Buzz

Χορέψτε μέχρι...θανάτου!

στα 10

Εμπνευσμένα από διάσημους χορούς του σινεμά και της τηλεόρασης, τα πόστερ με τα βήματα που έφτιαξε μια ερασιτέχνης designer από τη Βραζιλία είναι εκτός από πανέμορφα και ικανά να σας σηκώσουν από την καρέκλα σας.

Χορέψτε μέχρι...θανάτου!

Στο επίσημο tumblr του πρότζεκτ με τον περίεργο τίτλο «Dancing Plague of 1518» η νεαρή και ταλαντούχα Νιζ Μπόρχες συνδέει το πάθος της για το χορό στον κόσμο του θεάματος με μια αληθινή ιστορία που συνέβη το 1518 στο Στρασβούργο της Γαλλίας και έμεινε πιο γνωστή ως «Η Επιδημία του Χορού».

Μια ομάδα ανθρώπων κυριευμένοι από μανία χόρου, ξεκίνησαν να χορεύουν χωρίς ξεκούραση για αρκετές ημέρες. Κάποιοι από αυτούς πέθαναν από καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό ή εξάντληση. Ολα ξεκίνησαν από μια γυναίκα με το όνομα Φράου Τρόφεα, η οποία ξεκίνησε να χορεύει πρώτη σε ένα από τα πιο θρυλικά και ανεξήγητα φαινόμενα που συνέβησαν ποτέ και που ποτέ δεν βρέθηκε η πραγματική του αιτία.

Στην Φράου Τρόφεα αφιερώνει το πρότζεκτ της η νεαρή Βραζιλιάνα, δίνοντας ωστόσο στο θρύλο την σωστή του ποπ διάσταση, αφού τα βήματα που καλείται να διδάξει προέρχονται από διάσημες κινηματογραφικές ταινίες («Τραγουδώντας στη Βροχή», «Pulp Fiction», «Νapoleon Dynamite») αλλά και τηλεοπτικές σειρές («Seinfeld», «Αrrested Development»).

Απολαύστε τις δημιουργίες της παρακάτω και χορέψτε χωρίς να το παρακάνετε!