Ενημέρωση

Ταινίες για ένα αξέχαστο καλοκαίρι #5: «Say Anything» του Κάμερον Κρόου

στα 10

Επειδή μερικά από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή ενός ανθρώπου ξεκινούν και τελειώνουν με το καλοκαίρι, για κάθε μέρα του Ιουλίου θυμόμαστε τις ταινίες που δεν ξεχάστηκαν με τον ερχομό του φθινοπώρου.

Ταινίες για ένα αξέχαστο καλοκαίρι #5: «Say Anything» του Κάμερον Κρόου

«Εφυγε. Μου έδωσε ένα στιλο. Της έδωσα την καρδιά μου και αυτή μου έδωσε ένα στιλό.»

Οι ερωτές που ξεκινούν το καλοκαίρι μετά το σχολείο τελειώνουν συνήθως μαζί του. Δεν είναι κάποια συμφωνία του έρωτα με τις τέσσερις εποχές, αλλά περισσότερο μια άγραφη συνθήκη που απαγορεύει στον έρωτα να πάει στο κολέγιο, αφήνοντας στο πέρασμά του ραγισμένες καρδιές και καλοκαιρινά δάκρυα. Για άλλους ικανά να σε κάνουν να μεγαλώσεις απότομα, για τους περισσότερους αυτά που θα θυμάσαι για πάντα, όσα καλοκαίρια και αν περάσουν.

2

Ο κατ' επιλογή loser Λόιντ έπαιξε με την τύχη του εκείνο το καλοκαίρι του 1989. Ερωτεύτηκε το πρώτο κορίτσι του σχολείου, με το οποίο δεν είχε καμία πιθανότητα να είναι μαζί. Και το κέρδισε. Και μαζί έζησαν μια μικρή ερωτική ιστορία, από αυτές που δεν αλλάζουν τον κόσμο, αλλά αλλάζουν για πάντα τη ζωή σου. Και ενώ όλοι - ακόμη και οι ίδιοι - θα στοιχημάτιζαν εναντίον τους, το τέλος του καλοκαιριού τους βρήκε όχι χωρισμένους, αλλά έτοιμους για μια καινούρια ζωή. Που μπορεί μετά τους τίτλους τέλους να τελειώνει απότομα, αλλά που δεν θα το μάθουμε...

2

Μπορεί να είναι το αφοπλιστικά αθώο βλέμμα του Τζον Κιούζακ όταν κάτω από τη βροχή προσπαθεί να καταλάβει το «γιατί» ενός χωρισμού. Μπορεί να είναι το τέλος της new wave δεκαετίας του '80 που μέσα σε ένα καλοκαίρι υποδέχεται τα grunge 90s. Μπορεί να είναι πως όλα τα τραγούδια που γράφεις αυτοσχέδια στην κιθάρα σου είναι γι' αυτόν που δεν θα τα ακούσει. Μπορεί να είναι ένα γράμμα που δεν θα διαβαστεί ποτέ. Μπορεί να είναι απλά ένας πατέρας που έχει μάθει στην κόρη του να του «λέει τα πάντα», μόνο που αυτή θα του κρύψει το μοναδικό πράγμα που δεν μπορείς να μοιραστείς με κανέναν άλλον παρά μόνο με αυτόν που αγαπάς. Μπορεί να είναι ο έρωτας που έρχεται εκεί που δεν τον περιμένεις και μεγαλώνει εκεί που είσαι έτοιμος να εγκαταλείψεις. Μπορεί να είναι πως κάποια στιγμή στη ζωή σου πρέπει να αποφασίσεις τι θα εγκαταλείψεις προκειμένου να έχεις αυτό που θέλεις πιο πολύ.

2

Αλλά μάλλον είναι αυτή η σκηνή όπου το ghetto blaster παίζει το «In your Eyes» του Πίτερ Γκάμπριελ στην ίσως ωραιότερη καντάδα της ιστορίας του σινεμά. Και το γεγονός πως όλες οι ταινίες του Κάμερον Κρόου (από τις καλύτερες μέχρι τις λιγότερο καλές) μοιάζουν πάντα με ένα ατέλειωτο καλοκαίρι.

Say Anything (1989) του Κάμερον Κρόου / Πρωταγωνιστούν: Τζον Κιούζακ, Αϊον Σκάι, Τζον Μαχόνι, Λίλι Τέιλορ, Πόλι Πλατ



Περισσότερες ταινίες για ένα αξέχαστο καλοκαίρι: