Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


myfff 2024 jane b

Jane B. for Agnes V. (Jane B. par Agnès V.), Ανιές Βαρντά

Η Μπίρκιν εξομολογήθηκε στη Βαρντά πως φοβόταν την ιδέα των 40 κι εκείνη αποφάσισε να σκηνοθετήσει το πορτρέτο της. Συναρπαστικό δοκίμιο για την ιερή συνεργασία μεταξύ ηθοποιού και σκηνοθέτη.

H ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του MyFrenchFilmFestival

good morning babylon

Καλημέρα Βαβυλωνία (Good Morning Babylon) των Παολο και Βιτόριο Ταβιάνι

Δύο ιταλοί μετανάστες βρίσκουν δουλειά στο Χόλιγουντ στα γυρίσματα της Μισαλλοδοξίας του Γκρίφιθ.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

horrible bosses

Αφεντικά Για Σκότωμα (Horrible Bosses) του Σεθ Γκόρντον

Ο Νικ δουλεύει δώδεκα ώρες την ημέρα και υπομένει τα πάνδεινα από το διεστραμμένο αφεντικό του, τον Χάρκεν προσμένοντας επιτέλους μία προαγωγή. Αλλα τώρα πια ξέρει ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Στο μεταξύ, ο βοηθός οδοντογιατρού Ντέιλ προσπαθεί να διατηρήσει την αυτοκυριαρχία του απέναντι στις «ερωτικές επιθέσεις» που του εξαπολύει η Δρ. Τζούλια Χάρις. Και ο λογιστής Κερτ μόλις έχει μάθει ότι το νέο και διεφθαρμένο του αφεντικό, ο Πέλιτ όχι μόνο έχει βαλθεί να καταστρέψει την καριέρα του, αλλά σχεδιάζει και να ρίξει τοξικά απόβλητα σε μία αστική περιοχή. Τι μπορείς να κάνεις όταν το αφεντικό σου είναι ψυχάκιας, λυσσάρα ή βαρεμένος; Η παραίτηση δεν είναι επιλογή. Κάποιος πρέπει να τους βάλει στη θέση τους. Ετσι με τη βοήθεια λίγων ποτών παραπάνω και με κάποιες συμβουλές από έναν πρώην κατάδικο, αμφίβολης αξιοπιστίας, ο Νικ, ο Ντέιλ και ο Κερτ βάζουν σε εφαρμογή ένα πολύπλοκο, αλλά φαινομενικά δοκιμασμένο σχέδιο για να απαλλάξουν τον κόσμο από τα αφεντικά τους… μια για πάντα!

H κωμωδία που θα σας κάνει να εκτιμήσετε το αφεντικό σας! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Star

Snowpiercer 607

Snowpiercer του Μπονγκ Τζουν-χο

Το 2031 μ.Χ. η Γη έχει περιέλθει σε μια νέα εποχή παγετώνων και οι μόνοι επιζώντες επιβαίνουν στο Snowpiercer, ένα τρένο που κινείται συνεχώς. Μη μπορώντας να ανεχτούν άλλο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, οι επιβάτες της οικονομικής θέσης εξεγείρονται και προσπαθούν να φτάσουν ως το μπροστινό βαγόνι της μηχανής και να πάρουν τον έλεγχο. Η ταινία που έκανε τον Μπονγκ Τζουν-χο διεθνή, βασισμένη σε γαλλικό κόμικ του 1982, με all-star cast και καταιγιστική δυστοπική δράση εν κινήσει.

Θεαματικό, συναρπαστικό, έξυπνο, πολιτικό, ανατριχιαστικό, χορταστικό, το φιλμ του Μπονγκ Τζουν-χο ξεπερνά τα όρια μιας ταινίας είδους, για να φτάσει στην περιοχή του αληθινά σπουδαίου σινεμά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στον Alpha

The Matrix main

The Matrix των Λάνα και Λίλη Γουατσόφσκι

Στο όχι μακρινό μέλλον, η ανθρωπότητα ζει μέσα σε μια εικονική πραγματικότητα που έχουν επιβάλλει οι Μηχανές, τις οποίες οι άνθρωποι εξυπηρετούν ως πηγή ενέργειας χωρίς όμως να το γνωρίζουν. Όταν ο νεαρός χάκερ, Τόμας Άντερσον, με το ψευδώνυμο Νίο, ανακαλύπτει την (αυτ)απάτη με τη βοήθεια του αινιγματικού Μορφέα, σύντομα διαπιστώνει ότι αυτός είναι ίσως ο "Εκλεκτός", που μπορεί να αποτινάξει την κυριαρχία των μηχανών. Θα χρειαστεί όμως να θυσιάσει κάποια πράγματα.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Open

mission impossible dead reckoning part one

Επικίνδυνη Αποστολή: Θανάσιμη Εκδίκηση Μέρος Πρώτο (Mission Impossible: Dead Reckoning Part One) του Κρίστοφερ ΜακΚουάρι

O Ιθαν Χαντ και η IMF ομάδα του αναλαμβάνουν την πιο επικίνδυνη αποστολή της καριέρας τους: Πρέπει να εντοπίσουν ένα τρομακτικό νέο όπλο που απειλεί την ανθρωπότητα προτού αυτό πέσει στα λάθος χέρια. Έτσι ξεκινά μια θανάσιμη καταδίωξη ανά την υφήλιο, καθώς ο έλεγχος του μέλλοντος και η μοίρα του κόσμου απειλούνται. Οταν βρεθεί αντιμέτωπος με έναν μυστηριώδη, πανίσχυρο εχθρό, ο Ιθαν καλείται να αποφασίσει αν μετράει κάτι παραπάνω από την ίδια την αποστολή, ακόμα και οι ζωές αυτών που αγαπά.

Μετά από περιπέτειες γυρισμάτων μέσα στην πανδημία και τον Τομ Κρουζ σε μεγάλες φόρμες, ήρθε η ώρα της πολυαναμενόμενης πρεμιέρας της έβδομης επικίνδυνης αποστολής. Μαζί του all the way... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο 22.40 στο Cosmote Cinema 1

american fiction

American Fiction του Κορντ Τζέφερσον

Κεντρικός ήρωας ο Θελόνιους Ελισον, που οικογένεια και φίλοι αποκαλούν τρυφερά «Μονκ» σαν τον μνημειώδη τζαζίστα, ένας καθηγητής λογοτεχνίας και ημιατυχήσας συγγραφέας απαιτητικών βιβλίων που αναλύουν αρχαιοελληνικά έργα. Ο Μονκ βρίσκεται σε αδιέξοδο και στις δυο κατευθύνσεις της ζωής του. Η συγγραφική καριέρα του δεν προχωρά, καθώς, παρότι μαύρος, δεν εμπίπτει στο στερεότυπο της μαύρης λογοτεχνίας, όπως το ορίζει η κατά πλειονότητα λευκή ηγεσία του λογοτεχνικού κόσμου, αλλά και η κοινή γνώμη. Οσο εκείνος εκνευρίζεται, τόσο ο θεατής χαμογελά ένοχα όταν, σε μια επίσκεψη σε βιβλιοπωλείο για να δει πόσο πουλάνε τα βιβλία του, ο Μονκ ανακαλύπτει τη μελέτη του για τους «Πέρσες» του Αισχύλου τοποθετημένη στο τμήμα «Αφροαμερικανικής Λογοτεχνίας» μια και η φωτογραφία του στο εσώφυλλο δείχνει έναν μαύρο άντρα.

Κομψότατη και πανέξυπνη σάτιρα της ρηχής κοινωνικής συνείδησης και των woke στερεοτύπων, υποψήφια για 5 Οσκαρ, Καλύτερης Ταινίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Α' και Β' Ανδρικού Ρόλου και Μουσικής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime

petrov's flu

Ο Πυρετός του Πετρόφ (Petrovy v Grippe) του Κιρίλ Σερεμπρένικοφ

Ενας σχεδιαστής κόμικς βήχει ακατάσχετα μέσα σε ένα κατάμεστο από κόσμο λεωφορείο. Είναι γριπιασμένος, αλλά τόσο που βήχει δίνει την εντύπωση καρκινοπαθούς, όπως παρατηρεί μια γηραιά συνεπιβάτης. Η γυναίκα του, με την οποία είναι στα χωρίσματα αλλά μένουν ακόμα μαζί για να φροντίζουν τον ανήλικο γιο τους, είναι βιβλιοθηκάριος. Στη δουλειά, θα παρουσιάσει κι αυτή συμπτώματα γρίπης. Το ζεύγος, φοβούμενο πως πυρετό θα ανεβάσει και το παιδί, θα πρέπει από βραδύς να κάνει το παν για να μη νοσήσει, μιας και προετοιμάζεται την για μια σχολική γιορτή την επομένη.

Ο «υβριστής» του «Πιστού» ξεσαλώνει κατά τού ρωσικού καθεστώτος σε ένα εντυπωσιακό όσο και απαιτητικό σε παρακολούθηση φιλμικό τριπ. Συμμετοχή στο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

Camino

Camino

Mία τρυφερή, γλυκόπικρη σειρά από την Δανία! Οταν η μητέρα της Ρεγκίτσε πεθαίνει, αφήνει μία τελευταία επιθυμία: να τα βρουν κόρη και πατέρας που δεν μιλάνε εδώ και χρόνια. Για αυτό και στην διαθήκη της τούς προτρέπει να διασχίσουν 260 χιλιόμετρα - το φαράγγι του Καμίνο.

Πόση αυτογνωσία μπορεί να φέρει μία τέτοια εμπειρία; Πόσα χιλιόμετρα πρέπει να κάνει κανείς με τα πόδια για να γιατρέψει παλιές πληγές και να αποκαταστήσει οικογενειακές σχέσεις.

Aποκλειστικά στο Vodafone TV από την Viaplay