Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


psycho

Ψυχώ (Psycho) του Αλφρεντ Χίτσκοκ

Αφού η γραμματέας Μάριον φεύγει από τη δουλειά της κλέβοντας 40.000 δολάρια, μπαίνει στο απόκοσμο Bates Motel, το οποίο διευθύνει ο ντροπαλός, δύστροπος Νόρμαν και η δεσποτική ηλικιωμένη μητέρα του. Κατά τη διάρκεια του ντουζ της, η Μαριόν μαχαιρώνεται θανάσιμα από τη μητέρα του Νόρμαν και εκείνος φροντίζει να «ξεφορτωθεί» το σώμα της. Εν τω μεταξύ, ο φίλος της Μαριόν και η αδερφή της ξεκινούν μια αγωνιώδη αναζήτηση, που τελικά τους οδηγεί στο σπίτι των Bates. Εκεί, η αλήθεια, με την οποία θα έρθουν αντιμέτωποι, ξεπερνά κάθε φαντασία.

H ταινία προβάλλεται στις 01.45 στον Alpha

The League Οf Extraordinary Gentlemen

Η Συμμαχία (The League Οf Extraordinary Gentlemen) του Στίβεν Νόρινγκτον

19ος αιώνας. Μια ομάδα από υπερήρωες με ιδιαίτερα χαρίσματα συνεργάζεται με σκοπό να σώσει τον ανθρώπινο πολιτισμό. Ο Φάντομ, ένας παρανοϊκός μασκοφόρος, σκοπεύει να μποϊκοτάρει τη συνάντηση κορυφής των ηγετών όλου του κόσμου, στήνοντας μια αλυσιδωτή καταστροφική εγκατάσταση από εκρήξεις που θα βυθίσουν όλη την πόλη. Η απειλή είναι ανατριχιαστική και οι κίνδυνοι τεράστιοι. Η Συμμαχία διαθέτει μόνο εννέα ώρες για να σώσει τον κόσμο.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.20 στον ΣΚΑΪ

unbreakable

Aφθαρτος (Unbreakable) του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Επειτα από ένα ολέθριο σιδηροδρομικό δυστύχημα που θα αφήσει πίσω του 131 άψυχα σώματα, ο Ντέιβιντ Νταν, ένα απλός οικογενειάρχης και φύλακας ασφαλείας είναι ο μοναδικός επιζών. Όταν στην πορεία αρχίζει να καταλαβαίνει ότι το παραπάνω γεγονός δεν είναι το μόνο περίεργο απ' όσα του συμβαίνουν τελευταία, θα συναντήσει τον Ιλάιζα Πρινς, έναν ιδιόμορφο χαρακτήρα και ειδήμονα σε ιστορίες κόμιξ, που θα επιχειρήσει να ρίξει φως στις ανεξήγητες καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω του.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

no bears

Αρκούδες δεν Υπάρχουν (No Bears) του Τζαφάρ Παναχί

Eνα ζευγάρι Ιρανών που βρίσκεται παράνομα στην Τουρκία, επιτέλους κατορθώνει να αποκτήσει τα πλαστά διαβατήρια που θα τους επιτρέψουν να εγκαταλείψουν την χώρα. Και παρά τον σύντομο χρόνο που περνάς ακολουθώντας την ιστορία τους στην οθόνη, προφταίνεις να εμπλακείς στην ιστορία τους, κάτι που λέει πολλά για τον τρόπο που ο Παναχί κατορθώνει να κινηματογραφεί την ανθρώπινη κατάσταση και τις εκφάνσεις της.

O Τζαφάρ Παναχί εξακολουθεί να κάνει σινεμά (για το σινεμά και τη ζωή) με λόγο ύπαρξης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.20 στο Cosmote Cinema 2

