου με το Βραβείο της Επιτροπής στο 68ο Φεστιβάλ Καννών.

Flix Team
O Γιώργος Λάνθιμος μιλάει λίγο μετά τη βράβευση του «The Lobster» στο 68ο Φεστιβάλ Καννών

«Κάθε ταινία που προσπαθεί να κάνει κάτι διαφορετικό διχάζει τους κριτικούς και το κοινό. Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει αλλιώς.»

Ο Γιώργος Λάνθιμος απαντάει στις ερωτήσεις του Ανρί Μπεάρ, συντονιστή της μίνι συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε την τελετή λήξης του 68ου Φεστιβάλ Καννών, φανερά χαρούμενος, πιο γελαστός από ποτέ και σε μια προσπάθεια να διαλευκάνει τη σχέση του «The Lobster» με την Οδύσσεια, την ελληνική κρίση και τις προβλέψεις του για διάκριση όταν έμαθε πως η ταινία βρίσκεται στο Διαγωνιστικό Τμήμα των Καννών.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν στην τελετή λήξης του 68ου Φεστιβάλ Καννών.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Λάνθιμου:


Λίγο νωρίτερα, ο Γιώργος Λάνθιμος είχε παραλάβει το Βραβείο της Επιτροπής για το «The Lobster», πρώτο βραβείο για μια συμπαραγωγή με τη συμμετοχή της Ελλάδας, μετά το Χρυσό Φοίνικα του Θόδωρου Αγγελόπουλου το 1998 για το «Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα» και δεύτερο βραβείο του σκηνοθέτη στις Κάννες μετά το βραβείο στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» για τον «Κυνόδοντα» το 2009.

Lanthimos Awards Cannes 2015

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξήχθη από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix βρέθηκε εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συνέβησαν, τη στιγμή που συνέβησαν στο ειδικό τμήμα του Flix που μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμη: