Φεστιβάλ / Βραβεία

To Διεθνές Gay and Lesbian Φεστιβάλ της Λισαβόνας βάζει τέλος στα... κλισέ!

στα 10

Αυτό θα πει ευφάνταστος ακτιβισμός! Με ένα τρέιλερ που «τα σπάει», το Διεθνές Gay and Lesbian Φεστιβάλ της Λισαβόνας κηρύττει πόλεμο στα gay κλισέ, όπως αυτά διαιωνίζονται στην ιστορία του κινηματογράφου!

To Διεθνές Gay and Lesbian Φεστιβάλ της Λισαβόνας βάζει τέλος στα... κλισέ!

Τυπικός muscle γκέι βρίσκει τον έρωτα της ζωής του σε έναν leather bear, μέχρι τη στιγμή που ένας γκέι κομμωτής θα τους χωρίσει και θα αναλάβει δράση ένας γκέι καουμπόι. Τι σχέση έχουν, όμως, με την ιστορία δύο λεσβίες μέσα σε ένα τζακούζι;

Οχι, δεν είναι η υπόθεση ενός 70s γκέι πορνό, αλλά το καταπληκτικό τρέιλερ της 16ης διοργάνωσης του Queer Lisboa, του Διεθνούς Gay and Lesbian Φεστιβάλ της Λισαβόνας, που με σλόγκαν «Death of the gay Cliche» διακωμωδεί τον τρόπο με τον οποίο έχει ο περισσότερος κόσμος καταχωρήσει στο μυαλό του τις gay and lesbian ταινίες και δεν εννοούμε μόνο το «Φίφη» του Σταύρου Παράβα που παρεπιπτόντως ο αντίστοιχος του υπάρχει σε κάθε χώρα και κουλτούρα!

Με 91 ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, μικρου και μεγάλου μήκους, το 16ο Διεθνές Gay and Lesbιan Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Λισαβόνα ξεκινάει στις 21 Σεπτεμβρίου με το «Weekend» του Αντριου Χέιγκ, ανάμεσα στις επιλογές του ξεχωρίζουν το «Keep the Lights On» του Αϊρα Σακς, το ντοκιμαντέρ «Marina Abramovic: The Artist is Present», το «Without» του Μαρκ Τζάκσον αλλά και το «Καλοκαιρινό Ρομάντζο» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη, που ακριβώς μέσα στο σύνθημα του Φεστιβάλ ακυρώνει όλα τα κλισέ ενός γκέι πορνό - τουλάχιστον όπως το ξέραμε.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του Queer Lisboa και διαβάστε περισσότερα στο επίσημο site του Φεστιβάλ.