Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


ολυμπία

Η καρδιά του Μεσκίτ (Mezquite´s Heart / Corazón de Mezquite) της Ανα Λάουρα Καλνερόν

Η Lucía, ένα κορίτσι μιας φυλής ιθαγενών του βόρειου Μεξικού, των Yoreme, ονειρεύεται να γιατρέψει τη ραγισμένη καρδιά του πατέρα της παίζοντας άρπα, ένα μουσικό όργανο που παραδοσιακά παίζουν μόνο οι άντρες της κοινότητάς της.

Η ταινία προβάλλεται στις 17.30 στο Κανάλι της Βουλής

μέρες νύχτες

Μέρες και Νύχτες της Δήμητρας Κ. της Εύας Στεφανή

Η Δήμητρα είναι εργαζόμενη στο χώρο του σεξ και επί χρόνια πρόεδρος του σωματείου Ατόμων Εργαζόμενων στο Σεξ Ελλάδας. Αγαπάει τη δουλειά της και υπήρξε ιδιοκτήτρια σε ένα από τα παλαιότερα σπίτια της Αθήνας. Η ταινία σκιαγραφεί το πορτρέτο της Δήμητρας στη διάρκεια δώδεκα χρόνων. Ταυτόχρονα, η κάμερα καταγράφει όψεις της πόλης που αλλάζει, σημαδεμένη από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Γνωρίζοντας τη Δήμητρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα στερεότυπά μας για το σεξ, την γυναικεία επιθυμία, την ατομική ελευθερία, αλλά και τον τρόπο που μας αλλάζουν οι δοκιμασίες σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ 3

top gun

Top Gun του Τόνι Σκοτ

Ο Πιτ "Μάβερικ" Μίτσελ είναι ένας παράτολμος πιλότος μαχητικών αεροσκαφών. Όταν σε μια επικίνδυνη πτήση παρακούει τις εντολές των ανωτέρων του και σώζει έναν άλλο πιλότο, οι προϊστάμενοί του αποφασίζουν να τον στείλουν για εκπαίδευση σε μια επίλεκτη σχολή πιλότων του Πολεμικού Ναυτικού. Αποφασισμένος να κερδίσει τον τίτλο του "Top Gun", του καλύτερου πιλότου, ο Μάβερικ δεν θα αφήσει τίποτα να σταθεί εμπόδιο στους στόχους του ακόμα κι αν πρόκειται για έναν μεγάλο έρωτα.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.40 στον Alpha

training day ΜΑΙΝ

Ημέρα Εκπαίδευσης (Training Day) του Αντουάν Φουκουά

ράνος ντετέκτιβ της Δίωξης Ναρκωτικών, αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει έναν νεοσύλλεκτο αστυνομικό, τον Τζέικ Χοτ, με τον οποίο έχουν τελείως διαφορετικές απόψεις και στάση ζωής. Ο πρώτος πιστεύει ότι πρέπει να γίνεις λύκος για να πιάσεις τον λύκο, κάτι που δε βρίσκει σύμφωνο τον δεύτερο. Η σύγκρουση μεταξύ τους δεν θα αργήσει, όταν ο Αλόνζο χρειαστεί μέσα σε 24 ώρες να συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για τη μαφία, αναγκάζοντας τον Τζέικ να γίνει συνένοχος.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον Alpha

leave the world behind

Aσε τον Κόσμο Πίσω (Leave the World Behind) του Σαμ Εσμαΐλ

Οι διακοπές μιας οικογένειας σ' ένα πολυτελές σπίτι παίρνουν άλλη τροπή, όταν μια κυβερνοεπίθεση αχρηστεύει τις συσκευές τους και δύο ξένοι εμφανίζονται στην πόρτα τους

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

The Net 607

Το Δίχτυ (The Net) του Κιμ Κι - Ντουκ

Ο Ναμ, ένας φτωχός, φιλήσυχος ψαράς στη Βόρεια Κορέα, ζει σε μια από τις πλέον επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη, κοντά στην αποστρατικοποιημένη ζώνη των συνόρων με τη Νότια Κορέα, και τα νερά στα οποία απλώνει καθημερινά τα δίχτυα του είναι μια εν δυνάμει εμπόλεμη ζώνη ανάμεσα στα δύο κράτη ενός διχασμένου επί δεκαετίες λαού. Η βάρκα του είναι το μοναδικό μέσο βιοπορισμού που διαθέτει γι’ αυτόν και την οικογένεια του και ζει μία ήρεμη κι ευτυχισμένη για τα δικά του δεδομένα ζωή, έστω κι αν η τρώγλη στην οποία κατοικεί και στην οποία δεσπόζει στρατηγικά και ειρωνικά μια τεράστια αφίσα των Κιμ Ιλ Σονγκ και Κιμ Τζογκ Ιλ φαντάζει στο θεατή ως άλλη μια απόδειξη της εξαθλίωσης στο απομονωμένο διεθνώς σοσιαλιστικό καθεστώς. Ολα θα ανατραπούν μοιραία, ωστόσο, όταν το δίχτυ του πιαστεί στην προπέλα της βάρκας του και το θαλάσσιο ρεύμα τον μεταφέρει αβοήθητο και παρά τη θέλησή του στο νότιο άκρο της κορεατικής χερσονήσου. Εκεί οι αρχές της χώρας θα τον αντιμετωπίσουν ως κατάσκοπο του εχθρού, θα τον υποβάλλουν σε ανακρίσεις και θα προσπαθήσουν να τον προσηλυτίσουν στον καπιταλιστικό τρόπο ζωής παρά τις έντονες κι απέλπιδες διαμαρτυρίες του να γυρίσει στην πατρίδα του και την οικογένειά του.

O Κιμ Κι-Ντουκ επιστρέφει με ένα συνεπές μέσα στην ασυνέπειά του, πολιτικό θρίλερ με φόντο την ταραγμένη κορεατική χερσόνησο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Questione Privata

Μια Προσωπική Ιστορία (Una Questione Privata) των Πάολο Ταβιάνι, Βιτόριο Ταβιάνι

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μπέπε Φενόλιο, Μια ιδιωτική υπόθεση αφηγείται την ιστορία του αντάρτη Μίλτον, των συντρόφων του και της αγαπημένης του. Μετά την επιστροφή στην έπαυλη όπου γνώρισε τη Φούλβια, ο Μίλτον ανακαλύπτει ότι ίσως η κοπέλα και ο καλύτερός του φίλος Τζιόρτζιο ερωτεύτηκαν. Στην προσπάθειά του να καταλάβει τι συμβαίνει, ο Μίλτον ξεκινάει ένα ταξίδι στο πράσινο και ομιχλώδες τοπίο της περιοχής των Λάγκε που είναι επίσης ένα ταξίδι αυτογνωσίας, ένα ταξίδι στην ανθρώπινη ψυχή και στις αντιθέσεις του πολέμου.

Το κύκνειο άσμα του Βιτόριο Ταβιάνι, εδώ στην τελευταία κοινή του συνεργασία με τον αδελφό του Πάολο στη σκηνοθεσία, το σενάριο και το όραμα, μπορεί να απέχει από τα καλύτερα φιλμ των Ιταλών δημιουργών όμως παραμένει ονειρικό, ποιητικό και συναισθηματικά έντονο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

domy

domy + ailucha: CENAS KETS ! (του Ικο Κόστα)

Το 2020, ο Ico Costa δεν κατάφερε να ταξιδέψει στη Μοζαμβίκη λόγω της πανδημίας. Γι’ αυτό, ζήτησε από την Ailucha και τον Domingos να κινηματογραφήσουν την καθημερινότητά τους με μια κάμερα που είχε ο ίδιος ξεχάσει εκεί. Η κάμερα, αποκτώντας μια ιδιαίτερη παρουσία ανάμεσα στην παρέα, καταγράφει την εφηβική ζωή, τη δουλειά, το παιχνίδι, το τραγούδι, το χορό, την επιθυμία.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο site του Ethnofest