Buzz

O Αλ Πατσίνο συναντά τον Τζον Λένον στο «Danny Collins»

στα 10

Ο Αλ μοιάζει σε εξαιρετικά κέφια σε αυτή την οικογενειακή-ρομαντική-μουσική κομεντί!

O Αλ Πατσίνο συναντά τον Τζον Λένον στο «Danny Collins»

Οι τελευταίες ταινίες του Αλ Πατσίνο τον θέλουν μάλλον μελαγχολικό και «πεσμένο», παίζοντας με την ίδια την εικόνα ενός σταρ που έχει όντως μεγαλώσει, αλλά ποντάροντας στο ταλέντο του ηθοποιού να δίνει ζωή σε αντιήρωες και ελαφρώς καταραμένους χαρακτήρες.

Στο βασισμενο στο ομώνυμο βιβλίο του Φίλιπ Ροθ «The Humbling», του Μπάρι Λέβινσον υποδύεται έναν ηθοποιό σε πτώση (μεταφορική, αλλά και κυριολεκτική), ενώ στο «Manglehorn» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν είναι ένας μοναχικός, ξεροκέφαλος άντρας που ζει σχεδόν μόνο για το παρελθόν.

Ετσι το τρέιλερ του «Danny Collins», που κάποτε λεγόταν «Imagine» και που αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του σεναριογράφου Νταν Φόγκελμαν μοιάζει με ευχάριστη έκπληξη, αφού δίνει στον Πατσίνο την ευκαιρία να υποδυθεί έναν μάλλον απρόβλεπτο ρόλο, αυτόν ενός δημοφιλή τραγουδιστή που αν και λίγο μετά τις πρώτες του δόξες ανακαλύπτει πως δεν είναι ποτέ αργά για ένα νέο ξεκίνημα.

Η αφορμή θα είναι ένα γράμμα από τον Τζον Λένον που φτάνει στον παραλήπτη του, τον Ντάνι Κόλινς, με σαράντα χρόνια καθυστέρηση και τον πείθει να δοκιμάσει όχι μόνο να φανταστεί πως θα ήταν η ζωή του αν το είχει πάρει στην ώρα του, μα και να γράψει ξανά καινούρια τραγούδια (τα οποία στην πραγματικότητα συνθέτει ο Ράιαν Ανταμς), αλλά και να χτίσει εξ΄ αρχής μια σχέση με τον αποξενωμένο γιο του.

danny collins poster 607

Η Ανετ Μπένινγκ, ο Κρίστοφερ Πλάμερ, η Τζένιφερ Γκάρνερ κι ο Μπόμπι Καναβάλε συμπρωταγωνιστούν δίπλα στον Αλ σε μια ταινία που ομολογουμένως δεν δείχνει να πηγαίνει πολύ μακριά από την περιοχή μιας κλασσικής κομεντί. Εν τούτοις το τρέιλερ δείχνει τουλάχιστον χαριτωμένο, η μουσική του Τζον Λένον βοηθά και αν μη τι άλλο, το να βλέπεις τον Αλ Πατσίνο στην οθόνη, είναι πάντα μια απόλαυση που δεν μπορείς να αρνηθείς.

Διαβάστε ακόμη: