Φεστιβάλ / Βραβεία

Animasyros 7.0: ελάτε μαζί μας στη Σύρο!

στα 10

Από τις 2 ως τις 5 Oκτωβρίου, το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων στη Σύρο, το αniμasyros 7.0, θα συγκεντρώσει στο νησί την αφρόκρεμα του κινηματογραφικού animation. Κι ένας από τους αναγνώστες του flix.gr θα είναι καλεσμένος!

Animasyros 7.0: ελάτε μαζί μας στη Σύρο!
«Villa Antropoff»

Το animasyros 7.0, το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων, που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου στην Ερμούπολη της Σύρου, υπόσχεται να μας εντυπωσιάσει με ένα δυναμικό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στο ιστορικό θέατρο Απόλλων (που γιορτάζει τα 150 χρόνια του), αλλά και σε υπαίθριες προβολές στην εμβληματική πλατεία του Δημαρχείου.

Εκτός από τις πρεμιέρες στο διεθνές διαγωνιστικό και φοιτητικό του τμήμα, ανυπομονούμε και για τα αφιερώματα του φεστιβάλ, που φέτος εστιάζουν στο πώς η κουλτούρα του animation αποτυπώνει τις γυναίκες και την ισότητα των δύο φύλων, αλλά θα μας ξεναγήσουν επίσης στην αφρόκρεμα του animation σε γειτονικές κινηματογραφίες. Διαβάστε αναλυτικά για το animasyros 7.0.

Animasyros 7.0 e canto 607El Canto της Ινές Σεντάν

Θα είναι η τρίτη χρονιά που το flix θα είναι χορηγός επικοινωνίας του animasyros, όπως επίσης και η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που, σε συνεργασία με το φεστιβάλ, προσφέρει σ' έναν αναγνώστη ένα πολύτιμο δώρο: το ταξίδι, τη διαμονή και τη διαπίστευση για να παρακολουθήσει ολόκληρο το Φεστιβάλ από κοντά!

UPDATE: Η κλήρωση έγινε και o Πάνος Μαζαράκης είναι ο τυχερός νικητής που θα μας συνοδεύσει στη Σύρο. Ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες του Flix για την μεγάλη και ενθουσιώδη συμμετοχή. Διαβάσαμε μία-μία όλες τις απαντήσεις σας και ευχόμαστε να το επαναλάβουμε και του χρόνου!.

animasyros 7.0 premiere movie 607Ταινία έναρξης: «The Boxtrolls» του στούντιο LAIKA

Οσοι τυχεροί έχετε βρεθεί κάποιες από τις 6 προηγούμενες χρονιές στην Ερμούπολη της Σύρου, όταν πραγματοποιείται το αniμasyros, ξέρετε πολύ καλά τι εννοούμε όταν μιλάμε για ένα 4ήμερο μαγείας, δημουργίας, πολιτισμού. Γιατί υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο που συνοδεύει την ούτως ή άλλως ονειρική animation εικόνα όσων βλέπεις στην μεγάλη οθόνη: η ίδια η Σύρος. Το να παρακολουθείς κινηματογραφικό φεστιβάλ σ' ένα από τα πιο όμορφα νησιά του πλανήτη, σ' ένα ιστορικό θέατρο κόσμημα, κάτι βραδιές επίμονου καλοκαιριού δεν συγκρίνεται με πολλές διασημότερες φεστιβαλικές εμπειρίες.

Animasyros 7.0 rocks in my pockets607 Rocks in my Pockets

Ανυπομονούμε για μία χρονιά με επετειακό αέρα, όπου η Ερμούπολη θα πλημμυρίσει με animαγεία: 100 ταινίες, πρεμιέρες, πάρτυ, παιδικές προβολές και εκλεκτοί προσκεκλημένοι από τις Η.Π.Α, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία θα μας περιμένουν στο animasyros 7.0 - πάντα παράλληλα με τα εκπαιδευτικά εργαστήρια για μαθητές δημοτικού, μικρούς και μεγάλους φίλους του animation, αλλά και για φοιτητές εκκολαπτόμενους animators.

Animatech Οσοι όμως από τους φεστιβαλικούς φίλους δε θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν μαζί μας και να ζήσουν την μαγεία του φεστιβάλ και του νησιού, ας μην ανησυχούν: το animasyros φέτος θα παρέχει υπηρεσίες βασισμένο στις νέες τεχνολογίες. Από το ανακαινισμένο σ' αυτό τον τομέα, θέατρο Απόλλων θα πραγματοποιούνται αναμεταδόσεις αρκετών προβολών μέσω live streaming!

animasyros 7.0 banner 607

7ο Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων αniμαsyroς: από τις 02 έως τις 05 Οκτωβρίου στην Ερμούπολη της Σύρου. Είσοδος δωρεάν.

Διαβάστε τα πάντα για τα προηγούμενα animasyros εδώ.