Industry

The Space. Η βρετανική τέχνη συναντά τους θεατές, online

στα 10

Δημιούργημα του ΒΒC και του Arts Council, το thespace.org είναι ένας διαδικτυακός προορισμός για κάθε μορφή βρετανικής τέχνης. Κι όχι απλά για να ενημερωθείς γι αυτή, αλλά και να την απολαύσεις.

The Space. Η βρετανική τέχνη συναντά τους θεατές, online

Αναμεταδόσεις παραστάσεων, live καλλιτεχνικών events, interactive συλλογές, πρωτότυπο υλικό κι ένα πλούσιο αρχείο, συνθέτουν ένα συναρπαστικό διαδικτυακό τόπο που αξίζει να ανακαλύψετε.

Μουσική θέατρο, εικαστικά αλλά και φυσικά κινηματογράφος αποτελούν την βασική παλέτα του The Space που αποτελεί προς το παρόν ένα διαδικτυακό πείραμα και που θα παραμείνει οnline μέχρι τον Οκτώβριο.

Πριν λίγες μέρες, το site παρουσίασε σε live streaming την αποκατεστημένη κόπια του «The Ring» του Αλφρεντ Χίτσκοκ παράλληλα με την πρώτη δημόσια προβολή του, αλλά το κινηματογραφικό του ενδιαφέρον δεν εξαντλείτε εκεί.

Στις σελίδες του (ή στο app του για κινητα τηλέφωνα και tablets), μπορείτε να βρείτε αυτό τον καιρό, ένα αφιέρωμα με τον τίτλο «BFI Beginnings» που παρουσιάζει τις πρώτες μικρού μήκους σκηνοθετών όπως ο Κεν Ράσελ, η Λιν Ράμσει, ο Στίβεν Φρίαρς, ο Σέιν Μέντοους και η Γκούριντερ Τσάντα, αλλά και μια σειρά από καινούρια shorts νεότερων δημιουργών.

Ακόμη μπορείτε να δείτε μια επιλογή ταινιών από το φεστιβάλ Oska Bright που παρουσιάζει δουλειές σκηνοθετών με αναπηρίες καθώς και μια σειρά από μικρού μήκους από την πολιτιστική ολυμπιάδα του Λονδίνου, σχετικά με την προσπάθεια καλλιτεχνών να σπρώξουν τον εαυτό τους στην κατάκτηση στόχων που μοιάζουν δύσεπίτευκτοι.