Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 2 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 2 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Too Late to Die Young

Πολύ Αργά για να Πεθάνουν Νέοι (Too Late to Die Young) του Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ Καστίγιο

Σε μια απομονωμένη κοινότητα στις Άνδεις, όπου οι κάτοικοι έχουν αποκηρύξει το σύγχρονο τρόπο ζωής,μια παρέα εφήβων συνειδητοποιεί πως προστατεύεται από τις απειλές της πόλης, όχι ομως και από τα ανθρώπινα πάθη.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Men in Black

Οι Ανδρες με τα Μαύρα (Men in Black) του Μπάρι Σόνενφελντ

Οι «άντρες με τα μαύρα» είναι μέλη μιας μυστικής υπηρεσίας της αμερικανικής κυβέρνησης, που παρακολουθεί τις κινήσεις των εξωγήινων και επεμβαίνει όταν αυτές γίνονται επικίνδυνες για τη Γη.

Η ξεκαρδιστική περιπέτεια του Μπάρι Σόνενεφελντ με τους Γουιλ Σμιθ και Τόμι Λι Τζόουνς.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στην ΕΡΤ 3

Grand Budapest Hotel

Ξενοδοχείο Grand Budapest (The Grand Budapest Hotel) του Γουές Αντερσον

Σ’ ένα αφηγηματικό φλας μπακ, ένας Συγγραφέας αναλαμβάνει να μας γυρίσει πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και να μας βάλει μέσα στις πόρτες του Ξενοδοχείου Grand Budapest, στην ανατολική άκρη της Ευρώπης, ένα πολυτελές κι ευγενές κτίριο όπου περνά το χρόνο της η γεμάτη καπρίτσια και συναρπαστικά μυστικά αφρόκρεμα της γηραιάς ηπείρου. Εκεί αυτοκράτορας είναι ο concierge Γουστάβ Χ, ο υπεύθυνος της οργάνωσης του ξενοδοχείου, αρμόδιος για τη σωστή λειτουργία του και για την επίλυση του οποιουδήποτε προβλήματος. Ο Γκουστάβ θα γίνει φίλος με τον νεαρό Ζίρο (μηδέν), ένα μελαμψό μετανάστη που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στις αντιξοότητες. Οταν η ηλικιωμένη Μαντάμ Ντ. πεθάνει, αφήνοντας στον Γκουστάβ, ως ανταμοιβή για τις «υπηρεσίες» του, έναν πανάκριβο πίνακα, θα πυροδοτήσει ένα δαιδαλώδες κυνήγι της γάτας με το ποντίκι, γεμάτο διδάγματα ζωής και απολαυστικά σκαμπανεβάσματα στις χιονισμένες ευρωπαϊκές βουνοκορφές. Καθόλου τυχαίο ότι η περιπέτεια του Γκουστάβ και του Ζίρο συμπίπτει με την άνοδο – και την εγκατάσταση στο ξενοδοχείο – της νέας μαυροφορεμένης πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας της Ευρώπης και της πιστής φρουράς της με το κεραυνωτό λογότυπο, των... Ζιγκ Ζαγκ.

Ο Γουες Αντερσον ανοίγει το συρτάρι των αναμνήσεων της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης. Αλλά με χιούμορ και χρώμα! Επίσημη πρεμιέρα και Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2014. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στον ΑΝΤ1

superman returns

Superman: Η Επιστροφή (Superman Returns) του Μπράιαν Σίνγκερ

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που ο Σούπερμαν εγκατέλειψε τη Γη για να αναζητήσει την πατρίδα του, τον πλανήτη Κρύπτον. Όμως το ταξίδι του έχει απογοητευτική κατάληξη: τώρα πια ο Κρύπτον είναι ένας πλανήτης κατεστραμμένος, χωρίς ίχνη ζωής και τα ερείπια, που δεσπόζουν στην επιφάνειά του, μαρτυρούν το οριστικό τέλος του. Η επιστροφή του στη Γη είναι γεμάτη απρόοπτες εξελίξεις. Η παλιά του αγάπη, η Λόις Λέιν, είναι αρραβωνιασμένη με τον Ρίτσαρντ Χουάιτ, φίλο του αφεντικού της, και μητέρα ενός αγοριού ενώ παράλληλα το μέλλον του πλανήτη απειλείται από την... φιλοδοξία του ψυχοπαθούς Λεξ Λούθορ. Ο τελευταίος, που οι προηγούμενες προσπάθειές του να καταστρέψει την Καλιφόρνια είχαν «πέσει στο κενό» χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του Σούπερμαν, ορκισμένος να πάρει την εκδίκησή του, έχει ήδη θέσει τις βάσεις για την εφαρμογή του επόμενου σχεδίου του. Αυτή τη φορά ο Λούθορ σκοπεύει να... δημιουργήσει μια καινούρια ήπειρο! Βέβαια μια τέτοια κίνηση προϋποθέτει τον καταποντισμό των παλιών ηπείρων και τον αναπόφευκτο θάνατο δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Ο Σούπερμαν είναι αποφασισμένος να τον σταματήσει. Μόνο που δεν γνωρίζει πως η νέα αυτή γη έχει ως βασικό συστατικό της τους κρυστάλλους κρυπτονίτη, που ο Λούθορ είχε κλέψει από το Κάστρο της Λήθης και που αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα του Σούπερμαν καθώς είναι το μοναδικό στοιχείο που μπορεί να τον εξοντώσει. Θα καταφέρει άραγε ο μοναχικός υπερήρωας να νικήσει τον Λούθορ για μια ακόμη φορά και να κερδίσει την καρδιά της Λόις Λέιν; Και ποια είναι τελικά η σχέση του με τον γιο της αγαπημένης του;

