Φεστιβάλ / Βραβεία

Τιμητικό βραβείο στην Ιζαμπέλ Ιπέρ από το φεστιβάλ του Λοκάρνο

στα 10

To φεστιβάλ του Λοκάρνο ανακοίνωσε ότι θα τιμήσει με ειδικό βραβείο για το σύνολο της καριέρας της τη Γαλλίδα πρωταγωνίστρια Ιζαμπέλ Ιπέρ, με τελετή που θα γίνει στα πλαίσια του κινηματογραφικού φεστιβάλ στις 7 Αυγούστου.

Τιμητικό βραβείο στην Ιζαμπέλ Ιπέρ από το φεστιβάλ του Λοκάρνο
Ολα τα βραβεία στην κυρία...

Επτά ταινίες της Ιζαμπέλ Ιπέρ θα παρουσιαστούν στα πλαίσια του φεστιβάλ του Λοκάρνο, ως μία συμβολική ρετροσπεκτίβα του έργου της και θα περιλαμβάνουν από τη «Λουλου» του Μορίς Πιαλά και το «Merci για τη σοκολάτα» του Κλοντ Σαμπρόλ, μέχρι τη «Δασκάλα του Πιάνου» του Μίκαελ Χάνεκε και το «Villa Amalia» του Μπενουά Ζακό.

«Αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της εποχής μας, η Ιζαμπέλ Ιπέρ έχει συλλέξει ένα δυναμικό σύνολο ερμηνειών, έτσι όπως πάντα επέλεγε σύνθετους, δύσκολους ρόλους και σκηνοθέτες που πρωτοπορούσαν στο σινεμά...» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Ολιβιέ Περέ. «Η γκάμα του ταλέντου της είναι απύθμενη και αποδεικνύει την μαεστρία της, το πάθος, το ένστικτο, την ευφυΐα, τη σκληρή δουλειά και την ικανότητά της να ρισκάρει. Είναι μεγάλη μας τιμή που θα καλωσορίσουμε την Ιζαμπέλ Ιπέρ στο φεστιβάλ του Λοκάρνο και θα της δώσουμε το τιμητικό βραβείο Moët & Chandon.»

Η τελετή θα γίνει στις 7 Αυγούστου στη Piazza Grande, ενώ νωρίτερα την ίδια μέρα η Ιπέρ θα δώσει ανοιχτή για το κοινό συνέντευξη Τύπου όπου θα μιλήσει για το σύνολο της καριέρας της.

Μιας καριέρας που ακόμα συνεχίζεται με την ίδια τόλμη για νέα πράγματα: πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε η συνεργασία της με τον Κορεάτη σκηνοθέτη Xονγκ Σανγκ-σου. Η ταινία παραμένει μυστήριο, όχι μόνο για εμάς αλλά και για την ίδια την Ιπέρ που γνωρίζει ελάχιστα για τι έχει στο μυαλό του ο καινοτόμος ασιάτης σκηνοθέτης. Εμπιστεύεται τον ίδιο τυφλά και συνεχίζει να ρισκάρει. «Δέχτηκα γιατί αγαπώ τις ταινίες του» δήλωσε η Ιπέρ. «Δεν έχω ιδέα σε τι θα με βάλει να παίξω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι θα γυριστεί σε ένα μικρό παραλιακό χωριό τρεις ώρες έξω από τη Σεούλ κι ότι θα είμαστε πέντε συνολικά χαρακτήρες...»

Ο Xονγκ Σανγκ-σου που έχει κερδίσει τη φήμη του «Ερίκ Ρομέρ της Κορέας» από την πρώτη κιόλας ταινία του («Tη Μέρα που Ενα Γουρούνι Επεσε στο Πηγάδι») και πέρσι έφυγε από το φεστιβάλ Καννών με το πρώτο βραβείο του «Ενός Κάποιου Βλέμματος» με το φιλμ του «Hahaha», δεν είναι ο μόνος ασιάτης σκηνοθέτης που εξασφάλισε την ανήσυχη Ιπέρ ως πρωταγωνίστριά του.

Μόλις λίγους μήνες πριν ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Μπριγιάντε Μεντόζα «Captured», το οποίο αναμένεται να το δούμε στις Κάννες το 2012.