Buzz

«The Hobbit». Το ταξίδι ξεκινά: Τρέιλερ και αφίσα

στα 10

Ετοιμαστείτε να γυρίσετε πίσω στη Μέση Γη. Το τρέιλερ του «The Hobbit» του Πίτερ Τζάκσον μας θυμίζει γιατί αγαπήσαμε τόσο τις ταινίες του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών».

«The Hobbit». Το ταξίδι ξεκινά: Τρέιλερ και αφίσα

Μάλλον έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που είδατε μια από τις ταινίες του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και, ίσως και να νομίζατε ότι η τότε αγάπη σας, (ή μήπως εμμονή, λατρεία;) για την τριλογία του Πίτερ Τζάκσον, είχε λίγο να κάνει με την παραισθησιογόνα επήρεια της σαρωτικής μηχανής του publicity, ή με την παράδοσή σας στο θέαμα και την περιπέτεια.

Κι όμως, λίγες μόνο εικόνες από το «The Hobbit: An Unexpected Journey», που αφηγείται την ιστορία του Μπίλμπο Μπάγκινς, του ήρωα που βρήκε πρώτος το δαχτυλίδι, αρκούν για να κάνουν σαφές ότι εκείνα τα φιλμ του Τζάκσον (κι όπως φαίνεται κι αυτό), έχουν μια ποιότητα και μια γοητεία, που ξεπερνά το στιγμιαίο και αγγίζει κατ ευθείαν το κλασσικό.

Και παρ ότι το τρέιλερ που θα δείτε ξεκινά μάλλον βαρετά, συστήνοντας μας τον Μπίλμπο και την παρέα των νάνων που ξεκινούν να ελευθερώσουν το Βασίλειο των Νάνων του Ερεμπορ, δεν χρειάζεται παρά μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να γίνει συναρπαστικό. Οχι με μια θεαματική σκηνή ειδικών εφέ, αλλά απλά με μια παρέα (κοντών) πολεμιστών που τραγουδούν σε ένα... χαμηλοτάβανο σπίτι, ή ένα πλάνο από ελικόπτερο των κορυφογραμμών του συναρπαστικού τοπίου της Νέας Ζηλανδίας.

Και φυσικά το τρέιλερ, που δείχνει πολύ περισσότερα απ όσα ελπίζαμε από ένα φιλμ που έχει ακόμη ένα χρόνο πριν βγει στις αίθουσες, κλείνει με τον τρόπο που περιμέναμε, μια πρώτη ματιά στο πολύτιμο δαχτυλίδι και την εμφάνιση του Γκόλουμ στην σκοτεινή του σπηλιά. Τι άλλο να ζητήσεις;