Άποψη

Flix Top Ten - 2015: Το νούμερο 7

στα 10

Τις δέκα τελευταίες μέρες του χρόνου, το Flix ψηφίζει τη δεκάδα με τις καλύτερες ταινίες του 2015. Σήμερα, το φιλμ που βρίσκεται στην 7η θέση...

Flix Team
Flix Top Ten - 2015: Το νούμερο 7

45 Χρόνια του Αντριου Χέι

Μάς συστήθηκε με το «Weekend», έγινε φίλος μας με το «Looking», αλλά στα «45 Χρόνια» ο Αντριου Χέι ωρίμασε και τόλμησε να κοιτάξει στην αλήθεια της αγάπης και των μακροχρόνιων σχέσεων ζωής. Με χαμηλούς τόνους, ευαισθησία, αυτογνωσία κι ένα μαγικό πρωταγωνιστικό ζευγάρι, ικανό να σε πείσει για οτιδήποτε, ειδικά για το ότι η ασφάλεια, η ζεστασιά κι η ρουτίνα είναι πιθανό ν' ανατραπούν κάθε στιγμή, χάρη σε μια ανάμνηση θαμμένη στον πάγο.

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2015: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

45 years 607

Power Points

Η λεπτότητα και η φινέτσα με την οποία ο Χέι χειρίζεται το ανθρώπινο δράμα. Το μελαγχολικό, πανέμορφο βρετανικό τοπίο που γίνεται σπίτι μιας μικρής και ταυτόχρονα καθολικής ανθρώπινης ιστορίας. Η διαφορά των δυο φύλων δοσμένη με ελλειπτική δύναμη. Η φωτογραφία, πασπαλισμένη με τη θαμπάδα της υγρασίας και το ζεστό φως της αγάπης. Ο Τομ Κόρτνεϊ που τόσο λίγο βλέπουμε στο σινεμά, η Σάρλοτ Ράμπλινγκ που τράβηξε ξανά τα βλέμματα όλων πάνω της, πανέμορφη και σε μια συγκλονιστική ερμηνεία.

45 years 607

Θα μείνει κλασικό

Για τη σεκάνς του φινάλε, κόσμος μαζεμένος, ποτήρια που τσουγκρίζουν, ευχές και αναμνήσεις, ο Τζεφ έχει βάλει την κρίση του πίσω του, η Κέιτ νιώθει το βάρος, επιτέλους ελεύθερο, να την κατακλύζει. Οχι, ο χρόνος δε γιατρεύει τα πάντα.

45 years 607

Γράψαμε στο Flix

Στο φακό τώρα ένα ζευγάρι άλλης δυναμικής και ηλικίας κι ο Αντριου Χέι καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να καταφέρει το ίδιο σινεμά γήινης, διακριτικής, μεστής παρατήρησης: να συλλάβει ανθρωπιά, φόβο, πόνο, χαρά, ανασφάλεια, αγάπη στις λεπτομέρειες. Να μην πει τίποτα και να τα πει όλα. Να μας κλονίσει όσο και την Κέιτ και τον Τζεφ, ώστε επί 93 λεπτά, και πολλά ακόμα περισσότερα αφού τελειώσει η ταινία, να σκεφτόμαστε για το χρόνο, για τα όνειρα, για το πώς οι άνθρωποι, οι δικοί μας άνθρωποι, ποτέ δεν είναι κανενός..

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix για τα «45 Χρόνια»


H σκηνή που δεν θα ξεχάσουμε

Ο,τι κι αν συμβεί με τον «δικό σου» άνθρωπο, μπορείς πάντα να προσπαθήσεις να το σκορπίσεις μ' έναν impromptu χορό στο σαλόνι. Μπορεί να πετύχει, μπορεί και όχι, αλλά οφείλεις να προσπαθήσεις.

45 years 607

Και κάτι ακόμη

Με σταθερή παρουσία όλα αυτά τα χρόνια, στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη, η Σάρλοτ Ράμπλινγκ βρήκε φέτος το ρόλο που την έφερε ξανά στην μπροστινή σειρά των μεγάλων πρωταγωνιστριών της χρονιάς. Εκθειαστικές κριτικές και μια σίγουρη υποψηφιότητα για Οσκαρ βρίσκονται στα πόδια της. Διαβάστε όσα εκείνη είπε στο Flix για την Κέιτ Μέρσερ και για το χρόνο που περνά.


Διαβάστε ακόμη


Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2015: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!