Buzz

Ο Πολ Γκρίνγκρας ξεδιπλώνει ακόμα μια αληθινή ιστορία τρόμου. Τρέιλερ για το «22 July»

στα 10

Η ταινία που βασίζεται στην αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που έγινε στο νησί Ουτόγια της Νορβηγίας, στις 22 Ιουλίου του 2011, ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Ο Πολ Γκρίνγκρας ξεδιπλώνει ακόμα μια αληθινή ιστορία τρόμου. Τρέιλερ για το «22 July»

Μετά το «Bloody Sunday» (2002), το «United 93» (2006) και το «Captain Phillips» (2013), ο Βρετανός Πολ Γκρίνγκρας (σκηνοθέτης επίσης τριών από τις ταινίες «Bourne») αναλαμβάνει να αφηγηθεί ακόμα μία αληθινή ιστορία τρόμου στο «22 July».

Βασισμένο στο βιβλίο «One of Us» του Νορβηγού δημοσιογράφου Ασνε Σέιερσταντ, το φιλμ ξεδιπλώνει τα γεγονότα γύρω από την τρομοκρατική επίθεση του ακροδεξιού Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος στις 22 Ιουλίου του 2011 εισέβαλε σε κατασκήνωση νέων του σοσιαλοδημοκρατικού κόμματος στο νησί Ουτόγια, έξω από το Οσλο (είχε προηγηθεί μια βομβιστική επίθεση στη νορβηγική πρωτεύουσα), και άνοιξε πυρ, με αποτέλεσμα το θάνατο 77 ατόμων.

Διαβάστε ακόμη: «Νέο τρέιλερ για το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου

22 July 607

22 July 607

Πρόκειται για τη δεύτερη φετινή ταινία που πραγματεύεται τα συγκεκριμένα γεγονότα, μετά το νορβηγικό «U-July 22» του Ερικ Πόπε, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Ο Γκρίνγκρας χρησιμοποίησε επίσης νορβηγικό καστ για την ταινία του και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως η χαρακτηριστική σκηνοθετική ένταση του Βρετανού δημιουργού θα μεταφράσει κινηματογραφικά αυτήν την -πολύ πρόσφατη ακόμα- ευρωπαϊκή τραγωδία.

Γυρισμένη για λογαριασμό του Netflix, η ταινία έχει προγραμματιστεί να προβληθεί τις 10 Οκτωβρίου, αφού πρώτα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, διεκδικώντας τον Χρυσό Λέοντα.

Δείτε παρακάτω το πρώτο τρέιλερ.


Διαβάστε ακόμη