Buzz

«Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς»: κερδίστε συλλεκτικά βινύλια

στα 10

Η Veego Records κυκλοφορεί αποκλειστικά σε βινύλιο το soundtrack της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη, σε μουσική του Ζαν-Μισέλ Μπερνάρ. Διαβάστε αναλυτικά και πάρτε μέρος στο διαγωνισμό για να κερδίσετε από ένα συλλεκτικό κομμάτι!

«Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς»: κερδίστε συλλεκτικά βινύλια

Οσοι απολαύσατε την «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς», τη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, αγαπήσατε και τη μουσική της. Υποβλητικό, καθηλωτικό το μουσικό σκορ του Γάλλου συνθέτη Ζαν-Μισέλ Μπερνάρ έμοιαζε να βγαίνει από την (καθολου τρύπια) καρδιά και τις επιρροές μεγάλων, κλασικών νουάρ αριστουργημάτων: το «Ασανσέρ για Δολοφόνους» του Miles Davis ή το «Εν Ψυχρώ» του Quincy Jones.

Θυμηθείτε κι αυτό: «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς»: Οι Γιάννης Οικονομίδης & Ζαν-Μισέλ Μπερνάρ παρουσιάζουν στο κοινό το soundtrack

«Η συνάντηση με τον Ζαν-Μισέλ Μπερνάρ ήταν μια αποκάλυψη για μένα.» δηλώνει ο Γιάννης Οικονομίδης για τη συνεργασία του με τον διάσημο συνθέτη. «Υπέροχος άνθρωπος, τόσο ζεστός και τόσο ανθρώπινος, πολύ γενναιόδωρος και με μια εκπληκτική αίσθηση του χιούμορ. Καλλιτέχνης φτιαγμένος από αυτό το μοναδικό υλικό, τόσο σπάνιο αυτές τις εποχές που όλα πάνε κατά διαόλου. Είναι ένας ξεχωριστός, αληθινός καλλιτέχνης, και η μουσική του δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Ο Ζαν-Μισέλ είναι η μουσική του, και η μουσική του είναι ο Ζαν-Μισέλ. Όλες οι ποιότητες της προσωπικότητάς του είναι διαρκώς παρούσες στις συνθέσεις του, ώστε ακούγοντάς τις, να μπορούμε να λέμε: «Ναι, ήμουν κι εγώ εκεί. Τον συνάντησα. Έκανα αυτό το ταξίδι μαζί του. Με τον συνθέτη Ζαν-Μισέλ Μπερνάρ».

Το soundtrack μόλις κυκλοφόρησε σε βινύλιο από τη Veego Records. Και για τους αναγνώστες του Flix, η δισκογραφική έχει μια μοναδική προσφορά!

Δείτε τη συνέντευξη στο φακό του Flix: O ΛΕΞ συζητά με τον Γιάννη Οικονομίδη για την «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς»


Η Veego Records και το Flix σας κάνουν δώρο βινύλια της «Μπαλάντας της Τρύπιας Καρδιάς» Μπείτε στο [ποστ στη σελίδα του Flix στο Facebook], και αφήστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμό σας και την πόλη κατοικίας σας για να μπείτε στην κλήρωση. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου και οι νικητές θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα.

Η επιλογή να κυκλοφορήσω την «Μπαλάντα» σε βινύλιο ήταν πολύ απλή. Είδα και εγώ την ταινία όπως όλος ο κόσμος το καλοκαίρι και με συνεπήρε η ατμόσφαιρα περισσότερο από κάθε άλλη ταινία του Οικονομίδη.

Veego records 607 1

Μιλήσαμε με τον ιδρυτή και διευθυντή της Veego Recrods, Αντρέα Μητρέλη για την επιλογή του να κυκλοφορήσει το soundtrack μιας ελληνικής ταινίας σε βινύλιο, αλλά και γενικά για το πώς αυτή η δισκογραφική εταιρία θέλει να κάνει τη διαφορά στην ελληνική αγορά.

Ποια είναι η ταυτότητα της Veego Records;

Οταν μία δισκογραφική κυκλοφορεί μόνο ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής, αυτόματα αυτό σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης της ακούει αυτό και μόνο είδος μουσικής. Εγώ ποτέ δεν διαχώρισα τα είδη της μουσικής - δεν είπα ότι μία μουσική είναι καλή, κι άλλη δεν είναι. Οπότε, το κριτήριο για να κάνω μια κυκλοφορία είναι να θέλω να το έχω στην δισκοθήκη μου, αλλά και να μπορώ να το στηρίξω. Επίσης ψάχνω παλαιότερες κυκλοφορίες που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ σε βινύλιο.

Γιατί επέλεξες να κυκλοφορήσεις αυτό το soundtrack;

Η επιλογή να κυκλοφορήσω την «Μπαλάντα» σε βινύλιο ήταν πολύ απλή. Είδα και εγώ την ταινία, όπως όλος ο κόσμος το καλοκαίρι, και με συνεπήρε η ατμόσφαιρα περισσότερο από κάθε άλλη ταινία του Οικονομίδη. Γιατί είναι και η δεύτερη ταινία του που περιέχει μουσική, κι από ό,τι είδαμε και με το «Μικρό Ψάρι», με μουσική οι ταινίες του λειτουργούν καλύτερα. Κάθε ταινία που κάνει είναι και καλύτερη. Δεν είχα ιδεα ποιος εχει γράψει τη μουσική, κι αν είχε κυκλοφορήσει ήδη, απλά έστειλα ενα μήνυμα στην σελιδα της ταινίας στο facebook, κι αμέσως με έφεραν σε επαφή με τον publisher του Jean-Michel και όλοι μαζί συμφωνήσαμε. Την ίδια μέρα κιόλας. Το ίδιο συνέβη ακριβώς και όταν είδα το «ΑΦΤΕΡΛΩΒ» του Στέργιου Πάσχου. Είδα την ταινία και έψαξα να βρω την Melentini για να κυκλοφορήσουμε με κάποιο τρόπο τα δύο της τραγούδια απο την ταινία. Αποτέλεσμα ήταν να κυκλοφορήσουμε πριν λίγους μήνες το «9 songs for post greek-films», μια συλλογή με τραγούδια της που έγραψε για τον κινηματογράφο.

Veego records 607 2

Ησουν στην πρώτη Κριτική Επιτροπή Νέων στις Νύχτες Πρεμιέρας. Αγαπάς το σινεμά, όσο και τη μουσική;

Το σινεμά και οι δίσκοι είναι η αγάπη μου, ή αν θες, η καθημερινότητα μου. Βλέπω κι ακούω συνέχεια κάτι καινούργιο, κάθε μέρα. Κάθομαι να ακουσω έναν δίσκο ή κάθομαι να δω μια ταινία, κάθε μέρα. Κι το εννοώ, κι έχει μεγάλη σημασία, ότι κάθομαι: εκείνη τη στιγμή δεν κάνω τίποτα άλλο. Οταν αποφασίζεις λοιπόν να κυκλοφορείς soundtrack, ναι, σημαίνει ότι αγαπάς το σινεμά και τη μουσική, ισόποσα.

Τι έχεις στα άμεσα σχέδιά σου;

Ερχονται σύντομα από τη Veego Records ακόμα δύο soundtracks ελληνικών ταινιών, που πιστεύω ότι πολλοί θα ήθελαν να τα έχουν στην συλλογή τους εκτός από εμένα...


Η Veego Records και το Flix σας κάνουν δώρο βινύλια της «Μπαλάντας της Τρύπιας Καρδιάς» Μπείτε στο ποστ στη σελίδα του Flix στο Facebook, κάντε like, share και αφήστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμό σας για να μπείτε στην κλήρωση. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου και οι νικητές θα ανακοινωθούν από την επίσημη σελίδα του Flix στο Facebook και θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα.


Κλείστε εισιτήρια για τις on-line προβολές της «Μπαλάντας της Τρύπιας Καρδιάς» Χριστούγεννα με «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη

μπαλάντα