Buzz

What if? Γνωστές ταινίες σε άλλο τόπο και χρόνο

στα 10

Πως θα ήταν το «Drive» αν πρωταγωνιστούσε ο Τζέιμς Ντιν; Ή το «2001 Η Οδύσεια του Διαστήματος» αν ήταν σκηνοθετημένο από τον Φριτς Λανγκ; Ο Πίτερ Σταλτς έχει την απάντηση.

What if? Γνωστές ταινίες σε άλλο τόπο και χρόνο

Στην πραγματικότητα, έχει την αφίσα. Ο Νεοϋορκέζος graphic designer θέλησε να δοκιμάσει πως θα έμοιαζαν αφίσες από γνωστές ταινίες αν είχαν γυριστεί σε μια διαφορετική εποχή, από άλλους σκηνοθέτες και με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Ετσι ταινίες όπως το «Avatar» ή το «Terminator» αποκτούν στα χέρια του μια απόλυτα ρετρό γοητεία, ενώ σε άλλες περιπτώσεις φιλμ όπως το «Οικογένεια Τενενμπάουμ» βρίσκουν μια εποχή κι ένα καστ που δείχνει να τους ταιριάζει γάντι.

Ο Σταλτς λέει πως η έμπνευση για την σειρά των πόστερ, του ήρθε όταν ανακάλυψε την παρόμοια δουλειά του Σον Χάρτερ «αφίσες για ταινίες που ο τίτλος τους ήταν γνωστός, αλλά υπήρχε μια μικρή διαφορά. Ηταν φτιαγμένες με την αισθητική μιας παλιότερης εποχής, ή ενός διαφορετικού είδους. Κάπως έτσι αποφάσισα να ακολουθήσω την ιδέα του και να σκεφτώ πως θα έμοιαζαν οι ταινίες του σημερα αν είχαν γυριστεί παλιότερα. Ποιος θα πρωταγωνιστούσε; Ποιος θα τις είχε σκηνοθετήσει; Και κάπως έτσι φτάσαμε εδώ...».

Δείτε πιο κάτω μερικές από τις αφίσες του, κλικ στο gallery για περισσότερα δείγματα από την απολαυστική δουλειά του κι επισκεφθείτε το site του για να αγοράσετε κάποια από αυτές.

2

2

2

2

2

2