Η ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο Star

race 607

Ο Ανθρωπος που Ταπείνωσε τον Χίτλερ (Race) του Στίβεν Χόπκινς

Η ταινία συναντά τον Οουενς (ο Στέφαν Τζέιμς σε μια στιβαρή, αν κι όχι ιδιαίτερα μαγνητική ερμηνεία), όταν αφήνει τη μικρή, βαθειά ρατσιστική πόλη του στο Οχάιο για να πάει στο πανεπιστήμιο, όντας εκπληκτικός σπρίντερ, ο μόνος τρόπος να σπουδάσει τότε ένας άπορος νεαρός μαύρος. Και ακολουθεί την ιστορία του, σα δρόμο μετ' εμποδίων, καθώς ο Οουενς καλείται να υπερβεί τις τρανταχτές φυλετικές διακρίσεις στην Αμερική, να ανταπεξέλθει στην απαιτητική προπόνηση όπου τον υποβάλλει ο προπονητής του (θαυμάσιος ο Τζέισον Σουντέικις ως Λάρι Σνάιντερ), να σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο - γιατί ο μαύρος αθλητής έχει διπλάσιες προκλήσεις να ξεπεράσει - να κρατήσει την αγάπη της γυναίκας του παρότι την απατά. Και, στην πορεία, να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του '36 στο Βερολίνου, εκείνους που ο Αδόλφος Χίτλερ θέλησε να αξιοποιήσει μόνο ως προπαγάνδα κι ως αποθέωση της Αρίας φυλής και, με τις νίκες του, ν' αναγκάσει κι αυτόν ακόμα τον Φύρερ ν' αποχωρήσει από το στάδιο ηττημένος.

Βιογραφία του Τζέσι Οουενς, του Αφροαμερικανού δρομέα που θριάμβευσε στους Ολυμπιακούς του Βερολίνου το 1936, τόσο κλασική που φέρει και μια μυρωδιά βαπόνα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 00.00 στο Open

The Virgin Spring 607

Η Πηγή των Παρθένων (Jungfrukällan / The Virgin Spring) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Μια νεαρή κοπέλα, μια παρθένα με αγνή και άδολη ψυχή, πηγαίνει μαζί με την ζηλιάρα, παγανίστρια και έγκυο υπηρέτριά της να παραδώσει κεριά στην εκκλησία, κάτι που σύμφωνα με το τοπικό έθιμο, μόνο μια παρθένα μπορεί να το κάνει. Όμως, ο ναός βρίσκεται αρκετά μακριά από το αγρόκτημα της οικογένειάς της, ο δρόμος της είναι μακρύς, και κάποια στιγμή συναντά τρια άτομα, που στην αρχή νομίζει πως είναι απλώς κάποιοι άκακοι βοσκοί. Αν και η νεαρή μοιράζεται μαζί τους το φαγητό της, οι τρεις άντρες της επιτίθενται, την βιάζουν και την σκοτώνουν.

Το αριστούργημα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, τελευταία ταινία της πρώτης του περιόδου, που μέσα από την ανατριχιαστική λιτότητα μιας παραβολής μιλάει με τον πιο καίριο και διαχρονικό τρόπο για το τέλος της αθωότητας και την αρχή του μοντέρνου κόσμου. Οσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

σώσε με

Σώσε με

Σε σκηνοθεσία του Πιέρρου Ανδρακάκου και σενάριο των Δημήτρη Σίμου, Πιέρρου Ανδρακάκου και Βαγγέλη Νάση, μια μοναχική καλλιτέχνις ξυλογλυπτικής, η Νικόλ Πομάνου επιστρέφει στο χωριό της στην Κομοτηνή, για να συναντήσει την οικογένειά της στο μνημόσυνο του πατέρα της. Την επόμενη μέρα της άφιξής της, η μικρότερη αδελφή της, η Αλκηστη, εξαφανίζεται. Λίγα χιλιόμετρα μακριά, η αστυνόμος Δέσποινα Λουκίδη φτάνει στην Κομοτηνή για να αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας μιας νεαρής γυναίκας. Το πτώμα της ανακαλύπτεται στο Εθνικό Πάρκο Θράκης. Από το θύμα έχουν αφαιρεθεί τα μάτια. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix

Toni Edrmann

Τόνι Ερντμαν (Toni Edrmann) της Μάρεν Αντε

Ο αιώνια πλακατζής Βίνφριντ, λατρεύει να ενοχλεί την κόρη του. Τρυπώνει στη ζωή της, τις συναντήσεις και τις εξόδους της, προσπαθώντας να την πλησιάσει. Ενοχλημένη του ζητά να σταματήσει. Τότε συστήνεται το alter ego του Βίνφριντ- ο Τόνι Έρντμαν. Ο Τόνι είναι ένας περίεργος τύπος με κακό κοστούμι, τραγική περούκα κι ακόμη χειρότερη οδοντοστοιχία. Όσο πιο εκκεντρικός γίνεται, τόσο η κόρη του φαίνεται να ανταποκρίνεται.

Μια κωμωδία από αυτές που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή, μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, ο απόλυτος θρίαμβος της Γερμανίδας Μάρεν Αντε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix