Φεστιβάλ / Βραβεία

Χρυσά κορίτσια για τις Χρυσές Σφαίρες!

στα 10

Εξαιρετική επιλογή! Η Τίνα Φέι και η Εϊμι Πέλερ θα είναι οι οικοδέσποινες της τελετής απονομής των 70ων Χρυσών Σφαιρών στις 13 Ιανουαρίου του 2013.

Χρυσά κορίτσια για τις Χρυσές Σφαίρες!

Εφόσον ο Ρίκι Τζερβέιζ δεν θα τριτώσει το κακό, τι καλύτερη επιλογή από τα τις δύο μεγάλες κυρίες της αμερικανικής τηλεοπτικής κωμωδίας! Οι απόφοιτες του Saturday Night Live και δημιουργοί δύο ριζοσπαστικών κωμικών σειρών της αμερικανικής τηλεόρασης, Τίνα Φέι και Εϊμι Πέλερ, δέχτηκαν να παρουσιάσουν την τελετή απονομής των φετινών Golden Globes - τα γνωστά βραβεία που κάθε χρόνο απονέμει η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Λος Αντζελες.

Η Τίνα Φέι (δημιουργός και πρωταγωνίστρια του «30 Rock») είχε απορρίψει παλιότερα προτάσεις να παρουσιάσει το Οσκαρ. Ομως η ιδέα του να βρεθεί στην σκηνή των Χρυσών Σφαιρών με την SNL φίλη της έμοιαζε πολύ δελεαστική για να την προσπεράσει.

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές των Golden Globes σκέφτηκαν απλά μαθηματικά: το μεγαλύτερο ποσοστό των τηλεοπτικών θεατών που παρακολουθούν απονομές βραβείων είναι γυναίκες. Το να έχουν λοιπόν την 42χρονη Φέι και την 40χρονη Πέλερ στο τιμόνι της βραδιάς, μοιάζει ιδανικό για να δελεάσουν το κοινό.

«Η επιλογή του διδύμου Τίνα Φέι και Εϊμι Πέλερ για τη φετινή γιορτή είναι μεγάλο πλεονέκτημα» δήλωσε ο Πολ Τέλεγκντι, Πρόεδρος του Ψυχαγωγικού Τμήματος του NBC. «Η Τίνα και η Eϊμι έχουν αποδείξει την μεταξύ τους χημεία και το κωμικό τους timing μέσα από χρόνια συνεργασίας στο Saturday Night Live, αλλά και από τους συμπρωταγωνιστικούς τους ρόλους στο ''Baby Mama''...»

Πάντως υπάρχουν και φωνές στον διεθνή Τύπο που φέτος βλέπουν ανοιχτό πόλεμο μεταξύ των Χρυσών Σφαιρών και των Οσκαρ. Η επιλογή του δυναμικού κωμικού ντουέτου των κοριτσιών σε πολλούς ερμηνεύθηκε ως χτύπημα στην επιλογή της Ακαδημίας: τον πιο «άγνωστο» Σεθ ΜακΦάρλεϊν.

Η ίδια η Ακαδημία πάντως ξεκίνησε τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, δηλώνοντας ότι η φετινή ανακοίνωση των οσκαρικών υποψηφιοτήτων θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου - 3 μέρες πριν από την τελετή απονομής των 70ων Χρυσών Σφαιρών- κάτι που δηλώνει προσπάθεια αποπροσανατολισμού των προβολέων από τις Golden Globes.

Οπότε τα κορίτσια έχουν να δώσουν μάχη. Τις εμπιστευόμαστε απόλυτα κι ανυπομονούμε για την βραδιά!