Buzz

Trailer για το «George Harrison: Living In The Material World»

στα 10

Λίγο πριν κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο 59ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν, το ντοκιμαντέρ του Μάρτιν Σκορσέζε για τον Τζορτζ Χάρισον, «George Harrison: Living In The Material World», κυκλοφόρησε το trailer του.

Trailer για το «George Harrison: Living In The Material World»
«Fated for the material world, Get frustrated in the material world...»

Γυρισμένο στα διαλείμματα του «Shutter Island» και περιλαμβάνοντας ανέκδοτο οπτικοακουστικό υλικό και συνεντεύξεις από τους Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Ρίνγκο Σταρ, Ερικ Κλάπτον, Γιόκο Ονο, Ερικ Αϊντλ, Φιλ Σπέκτορ, Τομ Πέτι, ανάμεσα σε άλλους, το «George Harrison: Living In The Material World» (σ.σ. από τον τίτλο του ομώνυμου προσωπικού άλμπουμ του Χάρισον) του λάτρη της ροκ μουσικής Μάρτιν Σκορσέζε μας παρουσιάζει τις άγνωστες πτυχές του -για πολλούς- πιο αγαπημένου Beatle.

Τζορτζ Χάρισον το Σκαθάρι, Τζορτζ Χάρισον ο σόλο καλλιτέχνης, Τζορτζ Χάρισον ο κινηματογραφικός παραγωγός, Τζορτζ Χάρισον ο φιλάνθρωπος. Από το τρέιλερ ακόμα φαίνεται ότι ο Τζορτζ μπορεί να μην ήταν τόσο μουσικά ευφυής όσο ο Τζον, ή τόσο γοητευτικά φωτογενής όσο ο Πολ, αλλά με βεβαιότητα ήταν ο πιο ανήσυχος και ανοιχτός σε πολυπολιτισμικές επιρροές από το τετραμελές μυθικό συγκρότημα. Για αυτό και ο Σκορσέζε του αφιερώνει 3 1/2 ώρες ενδελεχούς παρουσίασης, μ ένα ντοκιμαντέρ που φιλοδοξεί όχι μόνο να φωτίσει το ακριβοθώρητο Σκαθάρι, αλλά να αποτελέσει κι έναν αγαπησιάρικο φόρο τιμής στον άνθρωπο που μας έκανε να βλέπουμε με άλλα μάτια την επανεμφάνιση του ήλιου μετά τις συννεφιές της ζωής.

Μετά την προβολή του «George Harrison: Living In The Material World» στο τμήμα Zabaltegi - Specials του Σαν Σεμπαστιάν, αλλά και την αμερικανική πρεμιέρα του στο φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, το ντοκιμαντέρ θα παιχτεί στο ΗΒΟ (το οποίο υπογράφει και την παραγωγή του) σε δύο μέρη - στις 5 και 6 Οκτωβρίου.

Κατόπιν θα κυκλοφορήσει, μαζί με συλλεκτικό βιβλίο που θα περιέχει ακυκλοφόρητες φωτογραφίες και υλικό για τους φανατικούς των Beatles. Εξώφυλλό του, το πόστερ της ταινίας το οποίο μπορείτε να χαζέψετε στο gallery του flix.

Το ντοκιμαντέρ για τον Χάρισον είναι το τέταρτο κατά σειρά μουσικό ντοκιμαντέρ του Σκορσέζε μετά το «Τhe Last Waltz» του 1976 για την τελευταία ζωντανή εμφάνιση των The Band, το «Νo Direction Home» του 2005 για τον Μπομπ Ντίλαν και το «Shine A Light» του 2008 για τους Rolling Stones.