Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Αλεξάντερ Ντεσπλά στο Ωδείο Αθηνών για ενα masterclass που δεν χάνεται με τίποτα

στα 10

Καλεσμένος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ο Αλεξάντερ Ντεσπλά έρχεται για ακόμη μια φορά στην Ελλάδα για να παραλάβει το τιμητικό Βραβείο Ιρις και να παραδώσει ένα masterclass στο Ωδείο Αθηνών.

Ο Αλεξάντερ Ντεσπλά στο Ωδείο Αθηνών για ενα masterclass που δεν χάνεται με τίποτα

Η βράβευση του Αλεξάντερ Ντεσπλά για την προσφορά του στην 7η Τέχνη - λίγο μόνο καιρό μετά το Οσκαρ για τη «Μορφή του Νερού» - θα γίνει τη Δευτέρα 23 Απριλίου στην τελετή απονομής των Βραβείων Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, τα οποία φέτος για πρώτη φορά θα μεταδοθούν και ζωντανά από την υπηρεσία live streaming της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 24 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι, ο Αλεξάντερ Ντεσπλά θα συνομιλήσει με τον συνθέτη και καθηγητή του Ωδείου Αθηνών Χαράλαμπο Γωγιό για ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο. Η συζήτηση - masterclass θα γίνει στην ανακαινισμένη αίθουσα συναυλιών «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Διαβάστε ακόμη: Η (κερδισμένη και η χαμένη) ευκαιρία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου


To 2013, οταν ο Αλεξάντερ Ντεσπλά είχε έρθει στην Αθήνα ως Πρόεδρος της Κριτικής Eπιτροπής του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου είχε μιλήσει στο Flix για τη σημασία της κινηματογράφικής μουσικής:

«Η κινηματογραφική μουσική φτιάχνεται κυρίως ως μέρος μιας συλλογικής διαδικασίας για να συνοδεύσει μια ταινία. Είναι, όμως, μουσική. Και μπορώ να πω πως οι μεγάλοι συνθέτες τους οποίους θαύμαζα όταν ονειρευόμουν πως ήθελα να γίνω κινηματογραφικός συνθέτης, έκαναν μουσική που μπορούσα να την ακούω ξεχωριστά από την ταινία για την οποία είχε γραφτεί. Υπάρχει πάντα αυτός ο σκοπός: να γράψεις κινηματογραφικής μουσική η οποία να μπορεί να ακούγεται και εκτός της ταινίας.»

Περισσότερα θα μάθετε την Τρίτη 24 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στο Ωδείο Αθηνών.


Διαβάστε αναλυτικά: Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2018: Οι υποψηφιότητες