Φεστιβάλ / Βραβεία

«Οταν Μεγαλώσω...» θα πάω Τόκυο!

στα 10

Η τηλεοπτική σειρά «Οταν Μεγαλώσω...» που εμπνεύστηκε η Δώρα Μασκλαβάνου είναι η πρώτη ελληνική παραγωγή που παίρνει μέρος στο περίοπτο παγκόσμιο συνέδριο INPUT στο Τόκυο.

«Οταν Μεγαλώσω...» θα πάω Τόκυο!

Ενα από τα ομορφότερα πράγματα που μπορούσε κανείς να δει πέρσι στην τηλεόραση - ευτυχώς και τώρα online - ήταν η σειρά 2λεπτων εκπομπών με τίτλο «Οταν Μεγαλώσω», που προβλήθηκε από τη ΝΕΡΙΤ και λάμπει από χαρά, πρωτοτυπία και αγνή παιδική εξυπνάδα. Το «Οταν Μεγαλώσω» είναι η σειρά, παραγωγής της Heretic, που εμπνεύστηκε η Δώρα Μασκλαβάνου (σκηνοθετεί η ίδια κι ο Γρηγόρης Ρέντης, με φωτογραφία των Κλαούντιο Μπολιβάρ και Γιώργου Καρβέλα και πρωτότυπη μουσική από τον Νίκο Κυπουργό) και λανσαρίστηκε στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού από τη ΝΕΡΙΤ. Σαράντα παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα, ανάμεσα στα 6 και τα 9 χρόνια, μιλούν στην κάμερα με αφοπλιστική άνεση (ή χαριτωμένη συστολή) και μοιράζονται με πεποίθηση τα όνειρά τους, αποκαλύπτοντας τι σκέφτεται η πολύ-πολύ νέα γενιά, με τις ιδιαιτερότητες της εποχής της, αλλά και με τη μεταδοτική βεβαιότητα ότι τα πράγματα θα πάνε καλά.

Διαβάστε περισσότερα: «Οταν μεγαλώσω…» Η πιο χαρούμενη τηλεοπτική εκπομπή παίζει στη ΝΕΡΙΤ! - Δείτε επεισόδια και διαβάστε όσα μας είπαν η Δώρα Μασκλαβάνου και οι παραγωγοί για τη σειρά.

Τα καλά νέα είναι ότι το «Οταν Μεγαλώσω» επιλέχθηκε για να συμμετάσχει στο παγκόσμιο συνέδριο που διοργανώνει το INPUT στο Τόκυο από τις 11-14 Μαίου. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που επιλέγεται ελληνικό πρόγραμμα. Το INPUT είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που αποτελείται από τα κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα και δραστηριοποιείται από το 1978, διοργανώνοντας ένα ετήσιο συνέδριο όπου συμμετέχουν επαγγελματίες της τηλεόρασης και κρατικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και παρουσιάζονται επιλεγμένα τηλεοπτικά προγράμματα από όλο τον κόσμο. Φέτος κατατέθηκαν συνολικά 400 προγράμματα, από τα οποία επιλέχθηκαν τελικά μόλις 50, ανάμεσά τους και το «Οταν Μεγαλώσω», το οποίο θα προβληθεί στις 11 Μαϊου στην ενότητα «Καθαρά Μυνήματα για Νεαρά Μυαλά». Η συμμετοχή στο INPUT αποτελεί μια πρώτης τάξης προβολή της εγχώριας τηλεοπτικής παραγωγής παγκοσμίως και ανοίγει διαύλους για την διεθνή εκμετάλλευση του προγράμματος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Αυτή η διάκριση ευχόμαστε να λειτουργήσει... αθροιστικά για τη Δώρα Μασκλαβάνου, καθώς περιμένουμε σιγά-σιγά την επόμενη κινηματογραφική ταινία της, «Πολυξένη», που τον περασμένο Δεκέμβριο υποστηρίχθηκε και στις τελευταίες χρηματοδοτήσεις του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Μπορείτε να δείτε όλα τα επεισόδια του «Οταν Μεγαλώσω...» στο webTV της ΝΕΡΙΤ, αλλά προς το παρόν πάρτε μια γεύση παρακάτω.

Ο Φωκίωνας θέλει να γίνει γιατρός ή μπασκετμπολίστας – αλλά μάλλον γιατρός, γιατί ο μπασκετμπολίστας πρέπει να τρώει υγιεινά και του Φωκίωνα τα υγιεινά φαγητά δεν του αρέσουν. Ο Λευτέρης μένει στο Χαλάνδρι, αλλά όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει βοσκός, να έχει δικά του πρόβατα και κατσίκια και να χτίσει μια καλύβα στην εξοχή. Η Αννα θέλει να γίνει κτηνίατρος κι έχει μια γάτα που τη λένε Μάφιν, ο πανέμορφος Βίκτωρ από την Κυψέλη θέλει να γίνει γιατρός γιατί δυο φορές που άνοιξε το κεφάλι του και μια που στραμπούλιξε το χέρι του, έγινε καλά χωρίς να πονέσει! Αυτά είναι τα παιδιά που μεγαλώνουν σήμερα σε ολόκληρη την Ελλάδα, από τις συνοικίες της Αθήνας μέχρι την κάθε άκρη και το κάθε νησί της χώρας. Και μιλούν στην κάμερα, για δυο λεπτά το καθένα, σχεδιάζοντας το μέλλον τους, μ’ έναν αυθορμητισμό που μοιάζει αμέσως οικείος και με μια αισιοδοξία που ελπίζουμε να μη χάσουν.

Φωκίων, Πλάκα