Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Game of Thrones» σαρώνει τα (τεχνικά) βραβεία Εmmy!

στα 10

Στη χθεσινή τελετή απονομής των Creative Arts Emmy Awards (των βραβείων Εmmy για συγκεκριμένες, τεχνικές κυρίως, κατηγορίες) το κανάλι του ΗΒΟ συγκέντρωσε 17 βραβεία - 6 από τα οποία για το «Game of Thrones».

To «Game of Thrones» σαρώνει τα (τεχνικά) βραβεία Εmmy!
Ο Τζέρεμι Ντέιβις διαλύει τον ανταγωνισμό, στην μεγαλύτερη ανατροπή της βραδιάς...

Τηλεοπτικά συνεργεία, παραγωγοί αλλά και κάποιοι ηθοποιοί παραβρέθηκαν χθες στο Nokia Theatre του Λος Αντζελες για να γιορτάσουν υποψήφιους και νικητές των Creative Arts Emmy Awards (ενώ περιμένουμε σε λίγες μέρες και τα «κανονικά» Emmys, ή αλλιώς τα «Primetime Emmy Awards»). Το κανάλι της ΗΒΟ αποδείχτηκε ο μεγάλος νικητής, συγκεντρώνοντας 17 χρυσά αγαλματάκια, με το «Game of Thrones» να αποσπά 6 από αυτά, σε τεχνικές κυρίως κατηγορίες. Το CBS κέρδισε 13 Emmy, ενώ το κρατικό αμερικανικό κανάλι PBS, 11 - πολλά από αυτά για το «Downton Abbey».

Μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές της απονομής:

  • Το «Homeland» κερδίζει το πρώτο βραβείο της βραδιάς για το καλύτερο κάστινγκ ηθοποιών σε δραματική σειρά.

  • Η Κάθι Μπέιτς (που λίγες μέρες πριν δημοσιοποίησε την μάχη της με τον καρκίνο) κερδίζει το βραβείο καλύτερου guest σε κωμωδία για το ρόλο της ως το φάντασμα του Τσάρλι στο «Two and a Half Men».

  • Στην αντίστοιχη κατηγορία για δραματικές σειρές η Μάρθα Πλίμπτον αποσπά το βραβείο για τον υπέροχο ομολογουμένως ρόλο της στο «The Good Wife».

  • Μεγάλη έκπληξη και αναταραχή προκαλεί η νίκη του Τζέρεμι Ντέιβις (φωτό) στην κατηγορία καλύτερου guest δραματικής σειράς για το «Justified», κερδίζοντας συνυποψηφίους της τάξεως του Μάικλ Τζέι Φοξ και Τζέισον Ράιτερ. «Συνέβη αυτό τώρα;» είπε ταραγμένος ο Ντέιβις; «Μήπως προλαβαίνετε να ξαναμετρήσετε τις ψήφους;»

  • Το «Τhe Daily Show» με τον Τζον Στιούαρτ κερδίζει επάξια την σεναριακή κατηγορία στα καθημερινά variety shows - μία ακόμα επιβράβευση για την δουλειά που γίνεται στη μισάωρη χιουμοριστική εκπομπή, ουσιαστικής αντιπολίτευσης της πολιτικής αμερικανικής παράνοιας.

  • Οι δημιουργοί πίσω από την καμπάνια κατά της ομοφυλοφιλικής βίας στα σχολεία («It Gets Better»), το γκέι ζευγάρι των Νταν Σάβατζ και Τέρι Μίλερ, ανέβηκαν στη σκηνή για να παραλάβουν το τιμητικό βραβείο της πολιτείας (Governors Award). «Ο Τέρι είναι σύζυγός μου στον Καναδά και σύντροφός μου στην Αμερική» είπε με νόημα ο Σάβατζ. Και μπροστά στο χειροκρότημα του κοινού που σηκώθηκε όρθιο, συμπλήρωσε «το βραβείο ανήκει στην Αμερική που κατάλαβε ότι τα γκέι παιδιά της ντροπιασμένα και τρομοκρατημένα αυτοκτονούν και αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό...»

  • Ο Τζίμι Φάλον κέρδισε το βραβείο καλύτερου guest σε κωμωδία, για τη δουλειά του σε επεισόδιο του «Saturday Night Live».

  • Ο Μάρτιν Σκορσέζε κερδίζει το βραβείο σκηνοθεσίας ντοκιμαντέρ για το «George Harrison: Living in the Material World», παραγωγής ΗΒΟ.

  • Και μιλώντας για ΗΒΟ, το «Game of Thrones» σαρώνει 6 βραβεία (μοντάζ, μιξάζ, ειδικών εφέ, μακιγιάζ, ενδυματολογίας, καλλιτεχνικής διεύθυνσης)

Περιμένοντας όμως την τελετή απονομής των Primetime Emmys διαβάστε τα πάντα για τις υποψηφιότητες, τα στατιστικά, τη γνώμη του Flix για το πώς θα κινηθούν τα βραβεία φέτος.