Buzz

Το Flix σας κάνει δώρο αγάπη: δείτε πρώτοι την νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί»

στα 10

Ξέρετε πολύ καλά πόσο έχουμε ερωτευθεί την νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους. Θέλετε να τη δείτε στην avant premiere της μαζί μας; Δηλώστε συμμετοχή!

Flix Team
Το Flix σας κάνει δώρο αγάπη: δείτε πρώτοι την νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί»

Ο Αδάμ και η Εύα είναι δύο ακόμα ερωτευμένα μεταξύ τους βαμπίρ. Συμπορεύονται εδώ και αιώνες, αλλά μπορούν να ζουν και χωριστά – εκείνος έχει καταφύγει στο μισοπεθαμένο βιομηχανικό Ντιτρόιτ όπου συνθέτει την μουσική του εμπνευσμένος από το vibe της τοπικής σκηνής, εκείνη στην μυστικιστική Ταγγέρη όπου συζητά για τέχνη με τον γέροντα βρικόλακα Κρίστοφερ Μάρλοου, τον ανώνυμο που έγραψε στην πραγματικότητα τα έργα του Σαίξπηρ.

Η Εύα καταφέρνει να εκσυγχρονίζεται με την κάθε εποχή, να προσαρμόζεται και να εκτιμά την τεχνολογία, να ζει την κάθε νύχτα γαλήνια, συμφιλιωμένη με τις αλλαγές. Ο Αδάμ είναι καλλιτέχνης, πιο ευαίσθητος, ιδιοσυγκρασιακός, τον πληγώνει η ανεξέλεγκτη βία των πραγματικών ζόμπι (δηλαδή των ανθρώπων). Οι ίδιοι, αν και βαμπίρ, δεν αιματοκυλούν τον κόσμο γύρω τους (άλλωστε αυτό θα ήταν «τόσο μπανάλ και 15ου αιώνα»). Ζουν μοναχικά, προμηθεύονται αίμα από νοσοκομεία και μεσάζοντες, σέβονται τη φύση κι όλα τα πλάσματα που την κατοικούν.

1

Οταν η κατάθλιψη του Αδάμ (έχει παραγγείλει μία ξύλινη σφαίρα για να βάλει τέλος στην αέναη ύπαρξή του) γίνει αντιληπτή από την Εύα, κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για να τον βρει. Οσο είναι εκεί, η αγάπη της, η αισιοδοξία και το χιούμορ της θα ισορροπήσουν τον σύντροφό της, αλλά τους περιμένει μία έκπληξη: η μικρή της αδελφή, ένα άγριο νιάτο που εδώ και αιώνες αναστατώνει τις ζωές τους θα εμφανιστεί στο κατώφλι τους για να το κάνει άλλη μία φορά.

H νέα, υπέροχη ταινία του Τζιμ Τζάρμους πατάει εξαιρετικά πάνω στην vampire genre μόδα, πλάθοντας δύο ακαταμάχητα γοητευτικά βαμπίρ (η Τίλντα Σουίντον και ο Τομ Χίντλστον είναι έτσι κι αλλιώς αιθέρια εξωτικοί, αλλά στην ταινία ξεπερνούν τους εαυτούς τους), για να αφηγηθεί μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Μια ιστορία αγάπης, πίστης. Μίας ιστορίας νίκης του περιθωρίου της τέχνης και της γνώσης απέναντι στη mainstream σαχλαμάρα του σήμερα.

2

Το «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες ανήμερα Πρωτοχρονιάς αλλά κάποιοι από τους αναγνώστες του Flix θα έχουν την ευκαιρία να το δουν πρώτοι τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου κι ώρα 21.30, στον κινηματογράφο Ελλη (Ακαδημίας 64, ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο).

Για να διεκδικήσετε μια από τις διπλές προσκλήσεις στείλτε ένα μέιλ στο win@flix.gr γράφοντας στο θέμα του e-mail «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωνταντοί» και συμπληρώνοντας στο κυρίως κείμενο του, το ονοματεπώνυμο κι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με e-mail την Κυριακή 29 Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμα:

Ακούστε:

Δείτε:


.


.