Industry

Τα «Σαγόνια του Καρχαρία» σε Blu-Ray

στα 10

Ο συνδυασμός του ονόματος του Στίβεν Σπίλμπεργκ και της κυκλοφορίας των ταινιών του σε DVD θα θυμίζει πάντοτε το ατόπημα της «ψηφιακής διόρθωσης» του «Ε.Τ: Ο Εξωγήινος». Ευτυχώς ο Στίβεν έμαθε να μην φοβάται και να αγαπάει το... home cinema.

Τα «Σαγόνια του Καρχαρία» σε Blu-Ray

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν τα «Σαγόνια του Καρχαρία» του 1975 να είναι η επόμενη ταινία του που θα κυκλοφορήσει σε Blu-Ray. Το σημαντικότερο, όμως, δεν ήταν αυτό, αλλά η πρόθεση του Σπίλμπεργκ να μην πειράξει ούτε καρέ από την ταινία που άλλαξε την ιστορία των blockbusters, όπως δεν τα ξέραμε.

«Στο μέλλον δεν θα υπάρξει καμία ψηφιακή παρεμβολή μου σε οποιαδήποτε από τις ταινίες που έχω σκηνοθετήσει. Ακόμη και αν το "1941" κυκλοφορήσει σε Blu-Ray θα αφήσω τα σχοινιά που φαίνονται να κρατούν το αεροπλάνο στη διαδρομή του στην Hollywood Blvd. Σε αυτό το σημείο της ζωής μου θέλω οι ταινίες να υπάρχουν με όλα τα ελαττώματα τους. Είναι ο πιο ωραίος τρόπος να διατηρήσεις ζωντανή την ιστορία του κινηματογράφου».

Φανερά μετανιωμένος για τις μετατροπές που έκανε στον «Ε.Τ.» στην έκδοση του Blu-Ray το 2002, αφαιρώντας τα όπλα από την ταινία και αντικαθιστώντας τα με ...γουόκι - τόκι, ο Σπίλμπεργκ δήλωσε πως: «Οταν ο κόσμος με ρωτάει ποια εκδοχή της ταινίας να δει, πάντοτε τους παραπέμπω στην αρχική εκδοχή του 1982».