Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


chamber of secrets

Ο Χάρι Πότερ Και Η Κάμαρα Με Τα Μυστικά (Harry Potter And The Chamber Of Secrets) του Κρις Κολόμπους

Η έναρξη της δεύτερης σχολικής χρονιάς του Χόγκουορτς, της περίφημης σχολής για εκπαιδευόμενους μάγους, είναι πια γεγονός όμως ο Χάρι Πότερ δέχεται την επίσκεψη του Ντόμπι, ενός ξωτικού, που τον προειδοποιεί να μην επιστρέψει εκεί. Αγνοώντας τη συμβουλή του φίλου του, ο Χάρι Πότερ καταφθάνει στο Χόγκουορτς και ξανασμίγει με τους δύο καλύτερους φίλους του, τον Ρον Γουίσλι και την Ερμιόνη Γκρέιντζερ ενώ δύο καινούρια μέλη έχουν προστεθεί στο προσωπικό της σχολής. Πρόκειται για τον Γκιλντερόι Λόκχαρτ, δάσκαλο του μαθήματος «Αμυντικές τεχνικές κατά των σκοτεινών δυνάμεων» και την Σπράουτ, καθηγήτρια βοτανολογίας. Όμως περίεργα φαινόμενα συμβαίνουν στη σχολή. Οι μαθητές μετατρέπονται ξαφνικά σε... πέτρινα αγάλματα, απειλητικά μηνύματα εμφανίζονται στους τοίχους γραμμένα με αίμα, ενώ ένα τέρας τριγυρνά ελεύθερο μέσα στη σχολή! Φαίνεται πως κάποιος κατάφερε να ανοίξει την περίφημη Κάμαρα με τα Μυστικά, απελευθερώνοντας απίστευτες διαβολικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τον θρύλο, μόνο κάποιος από τους απογόνους του Σάλαζαρ Σλίθεριν, ενός από τους ιδρυτές της σχολής, θα μπορούσε να ανοίξει την Κάμαρα. Και ο Χάρι Πότερ, με τη βοήθεια των φίλων του, είναι αποφασισμένος να τον βρει προτού είναι πολύ αργά...

H ταινία προβάλλεται στις 11.45 στο Star

the secret garden 607

Ο Μυστικός Κήπος (The Secret Garden) του Μαρκ Μάντεν

H Μέρι Λένοξ είναι ένα μάλλον στριφνό 10χρονο κορίτσι που μεγάλωσε σε μια πλούσια, αλλά δίχως αγάπη οικογένεια Βρετανών στην Ινδία. Οταν οι γονείς της πεθαίνουν ξαφνικά, στέλνεται πίσω στην Αγγλία για να ζήσει με τον θείο της, τον Αρτσιμπαλντ, στο απομακρυσμένο εξοχικό του στο Γιορκσάιρ. Εκεί αρχίζει να φέρνει στην επιφάνεια πολλά οικογενειακά μυστικά, ιδίως όταν συναντά τον άρρωστο ξάδερφό της Κόλιν, ο οποίος είναι απομονωμένος σε μια πτέρυγα του σπιτιού. Μαζί, αυτά τα δύο προβληματικά, αταίριαστα παιδιά, θεραπεύουν το ένα το άλλο, μέσα από την ανακάλυψη ενός θαυμαστού μυστικού κήπου, χαμένου στα εδάφη του κτήματος. Ενα μαγικό τόπο περιπέτειας που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.

Το αγαπημένο βιβλίο της Φράνσις Χότζσον Μπερνέτ σε μια ακόμη κινηματογραφική μεταφορά που, όμως, προσφέρει ελάχιστες δόσεις μαγείας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 18.00 στην ΕΡΤ 3

the mask of zorro

Η Μάσκα Του Ζορρό (The Mask Of Zorro) του Μάρτιν Κάμπελ

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Άντονι Χόπκινς, πρωταγωνιστεί ως Δον Ντιέγκο Ντε Λα Βέγκα, ο οποίος ως ο μασκοφόρος ήρωας Ζορό κατάφερνε να παλεύει ενάντια στην τυραννία και να σώζει τον λαό του Μεξικού τον 19ο αιώνα. Ο αδίστακτος κυβερνήτης Μοντέρο (Στιούαρτ Γουίλσον) και οι άνθρωποι του καταφέρνουν να σκοτώσουν την γυναίκα του, να αρπάξουν την κόρη του και να τον φυλακίσουν. Είκοσι χρόνια αργότερα, ο Μοντέρο επιστρέφει στην Καλιφόρνια με σκοπό να καταλάβει την εξουσία, έχοντας μαζί του την κόρη του Ντε Λα Βέγκα, Έλενα, την οποία έχει μεγαλώσει σαν δικό του παιδί. Ο Ντε Λα Βέγκα μαθαίνοντας το, καταφέρνει να δραπετεύσει και υπό την καθοδήγηση του ο νεαρός Αλεχάντρο (Αντόνιο Μπαντέρας), γίνεται ένας νέος Ζορό, έτοιμος να πάρει εκδίκηση και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους!

Η ταινία προβάλλεται στις 01.35 στην ΕΡΤ 1

pretty woman 607

Pretty Woman του Γκάρι Μάρσαλ

Ο φιλόδοξος επιχειρηματίας, Έντουαρντ Λιούις έχει μόλις φτάσει στο Λος Άντζελες για μια επιχειρηματική εκδήλωση. Προσπαθώντας να βρει πληροφορίες για τη σωστή διαδρομή, θα πέσει τυχαία πάνω σε μια πόρνη, τη Βίβιαν Γουάρντ, η οποία είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει. Όχι φυσικά χωρίς κάποιο αντίτιμο, αφού δε συνηθίζει να κάνει ποτέ κάτι δωρεάν. Κεραυνοβολημένος από την εντυπωσιακή ομορφιά της, ο Έντουαρντ το προχωρά ένα βήμα παραπάνω και της προτείνει να γίνει η συνοδός του καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας που θα βρίσκεται εκεί. Είναι διατεθειμένος να πληρώσει όσα χρειαστεί. Η' τουλάχιστον, έτσι νομίζει.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.50 στον Alpha

Annabelle Comes Home

Annabelle Comes Home του Γκάρι Ντάουμπερμαν

Αποφασισμένοι να εμποδίσουν την Αναμπελ από το να προκαλέσει τον όλεθρο, οι δαιμονολόγοι Εντ και Λορέν Γουόρεν κλειδώνουν τη δαιμονική κούκλα στο δωμάτιο με τα καταραμένα αντικείμενα, την τοποθετούν «με ασφάλεια» σε μία προθήκη και ζητούν την ευλογία ενός ιερέα. Ομως, έναν χρόνο αργότερα, μία δαιμονική νύχτα τρόμου παραμονεύει όταν η 10χρονη κόρη τους, Τζούντι, και οι φίλες της επισκέπτονται το δωμάτιο, ξυπνάνε την Αναμπελ και όλα τα κακά πνεύματα που κατοικούν εκεί.

Η σατανική κούκλα Αναμπελ επιστρέφει. Δεν θα είναι η τελευταία φορά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.45 στο Star

Romeo + Juliet 607

Romeo + Juliet του Μπαζ Λούρμαν

Σε μια από τις πιο ποπ μεταφορές του μεγαλύτερου love story όλων των εποχών, ο Μπαζ Λούρμαν («Moulin Rouge»), αφηγείται την ιστορία των Μοντέγων και των Καπουλέτων σαν μια προαιώνια πάλη συμμοριών που στο κέντρο της θα γεννηθεί και θα πεθάνει ο έρωτας του Ρωμαίου (Λεονάρντο ΝτιΚάπριο) και της Ιουλιέτας (Κλερ Ντέινς). Ξέφρενο, θορυβώδες, παθιασμένο, φτιαγμένο για την generation X αλλά και όλες τις γενιές που θα την ακολουθούσαν, η παραισθησιογόνα διασκευή του Λούρμαν υπό τους ήχους ενός σύγχρονου ανεκτίμητου soundtrack (από τους Garbage και τους Radiohead μέχρι τους The Cardigans και τον Prince) ραγίζει ακόμη και την πιο σκληρή καρδιά, μνημείο της διαχρονικότητας του Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Διαβάστε περισσότερα στο Flix.gr

Η ταινία προαβάλλεται στις 02.45 στον Alpha

io capitano

Εγώ, Καπετάνιος (Io Capitano) του Ματέο Γκαρόνε

Ο 16χρονος Σεϊντού και ο ξάδερφος του, ο Μούσα, ζουν φτωχικά σε ένα χωριό στη Σενεγάλη. Ονειρεύονται να ζήσουν στην Ευρώπη, εκεί που, όπως νομίζουν, όλα είναι δυνατά: ακόμα και μια μουσική καριέρα για το Σεϊντού. Η ζωή τους δεν βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, και την φτώχεια τους αντισταθμίζει μια ενωμένη οικογένεια. Όμως η άγνοια κινδύνου και το εφηβικό τους όνειρο για μια λαμπερή ζωή σε μια εξιδανικευμένη Ευρώπη, είναι πιο δυνατά. Το ταξίδι τους αρχίζει με ελπίδα αλλά συνεχίζεται ως μια αδιανόητη Οδύσσεια γεμάτη Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες, κατά την οποία χάνουν την ανθρώπινή υπόστασή τους. Στην πορεία θα την κερδίσουν και πάλι… Θα φτάσουν στον προορισμό τους;

Το γεμάτο «Λαιστρυγόνες και κύκλωπες» ταξίδι ενός νεαρού αφρικανού προς την Ευρώπη, είναι γεμάτο συγκίνηση και απροσδόκητη ελπίδα. Και ίσως η καλύτερη ταινία του δημιουργού του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

Μαντάμ Σουσού

Μαντάμ Σουσού

Η ιστορία εκτυλίσσεται στη φτωχογειτονιά του Μπύθουλα , του σημερινού Κολωνού (Κύκλος 1) και στο Κολωνάκι (Κύκλος 2). Η Σουσού Παναγιώτου (Άννα Παναγιωτοπούλου) είναι μια φαντασιόπληκτη και μεγαλομανής -πλην πάμφτωχη- γυναίκα, η οποία ζει σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά των Αθηνών. Όταν ανέλπιστα κληρονομεί μια περιουσία εγκαταλείπει τον φτωχό ψαρά σύζυγό της (Θανάσης Παπαγεωργίου) και μετακομίζει στο Κολωνάκι μπλέκοντας με έναν επικίνδυνο προικοθήρα, τον Μηνά Κατακουζηνό (Άγγελος Αντωνόπουλος) .

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Three Thousand Years of Longing

Τρεις Χιλιάδες Χρόνια Προσμονής (Three Thousand Years of Longing) του Τζορτζ Μίλερ

Η Δρ. Αλήθεια είναι μία μεσήλικη ακαδημαϊκός, μία καθηγήτρια αφηγηματολογίας, η οποία ψάχνει με τετράγωνη λογική αυτό που μαρτυρά το όνομά της: την αλήθεια στην προφορική και γραπτή παράδοση των λαών. Ο κυνισμός της είναι η προστασία της: ο πρώην σύζυγός της την έχει εγκαταλείψει για μία νεότερη γυναίκα - αυτό κι αν είναι το αρχαιότερο αφήγημα στον κόσμο. Από τότε ζει μία μοναχική ζωή, επικεντρωμένη στο επάγγελμά της κι απαγορεύοντας στον εαυτό της κάθε ελπίδα συντρόφευσης. Σ' ένα συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη όμως, η ζωή της θα αλλάξει. Ενα μικρό γυάλινο μπουκάλι που θα αγοράσει από το γιουσουρούμ αποδεικνύει ότι υπάρχει... αλήθεια και στους μύθους. Γιατί το μπουκάλι είναι στην ουσία λυχνάρι κι απελευθερώνει, μετά από 3000 χρόνια, ένα φυλακισμένο Τζίνι. Κατά την παράδοση, εκείνο προθυμοποιείται να της εκπληρώσει τρεις ευχές. Εκείνη όμως δεν επιτρέπει στο μυαλό της να σκεφτεί τι θα την έκανε ευτυχισμένη, ούτε στην καρδιά της να ελπίσει. Τότε το Τζίνι, αρχίζει να της αφηγείται τη ζωή του. Ιστορίες, που η Αλήθεια καλείται να ακούσει εγκεφαλικά, ή να τις νιώσει ως σκίρτημα.

Είχαμε μεγάλη προσμονή για αυτή την ταινία, αλλά ο Μίλερ δεν πραγματοποίησε την ευχή μας. Καλές προθέσεις, δυνατή ιδέα, σαθρό σενάριο και εικόνα δευτεροκλασάτων ειδικών εφέ. Ευτυχώς είχαμε την Τίλντα και τον Ιντρις να χαζεύουμε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

ripley

Ripley

Ο Αντριου Σκοτ πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική μεταφορά των μυθιστορημάτων της Πατρίσια Χάισμιθ με τον κεντρικό ήρωα τον Τομ Ρίπλεϊ, την οποία έχει αναλάβει ο βραβευμένου με Οσκαρ Στίβεν Ζέιλιαν και θα ακολουθεί τον Ρίπλεϊ από την Νέα Υόρκη του 1960 στην Ιταλία όταν ένας πλούσιος άντρας του αναθέτει να φέρει πίσω στην Αμερική τον γιό του ο οποίος έχει ξεπέσει στην αλητεία.

Βασισμένη στη σειρά βιβλίων της Πατρίσια Χάισμιθ, η μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων του Netflix είναι ένα art house κατασκεύασμα βραδείας καύσης, με έναν Aντριου Σκοτ να προσπαθεί, όπως όλοι μας, να ζήσει την γλυκιά ζωή, με φόντο ένα δραματικό κιαροσκούρο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflx