Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Mustafa’s Sweet Dreams» του Αγγελου Αμπάζογλου στο SXSW

στα 10

Η ταινία του Αγγελου Αμπάζογλου που προβάλλεται στο Φεστιβάλ Βερολίνου θα κάνει την πρεμιέρα της στη Βόρειο Αμερική, στο South by Southwest, το γνωστό ως «φεστιβάλ των ανακαλύψεων» στο Τέξας.

Το «Mustafa’s Sweet Dreams» του Αγγελου Αμπάζογλου στο SXSW

Το «Mustafa's Sweet Dreams» του Αγγελου Αμπάζογλου θα κάνει τη διεθνή πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βερολίνου, στο διαγωνιστικό τμήμα Generation 14plus που περιλαμβάνει ταινίες κατάλληλες και για νεαρούς θεατές.

Λίγο μετά, όμως, η ταινία θα προβληθεί για το κοινό της Βόρειας Αμερικής, στο SXSW στο Τέξας, το Φεστιβάλ South by Southwest, απ’ όπου κάθε χρόνο ξεφυτρώνουν κινηματογραφικές εκπλήξεις. Το «Mustafa's Sweet Dreams» εντάσσεται στο πρόγραμμα SX Global, ένα πανόραμα ταινιών απ’ όλον τον κόσμο που το Φεστιβάλ συγκροτεί ως κινηματογραφική πρόταση.

To ντοκιμαντέρ ακολουθεί την ιστορία του Μουσταφά, ενός 16χρονου Τούρκου που εργάζεται ως μαθητευόμενος ζαχαροπλάστης στην Γκαζιαντέπ, την «πρωτεύουσα του μπακλαβά» στην Ανατολική Τουρκία. Το όνειρό του είναι να ανοίξει δική του επιχείρηση στην Κωνσταντινούπολη και να γίνει διάσημος ζαχαροπλάστης.

Μέσα από εικόνες της καθημερινότητας στη σύγχρονη Τουρκία, η ταινία παρακολουθεί τις προσπάθειες του νεαρού να ξεφύγει από την καθημερινή του ζωή και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του για ένα καλύτερο μέλλον. Η κάμερα καταγράφει με ευαισθησία και ρεαλισμό τα προβλήματα μιας μεγάλης μερίδας νέων της εποχής μας, που ονειρεύονται τη φήμη και το εύκολο κέρδος, παλεύοντας να επιβιώσουν στις σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες των σύγχρονων μεγαλουπόλεων.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον Αγγελο Αμπάζογλου, το «Mustafa's Sweet Dreams» και το διεθνές κινηματογραφικό του ταξίδι.