Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2016: «Το Μάτι και το Φρύδι» του Κωστή Χαραμουντάνη

στα 10

Εν αναμονή του 39ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2016: «Το Μάτι και το Φρύδι» του Κωστή Χαραμουντάνη

H ταινία

Οι συνειρμικές σκέψεις ενός μοναχικού ανθρώπου που μόλις έχει αυτοκτονήσει από αγάπη λίγο πριν αφήσειτην τελευταία του πνοή.

Ο σκηνοθέτης

Ο Κωστής Χαραμουντάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994 και αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών το 2015. Εργάζεται ως ηθοποιός και συνθέτης.

το μάτι και το φρύδι 607

5 Ερωτήσεις για το «Μάτι και το Φρύδι»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Είχα γεμίσει ιδέες και ήθελα να τις εκφράσω. Η μεγάλη ανάγκη μου να αφηγηθώ και να επικοινωνήσω την συγκεκριμένη ιστορία ήταν οδηγός και τροφή για όλους τους μήνες προετοιμασίας της.

το μάτι και το φρύδι 607

Πως θα περιγράφατε την ταινία σας σ’ έναν υποψήφιο θεατή;

Θα δει σίγουρα μια ταινία που φτιάχτηκε με αγάπη και πείσμα.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Οτιδήποτε!

το μάτι και το φρύδι 607

Πως είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Από αυτή την εμπειρία κρατάω τα πάντα διότι την ευχαριστήθηκα όσο τίποτα άλλο. Δεν ήταν εύκολο να γίνει αυτή η ταινία αλλά χαίρομαι διότι μέσα από την δυσκολία αυτή ήρθα πιο κοντά με τους ανθρώπους που συνεργάστηκα.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Το Φεστιβάλ προωθεί την δουλειά νέων ανθρώπων από όλες τις τέχνες και είναι σπουδαίο που υπάρχει αυτό το κοινό σημείο συνάντησης κάθε χρόνο. Για εμένα το Φεστιβάλ της Δράμας ήταν ο αρχικός μου στόχος για “Το Μάτι και το Φρύδι” και χαίρομαι που η δουλειά μας βρίσκει ανταπόκριση εκεί.

το μάτι και το φρύδι 607

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

br>

info

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Kωστής Χαραμουντάνης / Παραγωγή: Κωστής Χαραμουντανης / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Καραμπάτσος / Οργάνωση και Εκτέλεση Παραγωγής: Αντιγόνη Ρώτα. / Μοντάζ: Σμαρώ Παπαευαγγέλου / Μουσική Σύνθεση: Kωστής Χαραμουντάνης / Σκηνογραφία: Iωάννα Τριφιάτη / Ηχοληψία και Ηχητικός Σχεδιασμός: Δάφνη Φαραζή / Χρωματική Διόρθωση: Roch Dobraczynski / Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντιγόνη Ρώτα / Βοηθός Παραγωγής και Σκριπτ: Κωσταντίνα Κηπουρού / Βοηθοί Φωτογραφίας: Στέλιος Γέρου, Στέλιος Κεραμίδας, Εύη Λόη / Ηλεκτρολόγος: Στέλιος Παναγιώτου / Αφίσα: Δάφνη Λασηθιωτάκη / Πρωταγωνιστούν: Kωσταντίνος Γεωργόπουλος, Κρυστάλλη Ζαχαριουδάκη, Στέλλα Μαγγανά, Μαρία Προϊστάκη, Ελεάνα Καυκαλά, Θάνος Τσακαλίδης, Κωστής Χαραμουντάνης.

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.