a man called otto

Ενας Ανθρωπος Που Τον Ελεγαν Οττο (A Man Called Otto) του Μαρκ Φόρστερ

O Oττο είναι ένας σκυθρωπός, ολιγόλογος, δυσάρεστος 65χρονος. Εχει εμμονή με την τάξη, την πειθαρχία, τη σχολαστικότητα. Δεν αντέχει τους ανθρώπους που παραβαίνουν τους κανόνες - από το που παρκάρουν το αυτοκίνητό τους, μέχρι το αν ανακυκλώνουν σωστά τα πλαστικά τους. Η ζωή του είναι ασπρόμαυρη: σωστό/λάθος, νόμος/παράβαση. Μόνο για ένα διάστημα είχε χρώμα: όσο ζούσε η γυναίκα του, ο έρωτας της ζωής του. Εδώ και λίγο καιρό που έφυγε εκείνη, δεν υπάρχει κανένα φως, κανένας λόγος ύπαρξης και για τον Οττο. Εχει οργανώσει και τη δική του μεγάλη έξοδο - έχει ρυθμίσει τις υποθέσεις του, έχει κάνει τα τηλεφωνήματά του, έχει βάλει και σκούπα. Μόνο που η ζωή είναι έγχρωμη και γεμάτη εκπλήξεις. Μια οικογένεια που μετακομίζει απέναντι από το σπίτι του, με δυνατή φιγούρα την εξωστρεφή, φλύαρη, αγαπησιάρα μεξικάνα μαμά Μαρισόλ, θα ανατρέψει τη ζωή του. Θέλει δε θέλει, ο μονόχνωτος ορθολογιστής Οττο θα παρασυρθεί από την ωστική δύναμη της ανθρώπινης ζεστασιάς, της φιλίας, της γειτονικής αλληλεγγύης, της αγάπης.

Το αμερικανικό remake της σουηδικής επιτυχίας «Ο Κύριος Οβε», με τον Τομ Χανκς στον κεντρικό ρόλο δεν είναι κακό. Είναι αναμενόμενα κι αμερικανικά προβλέψιμο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 13.50 στο Nova Cinema 1

The Wonderful Story Of Henry Sugar

The Wonderful Story Of Henry Sugar του Γουές Αντερσον

Το συγκεκριμένο βιβλίο του Νταλ πρόκειται για εφτά μικρές ιστορίες τις οποίες έγραψε ο ίδιος το 1977 και οι οποίες θεωρούνται πως αναφέρονται σε ένα πιο εφηβικό κοινό από τις υπόλοιπες πιο παιδικές ιστορίες του. Μιλάει για την ιστορία του Χένρι Σούγκαρ ενός πλούσιου άνδρα με τάση για τον τζόγο. Μια μέρα, ο Χένρι ανακαλύπτει την αναφορά ενός γιατρού που περιγράφει έναν παράξενο ασθενή από την Ινδία που μπορούσε να δει παρά το γεγονός ότι οι γιατροί του αφαίρεσαν τα μάτια. Αφού διάβασε για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ο Χένρι ανακαλύπτει την μέθοδος με την οποία οι γιατροί «αφαίρεσαν» την όραση του άνδρα, με τον ίδιο διεξάγει τη διαδικασία αυτή και τελικά δίνει στον εαυτό του τη δύναμη να δει παρά τα ραμμένα κλειστά μάτια του. Με τη βοήθεια των δυνάμεών του, ο Χένρι ετοιμάζει μια σειρά από κομπίνες για να κερδίσει πολλά χρήματα. Αυτό είναι κάτι που το καταφέρνει, αλλά έχοντας ένα σημαντικό κόστος.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

the architect

The Architect

Οταν ένα έργο για την ανέγερση χιλίων διαμερισμάτων στο Οσλο δημοπρατείται, η αρχιτέκτονας Τζούλι έχει μια ιδέα, να μετατρέψει τους άδειους υπόγειους χώρους στάθμευσης σε κατοικίες. Μια σκοτεινή, εύστοχη, απολαυστική σάτιρα του... κοντινού μέλλοντος, η μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων που τιμήθηκε με το βραβείο Berlinale Series στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου.

Η μίνι σειρά είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV

return to seoul

Επιστροφή στη Σεούλ (Return to Seoul) του Ντέιβι Τσου

Παρορμητική, ενθουσιώδης και απρόβλεπτη, η Φρεντί γεννήθηκε στην Κορέα, δόθηκε μωρό για υιοθεσία σε Γάλλους γονείς και μεγάλωσε στην Ευρώπη. Τώρα κάνει το πρώτο της ταξίδι στη Σεούλ, αναζητώντας… νέες εικόνες και καλοπέραση. Αυτό που θα συναντήσει είναι απρόσμενοι σύνδεσμοι με τις καταβολές της, που διστακτικά θ’ αγκαλιάσει.

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών και Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας για ένα ταξίδι αυτογνωσίας σε συναρπαστικά, κορεσμένα χρώματα και μαιευτικό ρυθμό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo