Buzz

Διπλή απόλαυση: Δείτε πρώτοι τον «Σωσία» του Ρίτσαρντ Αγιoάντι

στα 10

Ο Τζέσι Αϊζενμπεργκ και ο Τζέσι Αίζενμπεργκ πρωταγωνιστούν σε αυτή την μαύρη μελαγχολική και συχνά αστεία ταινία, από τον σκηνοθέτη του «Submarine».

Διπλή απόλαυση: Δείτε πρώτοι τον «Σωσία» του Ρίτσαρντ Αγιoάντι

Αν είχατε αγαπήσει τον ρομαντικό ποπ κόσμο του «Submarine», της πρώτης ταινίας του Ρίτσαρντ Αγιoάντι που έκανε τον Βρετανό κωμικό και σκηνοθέτη να δείχνει κάπως σαν τον καλύτερο μαθητή του Γουές Αντερσον στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε πως ο χαρισματικός αυτός τύπος δεν έχει μόνο μία πλευρά στην καλλιτεχνική του προσωπικότητα.

Η καινούρια του ταινία «Ο Σωσίας» είναι καταρχήν βασισμένη σε μια νουβέλα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι την οποία διασκεύασε σεναριακά μαζί με τον αδελφό του Χάρμονι Κορίν, Αβι και με κάποιο τρόπο αυτό και μόνο αρκεί για να θέσει τον τόνο.

«Ο Σωσίας» περιγράφει την κωμική ιστορία ενός ασήμαντου ανθρώπου που οδηγείται στην ψυχική κατάρρευση όταν συναντά το σωσία του. Αστεία, τρομακτική και ονειρική, η ταινία αντιμετωπίζει τη μοναξιά και την ανάγκη μας ν’ αγαπήσουμε και ν’ αγαπηθούμε.

1

Τοποθετημένη σε έναν κόσμο που μοιάζει παλιός και άχρονος την ίδια στιγμή, κινηματογραφημένος σαν το σκηνικό ενός καφκικού εφιάλτη, η ταινία του Αγιoάντι βρίσκει τον Τζέσι Αϊζενμπεργκ σε μια κατάσταση που μοιάζει τραγική και μαζί αστεία: Υπάλληλος σε μια ακαθόριστης δραστηριότητας επιχείρησης, δουλεύει εκεί για χρόνια μόνο που κανείς δεν δείχνει να προσέχει την παρουσία του.

1

Είναι ερωτευμένος με μια συνάδελφό του, που την υποδύεται η Μία Γουασικόφσκα, αλλά δεν τολμά να την εκφράσει τα συναισθήματά του, όπως δεν τολμά να υψώσει το ανάστημά του στο καταπιεστικό αφεντικό του, ή απέναντι στον οποιονδήποτε.

Κι όμως όταν ένας καινούριος υπάλληλος κάνει την εμφάνισή του στην δουλειά, ένας άντρας που του μοιάζει στα πάντα, σαν ακριβές αντίγραφό του, όλοι θα γοητευθούν από την παρουσία και τους τρόπους του, όλοι θα τον προσέξουν. Αγνοώντας παντελώς το πιο προφανές πράγμα: το γεγονός ότι οι δυο τους μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό.

1

Με αυτή την ιδέα, που ανοίγεται σε μια σειρά από πιθανότητες ο Αγιoάντι χτίζει μέσα σε ένα αλλόκοτο και γοητευτικό σύμπαν μια ενδιαφέρουσα παραβολή, αλλά και μια γοητευτική αισθητικά ταινία που έκανε την πρώτη της προβολή στο φεστιβάλ του Τορόντο και που στις 15 Μαΐου βγαίνει και στις ελληνικές αίθουσες.

Η εταιρία διανομής της ταινία, Weird Wave και το Flix.gr όμως, σας δίνουν την δυνατότητα να την δείτε πρώτοι την Δευτέρα 12 Μαΐου στις 20:00 στον κινηματογράφο Odeon Kosmopolis (αίθουσα 5) στο Μαρούσι (Λεωφ.Κηφισίας 73, Αγ.Θωμάς). Για να κερδίσετε μια διπλή πρόσκληση για την προβολή κάντε share, like ή σχόλιο στο ποστ της avant-premiere στο Facebook. Οι νικητές θα προκύψουν μετά από κλήρωση και θα ειδοποιηθούν με μήνυμα το βράδυ της Κυριακής 11 Μαΐου.

Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ του φιλμ.


Διαβάστε ακόμη:

Tags: the double