Buzz

Οι Μπραντ Πιτ και Λεονάρντο Ντι Κάπριο είχαν πει όχι στο «Brokeback Mountain»

στα 10

Μπορεί η ταινία να κατέληξε με 8 οσκαρικές υποψηφιότητες το 2006, αλλά οι σταρ του Χόλιγουντ δεν ήταν έτοιμοι για να τολμήσουν ένα γκέι love story. Διαβάστε πώς το θυμάται και το σχολιάζει ο Γκας Βαν Σαντ...

Οι Μπραντ Πιτ και Λεονάρντο Ντι Κάπριο είχαν πει όχι στο «Brokeback Mountain»

Ο Γκας Βαν Σαντ δίνει συνεντεύξεις αυτό τον καιρό για την προώθηση της νέας ταινίας του, «Don't Worry, He Won't Get Far on Foot», που κάνει την πρεμιέρα της στην Αμερική.

Διαβάστε ακόμα: «Don't Worry, He Won't Get Far on Foot», Γκας Βαν Σαντ, τετραπληγία και καλή καρδιά

Μιλώντας στο IndieWire η κουβέντα πήγε στο παρελθόν. Οταν εκείνος ήταν να σκηνοθετήσει το «Μυστικό του Brokeback Mountain», προτού τελικά το αναλάβει ο Ανγκ Λι με πρωταγωνιστές τους Τζέικ Τζίλενχαλ και Χιθ Λέτζερ, γράφοντας κινηματογραφική ιστορία (8 οσκαρικές υποψηφιότητες, 3 Οσκαρ, ανάμεσα στα οποία κι αυτό της σκηνοθεσίας).

Θυμηθείτε κι αυτό: 10 χρόνια κρατάμε το «Μυστικό του Brokeback Mountain» στην καρδιά μας

Brokeback Mountain 607

«Τότε, κανείς δεν ήθελε να πρωταγωνιστήσει» αποκαλύπτει ο Βαν Σαντ. «Οταν το δούλευα εγώ κι έψαχνα αναγνωρίσιμους πρωταγωνιστές, διάσημους ηθοποιούς, δεν άγγιζε το πρότζεκτ κανείς. Ολοι έλεγαν όχι. Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο αρνήθηκε, ο Μπραντ Πιτ, ο Ματ Ντέιμον, ο Ράιαν Φιλίπε. Ολοι!»

Η Νταϊάνα Οσάνα, η συνσεναριογράφος της ταινίας μαζί με τον Λάρι ΜακΜάρτρι (οι δυο τους είχαν κάνει τη διασκευή της νουβέλας της Ανι Πρου), η οποία τελούσε και χρέη παραγωγού τότε, επιβεβαίωσε όσα αποκάλυψε ο Βαν Σαντ.

«Ναι, αυτοί οι νεαροί τότε σταρ είχαν απορρίψει την ταινία για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ειδικά ο ρόλος του Ενις, που πήγε τελικά στον Χιθ Λέτζερ, ήταν κάτι που κανείς δεν ήθελε να ακουμπήσει...»

Διαβάστε κι αυτό: Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ πιστεύει ότι το «Brokeback Mountain» χρειαζόταν περισσότερο σεξ

brokeback mountain 607

«Αυτό που έπρεπε να κάνω, τώρα που κοιτάω πίσω...» εξομολογείται ο Γκας Βαν Σαντ, «ήταν να δώσω τους ρόλους σε άγνωστους ηθοποιούς και να μην με απασχολούν οι διάσημοι. Αυτό έπρεπε να είχα κάνει. Αλλά δεν ήμουν έτοιμος. Δεν ξέρω γιατί. Κάπου σκάλωσα, κάπου δεν το τόλμησα. Δικό μου κόλλημα ήταν...»

Ο Βαν Σαντ επίσης ομολογεί ότι κάποιος παραγωγός του τού είχε προτείνει και το «Call Me By Your Name» που κατέληξε κι αυτό στα Οσκαρ με σκηνοθέτη τον Λούκα Γκουαντανίνο.

«Σε αυτή την περίπτωση, καλύτερα που το ανέλαβε εκείνος. Εγώ δεν θα το είχα σκηνοθετήσει έτσι και το αποτέλεσμα τώρα ήταν υπέροχο. Μου αρέσει πολύ η ταινία. Υπάρχει ένας συναισθηματισμός, ειδικά στο τέλος, που σε μένα δε θα έβγαινε ίδιος. Οπότε καλύτερα που δεν το ανέλαβα εγώ...»

Διαβάστε περισσότερα: