Φεστιβάλ / Βραβεία

O Πάνος Χ. Κούτρας και η ομάδα του «Xenia» στέλνουν φιλιά από τις Κάννες

στα 10

Το Flix συνάντησε τον Πάνο Χ. Κούτρα και την ομάδα του «Xenia» στις Κάννες, μια μέρα πριν την επίσημη προβολή της ταινίας στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του 67ου Φεστιβάλ.

Flix Team
O Πάνος Χ. Κούτρας και η ομάδα του «Xenia» στέλνουν φιλιά από τις Κάννες

Ολα είναι έτοιμα για την παγκόσμια πρεμιέρα του «Xenia», σήμερα Δευτέρα 19 Μαΐου στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του 67ου Φεστιβάλ Καννών. Μέσα στο Σαββατοκύριακο έφτασε στις Κάννες και η πολυπληθής αποστολή της ταινίας. Το Flix συνάντησε, χθες Κυριακή, τον Πάνο Χ. Κούτρα, την παραγωγό Ελένη Κοσσυφίδου, τον συνσεναριογράφο Παναγιώτη Ευαγγελίδη, τους πρωταγωνιστές Κώστα Νικούλι, Νίκο Γκέλια, Γιάννη Στάνκογλου, Αγγελο Παπαδημητρίου, τον Βασίλη Μπαρμπαρίγο υπεύθυνο για τα κοστούμια της ταινίας, την Πηνελόπη Βαλτή, υπεύθυνη για την καλλιτεχνική διεύθυνση και τον Delaney Blue που έγραψε τη μουσική.

Δείτε τους όλους παρακάτω να μιλούν για το πως νιώθουν που βρίσκονται στις Κάννες και τις προσδοκίες τους για τη σημερινή μεγάλη πρεμιέρα τους:

Στις Κάννες βρίσκονται πολλοί από τους συντελεστές της ταινίας και όλοι οι παραγωγοί της, η Αλεξάνδρα Μπουσίου της Wrong Men (Ελλάδα), η Μαρί Πιερ Μασιά και η Ζουλιέτ Λεπούτρ της MPM Films (Γαλλία) και ο Σεμπαστιάν Ντελουά της Entre Chien et Loup (Bέλγιο).

Το «Xenia» είναι παραγωγή της 100% Synthetic Films ΕΠΕ και της Wrong Men, σε συμπαραγωγή με την γαλλική MPM Films, τη βελγική Entre Chien et Loup, το Arte France Cinema, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τη ΝΕΡΙΤ ΑΕ και τη NOVA, με τη συμμετοχή του Arte France, του Aide Au Cinemas du Monde, του CNC Institut Francais και την υποστήριξη του Eurimages, του Media Programme European Union, του Κέντρο Κινηματογράφου της Federation Wallonie Bruxelles και του Formovies.

Τη διεθνή διανομή και τις πωλήσεις της ταινίας έχει αναλάβει η Pyramide Distribution με ημερομηνία εξόδου στη Γαλλία τις 18 Ιουνίου, ενώ η ελληνική διανομή ανήκει στη Feelgood Entertainment με ημερομηνία εξόδου 9 Οκτωβρίου.

Xenia / Σκηνοθεσία: Πάνος Χ. Κούτρας Σενάριο: Πάνος Χ. Κούτρας, Παναγιώτης Ευαγγελίδης Διεύθυνση Φωτογραφίας: Hélène Louvart, Σίμος Σαρκετζής Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Πηνελόπη Βαλτή Κοστούμια: Βασίλης Μπαρμπαρίγος Hχος: Fabrice Osinski Μοντάζ: Γιώργος Λαμπρινός Μουσική Delaney Blue Πρωταγωνιστούν: Κώστας Νικούλι, Νίκος Γκέλια, Ρομάνα Λόμπατς, Αγγελος Παπαδημητρίου, Γιάννης Στάνκογλου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου

Διαβάστε ακόμη:

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 67ο Φεστιβάλ Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου. Το Flix βρίσκεται εκεί και σας μεταφέρει συνεχώς ό,τι θα συμβαίνει μέσα και έξω από τις αίθουσες.