Buzz

«The Beginners»: έτσι μοιάζει το καλοκαίρι του 2011

στα 10

Η ταινία του Μάικ Μιλς βγαίνει στους κινηματογράφους στις 18 Αυγούστου. Μελαγχολική και αισιόδοξη, χαμηλότονη αλλά επιδραστική, δε θα σας επιτρέψει να ξαναδείτε τη ζωή σας με τα ίδια μάτια. Ελπίζουμε.

«The Beginners»: έτσι μοιάζει το καλοκαίρι του 2011

Ο Μάικ Μιλς είναι ο άντρας της Μιράντα Τζουλάι: τραγικό να σε χαρακτηρίζει η προσωπική σου ζωή, αλλά όταν δείτε το πόσο ιδιότροπη, ευαίσθητη, εικαστική και εύστοχη είναι η ταινία του Μιλς, θα καταλάβετε γιατί αυτοί οι δύο άνθρωποι ταίριαξαν. Ο Μάικ Μιλς είναι, επίσης, ένας διάσημος γραφίστας, ο οποίος έχει σχεδιάσει, μεταξύ άλλων, το εξώφυλλο με το πλυντήριο για το άλμπουμ «Washing Machine» των Sonic Youth.

Προχωρώντας σιγά σιγά και αθόρυβα, η ταινία του Μάικ Μιλς, το «Οι Πρωτάρηδες», κερδίζει θεατές και κριτικούς, όπως ένα γλυκό σκυλάκι κερδίζει την αγάπη του μελλοντικού του αφεντικού, όταν το κοιτάζει στα μάτια: με τρυφερότητα, απλότητα και εμπιστοσύνη.

Η ιστορία της ταινίας είναι περίπου αυτοβιογραφική του σκηνοθέτη: ο Ολιβερ είναι 38 χρόνων. Ο πατέρας και η μητέρα του παντρεύτηκαν τη δεκαετία του ’50. Εκείνος ήταν ομοφυλόφιλος. Εκείνη το γνώριζε κι ενώ είχε πιστέψει ότι θα συμβιβαζόταν στην ιδέα, έζησε μια ζωή αρκετά μοναχική. Πέθανε τέσσερα χρόνια πριν τη δράση της ταινίας, από καρκίνο. Ο πατέρας του Ολιβερ, στα τέσσερα χρόνια που πέρασε μόνος, μέχρι κι εκείνος να πεθάνει από καρκίνο, έζησε τη ζωή που τόσο καιρό αναγκαζόταν να καταπιέζει: ερωτεύτηκε τον Αντι, μπήκε σε μια ομάδα gay ακτιβιστών, έμαθε τι σημαίνει house μουσική και κλάμπινγκ. Εκανε μια νέα αρχή. Ο Ολιβερ δεν πιστεύει στις νέες αρχές, γιατί θεωρεί σίγουρο ότι θα φέρουν, ούτως ή άλλως, το τέλος. Η ταινία είναι μια αποδοχή της φωτεινής πλευράς του αύριο, μια ανακάλυψη του ότι ο κάθε άνθρωπος δεν είναι ανάγκη να έχει μόνο μία ζωή. Μπορεί, κάθε τόσο, αν το θέλει και το πιστεύει, να κάνει ένα καινούριο ξεκίνημα και, σαν πρωτάρης, να δοκιμάζει την τύχη του.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο μεγαλειώδης Κρίστοφερ Πλάμερ στο ρόλο του πατέρα, ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ γιος, η Μελανί Λοράν ως πιθανότητα στην ευτυχία και, φυσικά, ο Κόσμο, ο πιστός σκύλος της οικογένειας, που βλέπει, κι αυτός, την πραγματικότητά του ν’ αναποδογυρίζεται.

Δείτε το υπέροχο τρέιλερ της ταινίας, απολαύστε τις φωτογραφίες στο gallery και περιμένετε περισσότερες λεπτομέρειες για την ταινία και τους συντελεστές της.