Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2014: Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη και η Ρηνιώ Δραγασάκη σε μεγάλες ιστορίες μικρού μήκους

στα 10

Εκπροσωπώντας με γυναικεία ευαισθησία και δυναμισμό την ελληνική ταινία μικρού μήκους στην 64η Berlinale, η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη και η Ρηνιώ Δραγασάκη μιλούν στην κάμερα του Flix.

Berlinale 2014: Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη και η Ρηνιώ Δραγασάκη σε μεγάλες ιστορίες μικρού μήκους

Φέρνοντας στο Βερολίνο τις ταινίες τους, η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη και η Ρηνιώ Δραγασάκη, η πρώτη στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ - διεκδικώντας τη Χρυσή Αρκτο - και η δεύτερη στο τμήμα Generation 14 Plus - που συγκεντρώνει ταινίες απ' όλον τον κόσμο με επίκεντρο τα παιδιά, επιβεβαιώνουν το momentum της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους που, σε παράλληλη δράση με τις επιτυχίες των ταινιών μεγάλου μήκους, κάνει τα δικά της μικρά αλλά σίγουρα βήματα στη διεθνή ανανγώριση.

Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη φτάνει στο Βερολίνο μετά από μια ήδη αναγνωρισμένη και ιδιοσυγκρασιακή φιλμογραφία μικρού μήκους για να παρουσιάσει το «Washingtonia» - μια ιστορία «για τους φοίνικες, την καμηλοπάρδαλη και τους ανθρώπους» όπως την περιγράφει η ίδια, ενώ η Ρηνιώ Δραγασάκη, μετά την επιτυχία του «Ο Μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντι» μετατρέπει στο «Προαύλιο» ένα μαθητικό μπουγέλο σε ένα ξέσπασμα βίας, επιμένοντας να ασχολείται με την παιδική ηλικία.

Και οι δύο ταινίες έγιναν στην Αθήνα το καλοκαίρι μετά από ανάθεση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλοκαίρι στην Αθήνα: Φόβος και Ελπίδα» του 3ου Athens Open Air Film Festival.

Συναντήσαμε την Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη και τη Ρηνιώ Δραγασάκη στο Βερολίνο και αφήσαμε την κάμερα του Flix να καταγράψει τον ενθουσιασμό τους.


Διαβάστε ακόμη:

Μαθαίνετε τα πάντα για την Berlinale 2014, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται διαρκώς