Buzz

Τζέιμς Φράνκο: εις μνήμην του Μπραντ Ρένφρο

στα 10

Δεν ξέρουμε τελικά αν είναι απατεώνας ή πολυσχιδής καλλιτέχνης. Ο Τζέιμς Φράνκο μπορεί να είναι απλά καλός φίλος. Μία φωτογράφησή του γέμισε τα διαφημιστικά billboards του Λος Αντζελες και αποτίει φόρο τιμής στο αδικοχαμένο χολιγουντιανό wonder boy, Μπραντ Ρένφρο.

Τζέιμς Φράνκο: εις μνήμην του Μπραντ Ρένφρο
Για τους παρατηρητικούς: πίσω δεξιά διακρίνεται το ξενοδοχείο «Chateau Marmont» όπου αρκετοί από τους «επαναστάτες» του Χόλιγουντ έκαναν το (τελευταίο;) πέρασμά τους...

Μας τα έχει πει πολλά ο Τζέιμς Φράνκο, ηθοποιός, σκηνοθέτης, εικαστικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, candy boy σαπουνόπερας και αποτυχημένος παρουσιαστής βραβείων.

Η τελευταία του κίνηση όμως έφερε στο προσκήνιο έναν σπουδαίο εν δυνάμει πρωταγωνιστή, που δεν πρόλαβε να μας δείξει ολόκληρη την γκάμα των δυνατοτήτων του: τον Μπραντ Ρένφρο, αυτοκαταστροφικό πιτσιρικά και ταλεντάρα των 00ς («Apt Pupil», «Βully», «Ghost World») ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός το 2008 από υπερβολική δόση στο διαμέρισμά του.

Ο Φράνκο, σ' ένα art installation project που ονομάζει «Επαναστάτες» (αναφορά στο «Επαναστάτης Χωρίς Αιτία») γεμίζει το Λος Αντζελες με φωτογραφίες ποπ ειδώλων που χάθηκαν άδοξα και νωρίς.

Στην πρώτη φωτογραφία, ο ίδιος σκυφτός φέρει το όνομα του Ρένφρο ως χτυπημένο τατουάζ στον ώμο, ενώ η αφιέρωση με πηχιάιους τίτλους δεν αφήνει περιθώρια παρεξήγησης: «Μπραντ Ρένφρο Για Πάντα».

Το μόνο κακό; Οταν όλο αυτό το artsy εγχείρημα χρηματοδοτείται από ... την Gucci, κάπου το περιθωριακό μπλέκεται με την Rodeo Drive, το ανεξάρτητο με το καρα-εμπορικό, οι επαναστάτες με σώβρακα και φανέλες.