Industry

Batman rumour #1: ψάχνουν για ηλικιακά μεγαλύτερο ηθοποιό

στα 10

Πολύ λίγα ξέρουμε για τις προθέσεις του Ζακ Σνάιντερ, ο οποίος αυτή τη στιγμή γράφει το σενάριο της ταινίας που θα έχει πρωταγωνιστές και τον Μπάτμαν και τον Σούπερμαν. Εχει όμως διαρρεύσει μία έντομη φήμη: ότι η Warner ψάχνει μεγαλύτερο ηλικιακά ηθοποιό από τον Κρίστιαν Μπέιλ...

Batman rumour #1: ψάχνουν για ηλικιακά μεγαλύτερο ηθοποιό

Το φεστιβάλ Comic-Con στο Σαν Ντιέγκο φιλοξένησε φέτος πολλές απολαυστικές στιγμές και εκπλήξεις. Καμία όμως δεν ήταν πιο ανατρεπτική από τη βόμβα που έριξε ο Ζακ Σνάιντερ ανακοινώνοντας ότι το sequel του «Man of Steel» θα ενώσει τους δύο υπερήρωες όλων των εποχών μαζί: Σούπερμαν και Μπάτμαν. Της επίσημης ανακοίνωσεις ακολούθησαν κραυγές, χειροκροτήματα και ενθουσιασμός που μεταφέρθηκε μέσω media και social media σε όλο τον κόσμο.

Ο Σνάιντερ αποκάλυψε ότι αυτή την εποχή γράφει το σενάριο και ότι ο Χένρι Καβίλ θα συνεχίσει να φοράει τα κόκκινα-μπλε λαστέξ του Σούπερμαν. Ποιος όμως θα αντικαταστήσει τον Κρίστιαν Μπέιλ και θα γλιστρήσει κάτω από τη στολή της νυχτερίδας; Αυτή η ερώτηση απασχολεί έτσι κι αλλιώς κοινό και παραγωγούς εξίσου. Μετά τη λήξη της τριλογίας του «Σκοτεινού Ιππότη» ο Μπέιλ δήλωσε ξεκάθαρα ότι αποχαιρετά τον Μπρους Μπάτμαν Γουέιν. Διάφορε φήμες ακολούθησαν - όπως η προφανής: ότι με το τέλος της τριλογίας η σκυτάλη παραδίδεται στον Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ.

Να όμως που σήμερα ψίθυροι που έρχονται από τα στρώματα των βοηθών παραγωγών της Warner Bros καταμαρτυρούν μία άλλη σκέψη και κατεύθυνση: το στούντιο ψάχνει για έναν μεγαλύτερο ηλικιακά ηθοποιό. Ο ήρωας γράφεται ως ένας μεγαλύτερος και πιο έμπειρος χαρακτήρας.

1

«Ψάχνουν για έναν 45άρη τουλάχιστον ηθοποιό που θα ερμηνεύσει τον ήρωα ως έναν βετεράνο που δεν έχει φορέσει τη στολή εδώ και χρόνια...»

Η λογική πίσω από αυτή την υπόθεση δεν είναι γνωστή. Η δική μας λογική υπαγορεύει ότι μόνο έτσι θα μπορούσαν να εξαργυρώσουν την επιτυχία της τριλογίας: «συνεχίζοντας» από εκεί που τελειώνει η ιστορία του «Σκοτεινού Ιππότη». Αποσύρεται και μάλλον κάτι τον κάνει να εμφανιστεί ξανά μετά από χρόνια. Αν μηδένιζαν το κοντέρ και ξεκινούσαν με έναν 25άρη ηθοποιό θα έπρεπε να ξαναστήσουν την ιστορία από την αρχή.

Τι έχει στο μυαλό το λοιπόν ο Ζακ Σνάιντερ; Εναν μέντορα - κι ακόμα καλύτερα- έναν μέντορα στον νεαρό, άγουρο Σούπερμαν;

Και ποιος θα μπορούσε να καλύψει έναν τέτοιο ρόλο; Εσείς ποιον θα θέλατε;

Εμείς έχουμε ενώσει τις φωνές μας σε ψιθυριστό αλαλαγμό: Τζον Χαμ, Τζον Χαμ, Τζον Χάμ!

1

UPDATE 4/8: Δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες και τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων ανακοινώθηκαν ήδη. Από ό,τι φαίνεται, ο πρώτος που το στούντιο έχει υπόψη του είναι ο Τζος Μπρόλιν, 46 χρονών, και με το ώριμο παρουσιαστικό που περιγράφει η σεναριακή ιδέα. Ομως, δεν αποκλείουν και μερικούς νεότερους - τον 36χρονο Τζο Μανγκανιέλο του «True Blood» (ο οποίος φημολογείται ότι είχε χάσει για πολύ λίγο το ρόλο του Σούπερμαν από τον Χένρι Καβίλ), τον Μάθιου Γκουντ (με τον οποίο ο Ζακ Σνάιντερ είχε συνεργαστεί στους «Watchmen»), τον 41χρονο Ρίτσαρντ Αρμιτατζ του «Χόμπιτ» και, ναι, τον 32χρονο Ράιαν Γκόσλινγκ. Βέβαια ο τελευταίος, όσο κι αν τον αγαπάμε, αν ο στόχος του σεναρίου είναι ένας ώριμος μέντορας, μας κάνει εντελώς ακατάλληλος. Αλλά ποιος ξέρει πόσα ακόμα θα αλλάξουν στα σχέδια της Warner Bros και στα χαρτιά του Σνάιντερ. Εμείς επιμένουμε: Τζον Χαμ!

Διαβάστε ακόμη: