TV & STREAMING

Από τον Μπάτμαν στον τελευταίο άντρα του κόσμου: Αυτές είναι οι νέες σειρές του FOX

στα 10

To FOX ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για την επόμενη σεζόν. Βλέπουμε κλιπάκια και τρέιλερ για τις νέες του σειρές και αποφασίζουμε ποιες περιμένουμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Από τον Μπάτμαν στον τελευταίο άντρα του κόσμου: Αυτές είναι οι νέες σειρές του FOX

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας τα 5 μεγάλα δίκτυα της αμερικάνικης τηλεόρασης (CBS, FOX, ABC, NBC, CW) θα παρουσιάσουν τα πρόγράμματα της επόμενης σεζόν στους δημοσιογράφους, κι εμείς θα είμαστε εδώ για να τα σχολιάζουμε. Μετά από κάθε ανακοίνωση θα παραθέτουμε το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν και μαζί όλους τους νέους πιλότους με αξιολογική σειρά από εκείνον που περιμένουμε περισσότερο σε εκείνον που θα έχουμε ξεχάσει όταν κλείσουμε αυτό το tab.


To FOX βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην ευχάριστη για εμάς τους θεατές θέση, ενός δικτύου σε μετάβαση που βλέπει πως δεν του πάνε καλά πολλά πράγματα. Γιατί είναι καλό αυτό; Γιατί αναγκαστικά δοκιμάζει ένα σωρό καινούρια. Αυτό μπροεί να πάει προς δύο κατευθύνσεις: Την ασφαλή, όπου μας πετάει στα μούτρα ένα μάτσο αστυνομικά και δικαστικά, ή την κατεύθυνση του FOX, όπου βλέπεις ένα σωρό παράξενα και διαφορετικά πράγματα.

Παραδοσιακά το FOX ήταν εκείνο το δίκτυο εκ των μεγάλων, που θα πόνταρε σε τρελές ιδέες, ακόμα κι αν τις μισές φορές δεν ήξερε πώς να τις συντηρήσει. Και με τον Κέβιν Ράιλι στο τιμόνι (έναν άνθρωπο που από το πόστο του στο FX έστησε τα θεμέλια για το πιο ισχυρό brand της καλωδιακής μετά το ΗΒΟ, και που ακολούθως στο NBC είδε υπό την επίβλεψή του να γεννιέται ένα από τα καλύτερα -αν και τραγικά χαμηλών θεαματικοτήτων- line-ups της σύγχρονης τηλεόρασης), μπορούμε να περιμένουμε φανταστικά πράγματα.

Ήδη φέτος, στην πρώτη χρονιά κρίσης του FOX εδώ και χρόνια, ο Ράιλι έδωσε πράσινο φως σε ένα πράγμα υπέροχο όσο το «Brooklyn Nine-Nine», στο «Sleepy Hollow», ακόμα και στο «Enisted» που αγαπήθηκε από πολύ κόσμο όμως κόπηκε.Μετά από μια πολύ κακή σεζόν, ο Ράιλι πέταξε σχεδόν τα πάντα από το παράθυρο, μεταξύ των οποίων και τραγικά προϋπάρχοντα λάθη όπως το «The X Factor», μειώνει αποφασιστικά τις ώρες του «American Idol» (από το 50+ σε 37), μας συστήνει μια ντουζίνα νέες σειρές, και επιχειρεί να ξαναχτίσει ένα ισχυρό πρόγραμμα δίχως καμία πλέον πατερίτσα στα νούμερα.

Διαβάστε ακόμη: Μετά το «Blacklist»: Αυτές είναι οι νέες σειρές του NBC

Το πρόγραμμα έχει από μίνι σειρές με εντυπωσιακά ονόματα, φιλόδοξα μουσικά πρότζεκτ, ριάλιτι που ιντριγκάρουν, υπερηρωικές σειρές που δε μοιάζει με υπερηρωικές σειρές, και κωμωδίες που δεν θυμίζουν καμία άλλη κωμωδία που παίζεται αυτή τη στιγμή. (Και μία που ΟΚ, δυστυχώς θυμίζει μια παλιότερη.) Η ουσία είναι πως το FOX βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι όπου αναγκασμένο να δοκιμάσει πράγματα, το κάνει με φαινομενικά ενδιαφέροντα τρόπο. Το αν θα πετύχει κάτι από όλα αυτά θα φανεί στην πορεία, εμείς για την ώρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κρίνουμε βάσει των τρέιλερ, ποια είναι αυτά που περιμένουμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μέσα από ένα αρκετά πυκνό προτεινόμενο ρόστερ ρούκι σειρών.

Πρώτα, συνοπτικά το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν.

  • ΔΕΥΤΕΡΑ: «Gotham», «Sleepy Hollow»
  • ΤΡΙΤΗ: «Utopia», «New Girl», «The Mindy Project»
  • ΤΕΤΑΡΤΗ: «Hell’s Kitchen», «Red Band Society»
  • ΠΕΜΠΤΗ: «Bones», «Gracepoint»
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: «Utopia»
  • ΚΥΡΙΑΚΗ: «The Simpsons», «Brooklyn Nine-Nine», «Family Guy», «Mulaney»

H τάξη του 2014

Οι περισσότερες από τις σειρές που ακολουθούν δεν έχουν ακόμα επίσημη θέση στο πρόγραμμα, και οι μισές αναμένονται για το 2015 στην πραγματικότητα, αλλά φαντάζομαι πως μόλις κάτι αρχίσει να παραπαίει ή να έχει το πρόγραμμα κενά, ο προγραμματισμός γρήγορα θα σηκώσει από τον πάγκο κάποια από τα πολύ ενδιαφέροντα λοιπά πρότζεκτ.

1) «The Last Man on Earth»


Τι είναι αυτό; Είναι ο Γουίλ Φόρτε που παίζει βασικά τον Wall-E; Και πώς θα λειτουργεί αυτό το πράγμα σαν εβδομαδιαία σειρά; Τι θα συμβαίνει; Δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή βλέπουμε μερικές δεκάδες τρέιλερ σειρών, το 80% των οποίων ένα χρόνο μετά έχουμε ξεχάσει πως υπήρξαν ποτέ, και ακόμα και το υπόλοιπο ποσοστό σου προσφέρει κάτι αναγνωρίσιμο, κάτι που σε εντυπωσιάζει ας πούμε ή σου αφήνει υποσχέσεις, αλλά που κατανοείς πώς και γιατί αυτό το πράγμα βρίσκεται στην τηλεόραση.

Με ετούτο, νιώθω αυτό το σπάνιο συναίσθημα του ‘ΟΚ, αυτό μοιάζει περίεργο και αστείο και δεν έχω την παραμικρή ιδέα πώς θα μοιάζει σαν σειρά’. Το οποίο είναι απλά ένα τέλειο συναίσθημα να έχεις στην pilot season. Τη σειρά δημιουργεί ο πρωταγωνιστής Γουίλ Φόρτε και σκηνοθετούν οι Κρις Μίλερ και Φιλ Λορντ που δεν έχουν γυρίσει μέτριο πράγμα μέχρι σήμερα στο σινεμά, ενώ η τελευταία φορά που ενεπλάκησαν με τηλεοπτικό πιλότο ήταν για το «Brooklyn Nine-Nine». Θέλω να το δω τώρα.

2) «Gotham»


Τα είπαμε για το «Gotham» και για τις υπερηρωικές σειρές εν γένει και δεν έχουμε κάτι να προσθέσουμε. Μοιάζει φανταστικό, έχει καλό δημιουργικό τιμ πίσω του, καλό καστ, ωραίο λουκ και πολύ potential. Οι ανησυχίες είναι δεδομένες και έχουν να κάνουν με μια ακόμα περίπτωση όπου το FOX ή/και το στούντιο μπλέκουν υπερβολικά τη μουσούδα τους σε μια υποσχόμενη ιδέα και τη μπασταρδεύουν σε σημείο όπου πιθανώς να μην λειτουργεί. Θα τα δούμε στην πράξη, πάντως προφανώς και αυτό το περίπου-Μπάτμαν-πρίκουελ το αναμένουμε με μεγάλη αγωνία.

3) «Gracepoint»


Σε παραλιακή πόλη ένα αγόρι δολοφονείται και ο ντετέκτιβ Doctor Who αναζητά το δολοφόνο του στην πορεία 10 επεισοδίων. Περίεργο πράγμα: Είναι ριμέικ του αγγλικού «Broadchurch» (το οποίο ξεκάθαρα πρέπει να δούμε το καλοκαίρι), γραμμένο πάλι από τον Κρις Τσίμπνολ (αλλά με άλλο φινάλε, λένε), με πρωταγωνιστή πάλι τον Ντέιβιντ Τέναντ (αλλά με αμερικάνικη προφορά, το οποίο, ΟΚ, άβολο).

Το FOX το προμοτάρει στο πλαίσιο των ‘event’ σειρών του που βασικά είναι ένας μαρκετίστικος τρόπος να πεις μίνι σειρά ή, όπως είναι γνωστή στον υπόλοιπο κόσμο, ‘σειρά’. Μοιάζει ωραίο σε κάθε περίπτωση, και το hype του πρωτότυπου ούτως ή άλλως προηγείται, δημιουργώντας προσδοκίες. Και παίζει κι ο Νικ Νόλτε, που είναι ένας από εκείνους τους ηθοποιούς που βλέπω απολύτως οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτούς.

4) «Hieroglyph»


Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. "Από τον συγγραφέα του «Clash of the Titans» και του «Pacific Rim»' δεν είναι μια φράση που θες να διατυμπανίζεις προμοτάροντας μια σειρά.

Εκτός, εκτός!, κι αν αυτή η σειρά έχει να κάνει με βαμπίρ στην αρχαία Αίγυπτο επειδή θέλω να πω, αυτό κάπως βγάζει νόημα, έτσι δεν είναι;

Είναι από εκείνες τις σειρές που φαίνονται τόσο σαχλές αλλά που όμως ΒΑΜΠΙΡ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ «PACIFIC RIM».

5) «Utopia»


Αν είναι να μιλάμε για ριάλιτι, ας μιλάμε τουλάχιστον για ριάλιτι που μοιάζουν τόσο γελοιωδώς φιλόδοξα και ιντριγκαδόρικα που δε μπορεί να μη σου δημιουργούν περιέργεια. Όπως ετούτο εδώ, όπου 15 άνθρωποι πεταμένοι στη μέση του πουθενά για έναν ολόκληρο χρόνο, χτίζουν μια κοινωνία εντελώς εκ του μηδενός. Δεν ξέρω ποιος άνθρωπος θα το έκανε ποτέ αυτό το πράγμα, αλλά συγγνώμη, εγώ είμαι περίεργος να δω τι κοινωνία θα χτίσουν.

6) «Wayward Pines»


Είναι αστείο; Σοβαρά, δεν καταλαβαίνω. Είναι παρωδία αυτή η μίνι σειρά; Επειδή αν είναι παρωδία μοιάζει ακριβέστατη. Αν είναι σοβαρή απόπειρα για μεταφυσικό τρόμο με Περίιιιιιεργα Πράααααματα Να Συμβαίιιιινουν, τότε συγγνώμη ρε Νάιτ Σιάμαλαν, αλλά έχω πέσει κάτω από τα γέλια.

7) «Empire»


Jay Z-tastic μοιάζει, αλλά να, εγώ δεν πρόκειται να περιμένω με ενδιαφέρον κάτι από το ‘δημιουργικό δίδυμο’ πίσω από το «Lee Daniels’ The Butler», καθώς και από τον σκηνοθέτη περισσότερων ακόμα Λι Ντάνιελς-σχετικών πραγμάτων, όπως το «Paperboy» και το «Precious κλπ» το οποίο είναι από τις αστειότερες ταινίες των τελευταίων δέκα χρόνων. Γράφει ο Ντάνι Στρονγκ, δηλαδή ο Τζόναθαν από τη «Buffy», που εκτός από τον Μπάτλερ του Λι Ντάνιελς έχει γράψει το σενάριο για τις βαρετά ‘σημαντικές’ πολιτικές ταινίες του ΗΒΟ, από αυτές που κάποια ηθοποιός υποδύεται τη Σάρα Πέιλιν και όλοι προσποιούμαστε πως δεν πρόκειται για κάτι που ξέφυγε από το Weekend Update του «SNL».

Έχει φανταστικό καστ πάντως. Και μουσική από τον Τίμπαλαντ, το οποίο πριν 10 χρόνια θα ήταν συνταρακτικά καλή είδηση.

8) «Backstrom»


Το σιγουράκι για Ασφαλή Σειρά Που Παραγγέλθηκε Από Ανάγκη Και Που Όλοι Θα Ξεχάσουμε Πως Υπήρξε.

9) «Mulaney»


Αυτό θα έπρεπε να είναι ψηλότερα γιατί και ο Τζον Μαλέινι είναι καλός κωμικός, και από τον Λορν Μάικλς είναι η παραγωγή. Αλλά… το είδατε αυτό το τρέιλερ; Είναι σαν κάποιος να συνένωσε το «Seinfeld» και το «Friends» και το αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου όσο καλό ακούγεται στο χαρτί. Μοιάζει ανέμπνευστο, αρχαίο και 0% αστείο.

Διαβάστε ακόμη: